Kisalföld logö

2017. 06. 24. szombat - Iván 18°C | 33°C Még több cikk.

Döntött az AB a Fidesz népszavazási kérelmeiről

Az AB gyógyszer, kórház és a föld ügyében helybenhagyta az OVB által már korábban is megtörtént hitelesítést. Az alkotmánybírák két kérdéskörben, a vizitdíj és a tandíj ügyében új eljárásra szólították fel az Országos Választási Bizottságot.
A nyugdíj és a miniszterrel vagyoni felelőssége tárgyában pedig egyetértettek az OVB azon határozatával, hogy e kérdésekben lehet népszavazást tartani.

Az Ab a gyógyszer, a kórház és a föld ügyében helybenhagyta az OVB által már korábban is megtörtént hitelesítést - jelentette be Bihari Mihály, a testület elnöke csütörtökön.

Az alkotmánybírák két kérdéskörben - a vizitdíj és a tandíj ügyében - új eljárásra szólították fel az Országos Választási Bizottságot, amely korábban nem hitelesítette a pártszövetség népszavazási kérdőíveit, azaz elméletileg ebben is tarthat a párt népszavazási akciót. A vizitdíjjal kapcsolatos határozatot az Ab szerint formai, míg a másikat tartalmi okok miatt kell újra napirendre tűznie az OVB-nek.

A nyugdíj és a miniszterek vagyoni felelőssége tárgyában pedig egyetértettek az OVB azon határozatával, hogy e kérdésekben lehet nem népszavazást tartani.

Az OVB által elutasított kérdéseket egyébként a Fidesz-KDNP, míg a hitelesítetteket két magánszemély támadta meg az Alkotmánybíróságon, utóbbiakat azonban a taláros testület nem tűzte már napirendjére.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Vetkőzőshow

Ami ebből a témából kiaknázható volt, azt megtette a bulvársajtó. Előbányászták a… Tovább olvasom