Kisalföld logö

2017. 10. 23. hétfő - Gyöngyi 8°C | 11°C Még több cikk.

DK: szemfényvesztés a közmunkások képzési programja

A Demokratikus Koalíció (DK) szemfényvesztésnek tartja a közmunkások számára szervezett képzési programot – jelentette ki szerdai, budapesti sajtótájékoztatóján Niedermüller Péter. Az ellenzéki párt alelnöke azt mondta, hogy ezzel a kompetenciaképzéssel semmiféle tényleges eredményt nem lehet elérni.
A politikus úgy fogalmazott: a közmunkások számára szervezett téli képzések tananyagából kiderül, hogy egészen alapvető ismereteket próbálnak megtanítani a résztvevőknek. A közmunkások jelentős részének viszont nem az a problémája, hogy funkcionális analfabéta lenne, hanem az, hogy a korábban elsajátított szakismereteik nem teszik őket alkalmassá arra, hogy a munkaerőpiacon boldogulni tudjanak - folytatta. A programnak nyilvánvalóan az a célja, hogy a kormány „fényezni" tudja a foglalkoztatási statisztikákat – ismertette meglátását.

A DK szerint az is problémát okoz, hogy az oktatási kormányzat korábban lényegében minden olyan programot „befullasztott", amelyek a rosszul képzett, sajátos nevelési igényű, hátrányos helyzetű családokból származó gyermekek iskolai integrációját segítették elő – jelentette ki. Egyúttal arra is kitért, hogy a közmunkások oktatását szervező kormányzat volt az, amelyik a tankötelezettség korhatárát 16 évre szállíttatta le.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Rendőr vert agyon egy idős férfit

A törzsőrmester szolgálati viszonyát megszüntették, miután feladta magát. Tovább olvasom