Kisalföld logö

2018. 01. 16. kedd - Gusztáv -3°C | 5°C Még több cikk.

Dombormű Kulcsár emlékére

Ma egy éve halt meg Kulcsár Anita. A játékosról volt klubjai, a Graboplast-ETO és a Dunaferr mellett természetesen a szövetség is megemlékezik. A dunaújvárosiak egy későbbi időpontban domborművet is avatnak.

Kézilabda

Napra pontosan egy esztendővel ezelőtt tragikus autóbalesetben vesztette életét Kulcsár Anita, a Graboplast-ETO és a Dunaferr női kézilabdacsapatának válogatott játékosa. A halálát követően a világ legjobbjának megválasztott beállós edzésre menet Pusztaszabolcs és Velence között gépkocsijával megcsúszott a havas úton, majd az árokba csapódott és fának ütközött. A kiérkező mentők már csak a halál beálltát tudták megállapítani.
A szomorú évfordulón nem maradnak el a megemlékezések. A Graboplast-ETO, ahol Kulcsár Anita első nagy sikereit elérte, s ahonnan válogatott lett, ma az edzés előtt emlékezik meg a játékosról.
Vanyus Attila elnök: „Természetesen nem felejtettük el Anitát. Egy kedves, szeretni való lány távozott közülünk tavaly, aki nemcsak a pályán, de azon kívül is nagyszerű ember volt. Ma a csapat a délutáni edzés előtt közösen kilátogat a sírhoz, hogy ezzel emlékezzünk Kulcsira.”
Mint ismeretes, Kulcsár Anita a győri nádorvárosi köztemető díszsírhelyén alussza örök álmát.
Utolsó klubja, a Dunaferr a sűrű program miatt – pénteken Szerbiába utaznak Radulovicsék Bajnokok Ligája-mérkőzésre – nem tud elutazni Győrbe. Ez persze nem azt jelenti, hogy elmarad a megemlékezés. Az újvárosiak a sportcsarnokban gyertyát gyújtanak a játékos emlékére.
A klub ezenfelül egy bronz domborművet készíttet, melynek avatása a február 4-i Dunaferr–

Graboplast-ETO bajnoki rangadó előtt lesz.
Diószeghy Zsolt, a Magyar Kézilabda Szövetség kommunikációs igazgatója elmondta: a szövetség sem feledkezik meg a válogatott egykori kiválóságáról.
„ A férfi Európa-bajnokság közelsége miatt nem mindenki ér rá, de természetesen csütörtökön az MKSZ részéről egy kisebb küldöttség ellátogat a sírhoz. Sinka László főtitkár a férfiválogatottat kíséri el a Németország elleni felkészülési meccsekre, ezért ő a temetés évfordulóján helyez el virágot a síron” – mondta Diószeghy Zsolt.
A győri Revita TV ma 18.30 órától rövid megemlékező filmet vetít Kulcsár Anitáról.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

El akarták rabolni a brit kormányfő legkisebb gyermekét

A Scotland Yard akadályozta meg, hogy elrabolják a brit kormányfő legkisebb gyermekét - írta a… Tovább olvasom