Kisalföld logö

2016. 10. 28. péntek - Simon, Szimonetta 2°C | 14°C

Dobossy Beatrix Szeged egyetlen női biliárdosa

A 27 éves Dobossy Beatrix 2003-ban olyan sportágat választott, mely a hölgyek körében – finoman fogalmazva – nem a legnépszerűbb, nem a legelterjedtebb. Ez a biliárd, annak is a pool változata. Komoly tervei vannak, amit mi sem bizonyít jobban, mint hogy idén tavasszal már Európa-bajnokságon is szerepelt.
Dobossy Beatrix: Mindenki maga irányítja a sorsát. Fotók: Segesvári Csaba
Memphis Casino & Cafe. A szegedi biliárd egyik fellegvára. Ide beszéltünk meg randevút Dobossy Beatrixszel, a Vegas BC játékosával. Félhomály, egy-két asztal fölött világított a lámpa. Játszottak. Mi beszélgettünk, Bea felelevenítette a kezdeteket.

Könnyedén eltüntetni a golyókat

– Három évvel ezelőtt egy baráti társasággal lementünk az Aramisba biliárdozni. Tipikusan kocsmai szabályok szerint, és éppen azon vitáztunk, melyik lyukba kell elsüllyeszteni a fekete golyót. Észrevettük, hogy akadnak, akik ezt nálunk jobban művelik, nem kínlódnak, egymás után, könnyedén tüntetik el a golyókat. Odamentünk érdeklődni, és nagyon furcsán néztek ránk, amikor feltettük a fekete golyóval kapcsolatos kérdést. Ekkor döbbentünk rá, hogy ahhoz, amit mi csináltunk, semmi köze a biliárdnak.

Egy esztendeig amatőr szinten űzte, tanulta a sportágat, majd csatlakozott a Vegas BC-hez, a harmadik évben kezdett el versenyezni. Szegeden, egyedüli nőként. Komoly terveket forgat a fejében, és ennek első állomásaként részt vett az idei Európa-bajnokságon. Négyszázezer forintjába (nem olcsó sport, a professzionális dákok is százezreket kóstálnak) került, de tapasztalatszerzésnek jó volt.

A jövőben Tot Sándor (korábban éveken keresztül szegedi színekben játszott) trenírozza, napi kettő-négy órát edz, országos versenyekre jár. Ősztől a Black Diamondban, saját csapatában – csak nőkből áll – szerepel majd a gyengébb nem számára első ízben kiírt csapatbajnokságban és pontszerző viadalokon: – Az a célom, hogy a férfi mezőnyben bekerüljek a legjobb ötven közé, a nőknél pedig bajnok legyek és így, ezen a jogon utazhassak a legközelebbi Európa-bajnokságra.

Közben elkészültek a fotók. Fogyóban volt a capuccino és az ásványvíz. De nyitott kérdések még akadtak. – Pörgős vagyok. Pillanatnyilag egy szegedi orvosi és wellnesscentrumnak dolgozom marketingvezetőként, néha „belekontárkodom" a cég profilját érintő szakmába is; emellett még tanulok, harmadéves vagyok a jogon. Hobbim a rajzolás, a festés, emellett szeretek utazni, túrázni, kirándulni. Az élet minden részéről csipegetek, és ezt élvezem.

A fentieket huszonnégy órás napokba szinte lehetetlen belezsúfolni. Gondolhatnánk. Beának sikerül, és a recept egyszerű: „Keveset alszom." De meddig lehet ezt így csinálni?

A nő mindig maradjon nő


– Nem tudom, ezen még nem gondolkoztam. Vigyázok magamra, ügyelek az egészségemre, arra mit, mennyit és mikor eszem; így mindig tele vagyok energiával, nem fáradok el olyan könnyen. Persze előbb-utóbb megváltozik majd az életem. Szeretnék gyereket, kislányt, de ez csak harmincéves korom után jöhet szóba.

Beatrix szép és ápolt. Ez sem véletlen: – Nem bírom elviselni, ha egy természetesen szép nő nem ad magára, igénytelen és depressziós. Egy nő mindig maradjon nő, hozzá igazodjanak, és ne legyen alárendelt a párkapcsolatban. Lehet, hogy elcsépelt, de igaz: mindenki maga irányítja a sorsát. A wellnesscentrumban a kuncsaftoknak keményen megmondom a véleményem, elvégre nem azért fizetnek, hogy hazudjak, hízelegjek. Az sem baj, ha megsértődnek, de utána biztos elgondolkoznak önmagukról.

Pörgős zene és szexis pasipopsi

Kedvencek? Tökfőzelék, Gyűrűk ura (a film és a könyv is), színház (színjátszó körben is tevékenykedett) és mozi, a pörgős latin zene, és szexis pasipopsi. Na, itt álljunk meg egy szóra!
– Fontos a külső is, egyébként elsősorban a sötét hajú és szemű férfiakhoz vonzódom. Hogy hogy lesz ebből szőke kislány? Ugyanis majd olyat szeretnék. Egyébként az első pár mondat után be tudom sorolni az illetőt egy kategóriába, jó emberismerő vagyok. Hogy mit várok el? Tartsa tiszteletben az egyéniségemet, ne akarjon megváltoztatni – ilyen törekvéseim nekem sincsenek, hiszen azért tetszett meg, mert olyan, amilyen.

Ötven év múlva. Kandalló, hintaszék – ez azért mozog, ha nem is pörög –, gyerekek, unokák. Vissza a jövőbe. Vajon hogyan szeretne akkor visszatekinteni a jelenleg még előtte álló múltra:
– Vannak kitűzött céljaim, de nem az vezérel, hogy valaki legyek. Az egyetlen szempont, hogy azt mondhassam: boldog, teljes életet éltem.

Olvasóink írták

  • 1. manó 2007. december 13. 12:47
    „aha :)”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Sorozatos viráglopás az Újteleki utcában

Ismeretlenek rendszeresen ellopják az Újteleki utca hársfái körül a lakók által kiültetett… Tovább olvasom