Kisalföld logö

2018. 05. 24. csütörtök - Eszter, Eliza 16°C | 26°C Még több cikk.

˝Dolgoznék, de betegen nem tudok˝

Olvasói kérdés - 37 éves munkaviszony után munkanélküli lettem, jelenleg 3 hónapja. 51 éves nő vagyok, élelmiszer-eladóként dolgoztam. Sajnos megtörtént, amire nem számíthattam, meg kell sürgősen operálni. Ennek az ideje gyógyulással, mindennel együtt egy év. Ha nem javulnék, talán egy másik operációra is szükség lehet. Az plusz fél év. Ilyen esetben, ha lejár a munkanélküli, mi a teendő? Kétségbe vagyok esve. Hisz akkor honnét jön a családnak pénz? Mi lesz a tb-mel is? Hisz én dolgoznék, de nem fogok tudni.
Olvasónk kérdése nem kimondottan munkajogi szakértelmet kíván, az javasolható a megbetegedett élelmiszer-eladónak, hogy kérjen információkat a munkaügyi központ kirendeltségénél és az Országos Egészségbiztosítási Pénztár ügyfélszolgálatán. Kérdéseire a válasz több tényező függvénye lehet, amit levelében nem ismertetett. Ha szakszervezeti tag, akkor viszont fordulhat a Kereskedelmi Alkalmazottak Szakszervezetéhez (KASZ), a hasonló helyzetbe kerülteket a munkavállalói érdekképviselet ugyanis segélyekkel támogatja és ügyintézésüket is igyekszik segíteni.

A munkaügyi tanácsadásban a Kisalföld partnere a Magyar Szakszervezetek Országos Szövetsége, megyei tisztségviselői, Potyondi Antal és Kránitz Pál adnak szakértői válaszokat. Olvasóink kérdéseiket a rimanyi.zita@kisalfold.hu e-mail címre küldhetik „A Kisalföld a dolgozókért" akciónk keretében.

Olvasóink írták

 • 4. Domestic 2009. május 01. 19:52
  „nem gondoljátok, hogy itt lenne az idő végre ezeket a lejáratott, hiteltelen gazembereket lecserélni?
  De ellenzékestül, pártszékházastul, meg új Audistul, meg fillérekért privatizált birtokostul, gyárastul,üzemestül, bankszámlástul...?
  Itt becsületességre apellálni már nincs értelme!
  Szerintem itt már csak az újra államosítás segítene...(talán) DE NÉLKÜLÜK!”
 • 3. gjozsi88 2009. május 01. 19:46
  „Igen, és most azt a pártot(FIDESZ) szeretnénk hatalomba látni, mi a kis emberek, akik ennek az uszómedencés, villás méltoságoséknak (közép és kisvállalkozóknak, akik különben minimálbérre vannak bejelentve), szeretne támogatásokat adni a mi adó forintunkból!!!???”
 • 2. Domestic 2009. május 01. 19:41
  „A villás, úszómedencés méltóságosék, széles nagy ívben..... a melósra, aki eddig húzta az igát, hogy nekik még több legyen.
  Ne tessék aggódni, úgy tanítják a kapitalizmusról az egyetemen, hogy ha nem bírja tovább a rabszolga, majd önként urik valaki a helyére az éhezők soraiból (hogy azután ő is húzhassa az igát, míg össze nem esik...)!”
 • 1. pampus 2009. május 01. 08:03
  „No arra ne számítson senki, hogy az ilyen és ehhez hasonló esetekre a megoldást olvasni is tudják e lapban!
  E rendszerben a beteg emberek, a rokkantak és a kispénzű nyugdíjasok csupán fogyóeszközöknek tekintendők!
  Az illetékesek pedig inkább belerúgnak a segítség kérőbe mert, azt sokkal könnyebb, mint az ügyét kezelni.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Vállalkozásszimuláció

Győr-Moson-Sopron - Eredetileg diákoknak készült a vállalkozásvezetést élvezetesen tanító stratégiai… Tovább olvasom