Kisalföld logö

2018. 04. 21. szombat - Konrád 11°C | 24°C Még több cikk.

Dr. Király Jenő-díjat kapott dr. Schwarz Mária

Dr. Király Jenő-díjjal tüntették ki a Hűség napja alkalmából dr. Schwarz Mária gyermek háziorvost. A kitüntetett számára nem volt kétséges, hogy az orvostudományi egyetem elvégzése után visszatér szülővárosába.
– Váratlanul ért, s annál nagyobb örömmel töltött el a Hűség napja alkalmából kapott Dr. Király Jenő-díj – mondta el a Kisalföldnek dr. Schwarz Mária kitüntetett. – Nekem ez az elismerés sokat jelent, mert alkalmam volt még orvostanhallgató koromban nyári egyetemen két hónapot dolgozni az Erzsébet-kórház sebészeti osztályán, a dr. Király Jenő vezette osztályon. Megismertem a nagy humanista orvost, aki törékeny termete ellenére erős lélekkel rendelkezett, s tiszta alázattal gyógyította betegeit, akik között nem a társadalmi rang, hanem a betegségük súlyossága szerint állított sorrendet.
Dr. Schwarz Mária számára igazi soproniként nem volt kétséges, hogy az orvostudományi egyetem elvégzése után visszatér szülővárosába. – Először a kórház gyermekosztályán, 1967 óta, a területi gyermekorvosi ellátás megszervezése óta körzeti gyermekorvosként, majd gyermek háziorvosként dolgozom – tette hozzá dr. Schwarz Mária. – Nagyon szeretem a munkámat.
„ Most, hogy reform címén komoly megszorítások sújtják az egészségügyet, most is a legjobb tudásom és képességeim szerint gyógyítok.”
– Bízom abban, hogy pozitív gondolkodásom továbbra is segíti munkámat, amelyet addig szeretnék végezni, ameddig az egészségem engedi – zárta dr. Schwarz Mária doktornő.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

„ Hóhér”: német ellenfél

A Pro-Box Promotion január 20-án, Pápán rendezi bemutatkozó gáláját, melynek programjában a veretlen… Tovább olvasom