Kisalföld logö

2017. 03. 31. péntek - Árpád 5°C | 18°C Még több cikk.

Döntött a bíróság: ki kell fizetnie a Tescónak pénztárosait

Két év után eldőlt, a Tescónak ki kell fizetnie a jelenlegi 94 ezer forintos garantált bérminimumot pénztárosai részére.
Két év után eldőlt, a Tescónak ki kell fizetnie a jelenlegi 94 ezer forintos garantált bérminimumot pénztárosai részére, miután a Legfelsőbb Bíróság is elutasította a vállalat érvelését - írja a pénteki Magyar Nemzet.

A szakszervezetek visszamenőlegesen követelik a bérminimum kifizetését.

A multinacionális vállalat az Országos Munkavédelmi és Munkaügyi Főfelügyelőség (OMMF) korábbi határozata, illetve a jogerős ítéletek ellenére sem volt hajlandó fizetni, és maga fordult a Legfelsőbb Bírósághoz - írja a lap.

Az ügy előzménye, hogy a Tesco áruházaiban a pénztárosoknak nem a törvényben előírt szakmaibér-minimumot fizették ki, hanem a multinacionális vállalat saját bérmátrixa alapján meghatározott fizetést, amely a lap információi szerint attól is függ, hogy az ország melyik zónájában található az áruház. Számításaik szerint éves átlagban összesen több mint százmillió, három évre visszamenőleg 300-400 millió forinttal fizetett kevesebbet pénztárosainak a Tesco.

Olvasóink írták

  • 1. aja5 2011. december 03. 12:52
    „Üdvözletem!
    Én is dolgoztam a Tesco -nál 7 évet, de már egy éve eljöttem onnan. Ez a rendelkezés csak azokra vonatkozik akik még ott vannak, vagy ránk is? Honnan tudhatom meg, érintett vagyok-e az ügyben és nekem is jár-e valami?
    Köszönettel aja5”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Létrehozzák a Nemzetgazdasági Tervezési Hivatalt

A kormány a nemzetgazdasági minisztert bízta meg a szervezet alapító okiratának 30 napon belül… Tovább olvasom