Kisalföld logö

2018. 08. 15. szerda - Mária 19°C | 28°C Még több cikk.

Doktori program a környezetért

A Nyugat-Magyarországi Egyetem az országban elsőként indított környezetpedagógiai doktori programot, amelynek célja többek között a humá- nus gondolkodású szakemberek képzése. A közel- múltban egy osnabrücki vendégprofesszor a konstruktív életvezetésről tartott előadást Győrben.
Mindazok jelentkezhetnek a Nyugat-Magyarországi Egyetem Erdőmérnöki Karának környezettudományi intézete és a győri Apáczai Csere János Tanítóképző Főiskola pedagógiai tanszékének közös, környezetpedagó-

giai doktori programjára, akik a szakterület valamelyik részterületén szereztek egyetemi végzettséget, vagy tanári egyetemi végzettségűek.
– Saját és tágabb környezetünkért vállalnunk kell a felelősséget. Ehhez olyan környezettudatos szemléletre van szükség, melyet csak tudatos nevelőmunkával lehet kialakítani – mondta elöljáróban a tudományos program vezetője, Kovátsné dr. Németh Mária tanszékvezető főiskolai tanár.
A programvezető szerint jelentős kihívás a fenntartható fejlődés biztosítása, s erre a kihívásra válaszolni kell.
– A megoldást közösen lehet megtalálni. Ehhez szükséges a környezetpedagógiában a különböző tudományterületek jeles képviselőinek foglalkoztatása. A program a főiskolai kar életében is fontos, egy újfajta szellem helyszíne lehet, amit a doktori találkozók is erősítenek – hangsúlyozta a tanszékvezető, aki példaként említette, hogy a tavaly szeptemberben indult környezetpedagógiai doktori programon dolgozó professzorok az Apáczai Csere János Tanítóképző Főiskolán tanácskoztak először.
– A teljesen nyilvános programon kollégák és hallgatók is részt vesznek. A szemeszteri foglalkozásokra külföldi professzorokat is meghívunk. A közelmúltban az Osnabrücki Egyetem professzora, dr. Wolf Dieter Kohlberg tartott előadást, ami a minőségi életvitelhez adott támpontot. A konstruktív életvezetéssel kapcsolatban fogalmazott meg irányokat: hogyan kell foglalkozni a gyerekekkel, hogy eredményesebben lehessen az új generációt a környezet iránti felelősségre nevelni – tudtuk meg Kovátsné dr. Németh Máriától.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Betartja a böjti előírásokat?

Tovább olvasom