Kisalföld logö

2018. 05. 27. vasárnap - Hella 16°C | 26°C Még több cikk.

DK: Rogán emeljen szót Bayer Zsolt írása ellen!

A DK alelnöke szerint Bayer Zsolt "egy gyalázatos bűnügy kapcsán az európai demokráciákban elfogadhatatlan hangon, minősíthetetlen módon" fogalmazott a magyarországi cigányságról.
A Demokratikus Koalíció (DK) arra szólította fel Rogán Antalt, a Fidesz frakcióvezetőjét, hogy emelje fel a szavát Bayer Zsoltnak a szombati Magyar Hírlapban megjelent írásával szemben, és nyilvánítsa ki, hogy annak hangvétele nem fér össze a kormánypárt politikájával.

Niedermüller Péter, a DK alelnöke az MTI-hez hétfőn eljuttatott nyílt levélben felidézte, hogy Rogán Antal beszédet mondott az antiszemitizmus elleni tömegtüntetésen december elején. Véleménye szerint ezért elvárható, hogy a frakcióvezető - ha komolyan gondolja, amit akkor mondott - a Bayer Zsolt "förtelmes" írásában kifejeződő "mélyen embertelen, aljas szemlélettel szemben" is felemelje a szavát.

"Ha ön komolyan gondolja, hogy Magyarországon útját kell állni a gyűlölködésnek, az aljas indulatok keltésének, a cigányság kollektív megbélyegzésnek, akkor meg kell szólalnia. Ki kell nyilvánítania, hogy ennek a jegyzetnek a hangvétele nem egyeztethető össze az ön pártjának ideológiájával, politikájával" - írta Niedermüller Péter.

A DK alelnöke szerint ugyanis Bayer Zsolt "egy gyalázatos bűnügy kapcsán az európai demokráciákban elfogadhatatlan hangon, minősíthetetlen módon" fogalmazott a magyarországi cigányságról. Márpedig a publicista gyakran és büszkén hangoztatja, ő a Fidesz ötös számú párttagkönyvének birtokosa, aki napi, baráti kapcsolatban áll a kormánypárt vezetőivel és a miniszterelnökkel - jegyezte meg.

Hétfőn az LMP álláspontját tolmácsolva Schiffer András frakcióvezető azt mondta: Bayer Zsolt említett írása kimeríti a közösség elleni izgatás tényállását, ezért úgy gondolják, a Fidesznek el kellene gondolkoznia azon, hogy egy demokratikus párt megtűrheti-e soraiban az újságírót.

Olvasóink írták

  • 1. háté 2013. január 08. 17:09
    „Mi ez a dk- meg siffer? - ajvékóló idióták! A bűnöző nem élvezhet könyörületet hülyék!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

BM: sikeres a közfoglalkoztatás rendszere

A kormány álláspontja továbbra is az, hogy segély helyett munkát kell adni az embereknek. Tovább olvasom