Kisalföld logö

2018. 01. 19. péntek - Sára, Márió 3°C | 7°C Még több cikk.

DK: nem volt szervezett a skandálás Mesterházy beszéde alatt

Kerék-Bárczy Szabolcs, a Demokratikus Koalíció (DK) elnökségi tagja azt mondta a 180 percnek, hogy nem a Demokratikus Koalíció szervezte a Mesterházy Attila MSZP-elnök október 23-i beszéde alatti skandálást.
Kerék-Bárczy Szabolcs, a Demokratikus Koalíció (DK) elnökségi tagja azt mondta a 180 percnek, hogy nem a Demokratikus Koalíció szervezte a Mesterházy Attila MSZP-elnök október 23-ai beszéde alatti skandálást. Gyurcsány Ferenc Facebook üzenetében "nyugtatta meg" Mesterházy Attilát, hogy semmilyen demonstrációt nem szerveztek ellene. Tóbiás József, az MSZP frakcióvezető-helyettese szerint a történtek nem sokat segítettek a jövőbeni együttműködésen.

Amikor Mesterházy Attila a baloldali ellenzék október 23-ai demonstrációján a mikrofonhoz lépett, sokan az összefogás szót skandálták, ezért a pártelnök egy ideig nem tudta elkezdeni beszédét.

Kerék-Bárczy Szabolcs a Kossuth Rádió csütörtök reggeli műsorában kifejtette: spontán megnyilatkozásnak tartja, hogy a rendezvényen "összefogást" skandáltak az emberek. A DK politikusa szerint nem valami ellen skandáltak vagy azért, hogy valaki ne szólaljon fel. Arra utaltak, hogy teljes ellenzéki összefogást szeretnének - tette hozzá a politikus.

Kerék-Bárczy Szabolcs hozzátette: skandáltak a mellette álló, MSZP-s zászlót lengető emberek is.

Ezt megelőzően több kisebb baloldali párt és mozgalom vezetője - Bokros Lajos, Kuncze Gábor és Fodor Gábor -, valamint Gyurcsány Ferenc is szélesebb ellenzéki együttműködést sürgetett, bírálta az MSZP és az Együtt-PM választási megállapodását.

Mesterházy Attila a 168 óra honlapjának adott szerda esti interjújában azt mondta: a skandálás szervezettnek tűnt. Arra a kérdésre, hogy gondolkodnak-e válaszlépésen, azt válaszolta: neki nem a demokratikus ellenzéki pártok az ellenfelei. "Mi Orbánt akarjuk legyőzni, nem egymást" - fogalmazott az MSZP elnöke.

Az MSZP elnöke azt is megjegyezte, hogy a beszéde alatt a leghangosabb résztvevőknél csak DK-s zászlókat látott.

Török Zsolt az MSZP szóvivője Facebook-oldalán azt írta: "mi betartottuk a megállapodást, de a DK elnöke és még páran nem".

Juhász Péter, az Együtt-PM szövetség társelnöke szintén a Facebookon közzétett bejegyezésében azt írta: "volt olyan megállapodás a pártok képviselői között, hogy nem egymást fogják fikázni a pártok, nem a megállapodásokat minősítik".

Juhász Péter arra is kitért, a DK vezető politikusa hétfőn azzal kereste meg, hogy állítólag "valakik meg akarják hekkelni Gyurcsány beszédét azzal, hogy beleskandálnak". Erre Juhász Péter azt válaszolta: nincs tudomása "senki részéről ilyen szándékról". Volt, aki ezt betartotta - tette hozzá.

Az Együtt-PM társelnöke azt is írta: "a tömegben álló ismerősöknek úgy tűnt, hogy szervezett volt a skandáltatás".

Juhász Péter arról is írt, hogy egy DK-s politikus neki és másoknak egy beszélgetés során azt fejtette ki, hogy "nem szándékoznak februárig semmiképpen megállapodni, mert előbb növelni akarják a népszerűségüket". Juhász Péter - állítása szerint - azt hitte, hogy a DK-s politikus elszólta magát, s mikor erre utalt, a DK-s politikus jelezte, hogy direkt mondta.

Juhász Péter bejegyzését úgy fejezte be: "összefogást!".

Gyurcsány Ferenc csütörtök délelőtti Facebook-bejegyzésében fejezte ki sajnálatát a Mesterházy Attilával történtek miatt. A DK elnöke szerint "nehéz, méltatlan" helyzetbe került Mesterházy Attila, de úgy véli "a kórus" nem neki szólt, hanem a helyzetnek, és ha véletlenül Bajnai Gordon lett volna az utolsó felszólaló, valószínűleg ugyanerre a sorsra jut - tette hozzá.

Hangsúlyozta, nem gondolja, hogy vádaskodni kellene, ellenséget keresni ott, ahol nincs. Mesterházy Attilára utalva így fogalmazott: "mi sem Neked, sem az MSZP-nek nem akarunk rosszat, hiszen ha ti gyengülnétek, az egyikünknek sem lenne jó". A DK elnöke hozzátette: "megnyugtathatlak, hogy eszünk ágában sem volt, ezért nem is szerveztünk semmilyen demonstrációt ellened".

Tóbiás József, az MSZP frakcióvezető-helyettese egy más témában tartott sajtótájékoztatón kérdésre válaszolva csütörtökön azt mondta: Gyurcsány Ferenc egykori MSZP-elnökként ismeri a párt működését, tudja, hogy szuverén szervezetként a kongresszus hozott egy döntést. Lehetnek érdemi változtatások, de azt sem zsarolással, sem ultimátum adásával nem lehet elérni - jegyezte meg. Az összefogásra utalva azt mondta: nem sokat segít, ha az egyik partner felrúgja a rendezvény lebonyolítására vonatkozó, előre elfogadott megállapodásokat, és az sem, hogyha olyan állításokat fogalmaz meg, amelyeket akár zsarolásként, akár ultimátum adásaként lehet értelmezni.

Olvasóink írták

26 hozzászólás
12
 • 26. LAZA 2013. október 27. 17:23
  „Néhány nevet kihagytam még ám Róna Péternek feltétlenűl az élen kéne lennie a sorban.”
 • 25. LAZA 2013. október 27. 17:04
  „No kedves Load!
  Gyurcsányról már vitatkoztunk az előző ciklusban is.
  Most Veled nem szeretnék.
  Azt,hogy a fidesz embere már jó néhányszor leírtam. Hosszabb indoklásom alább az "ünnepi" bohózata után.
  Talán,ha elolvastad pancsert is akkor már láthatod miről is beszélek.
  Nem kell viktorunknak fenn tartani egy LMP-t van itt önkéntes aki megosztja az ellenzéki szavazatokat szépen.
  Látod mennyire dicsérik őt?
  Sokszor irtam már Mesterháziról is azt is leírtam,hogy véleményem szerint Ő soha nem lesz Magyarország Miniszterelnöke!
  Pártkatonáival vazallusaival el lesznek szépen ellenzékben Oszt jó napot.
  Ezt az országot a Bokrosok a Czikánok,az Oszko Péterek,Bod Péterek,Surányik, tehát a szakemberek tudnák megmenteni a végső pusztulástól,ám a politikusaink bármelyik oldalon is állnak csak a saját pártkatonáiknak hisznak kerül amibe kerül!(nagyon sokba)”
 • 24. Santos 2013. október 25. 18:13
  „Milyen széparcuak ezek az üvöltözö balosok!Talán ezt a viselkedést kellene bemutatni a nagyvilágnak,föleg ha a pápai feri is ott órdibál.Ezek valahogy máskép néznek ki,mind a békemenet százezrei.”
 • 23. pancser 2013. október 25. 11:42
  „Mit tett Fletó vagy mit nem, akárhogy is nézzük, kimagaslik ellenfelei közül. Majd meglátjátok, hogy bejut a Parlamentbe, Bajnai meg nem. egyedül ő az aki mozgósítani tud, aki húzza maga után a baloldalt. Nem szeretem, mert hagyta magát az MSZP-én belül és olyanok szolgálatába állt akiknek nem kellett volna. Az igazi múltbéli alakok lapítottak a tüntetésekkor, hadd vigye el Fletó a balhét, ő meg elvitte, meg ugye hazudott a kedvükért.”
 • 22. Jandex 2013. október 25. 10:15
  „21. Fedayn 2013.10.25. 09:42
  "Az agresszív, 2006-ban a tömegbe lövető"
  Mennyivel jobb lenne ha még mindig békésen randalíroznának a fülkeforradalmárok, ugye?!
  <moderálva>”
 • 21. Fedayn 2013. október 25. 09:42
  „Az agresszív, 2006-ban a tömegbe lövető szélsőbaloldal megint ravasz módon az mszp szavazóbázisán keresztül szeretne a parlamentbe jutni!gyf nem képes megemészteni,hogy az ő ideje lejárt, az ő személye lejáratódott!Már a normálisan gondolkodó baloldaliak sem kérnek belőle!A minimális támogatottsággal rendelkező déká,kuncepárt,fodorpárt még azt hiszi,hogy bábuként rángathatják az mszpét,mint egykoron!A fidesz meg röhög a markába,mert ennél nagyobb segítséget,mint amit gyf művel, nem is kaphatnának!”
 • 20. dödike 2013. október 25. 08:46
  „Hát ebből az össznyafogásból sem lesz karika.”
 • 19. load 2013. október 25. 08:42
  „18. torrente07 
  "Balosok, szerintetek ez nem nevetséges? :)"
  Nem.
  Tudom, hogy elszoktal tole, de igy mukodik a demokracia.
  Ha valakinek mas a velemenye, elmondhatja.”
 • 18. torrente07 2013. október 25. 06:26
  „Balosok, szerintetek ez nem nevetséges? :)”
 • 17. Jandex 2013. október 25. 05:00
  „10. embertelen 2013.10.24. 15:02
  Természetesen!

  14. Túrabakancs 2013.10.24. 20:46
  "ennél sokkal durvább dolgokra is képesek lennének"
  Már megint a jövőbe látsz, pedig a monitorodig sem ér el "csábos" tekinteted! :)))”
 • 16. load 2013. október 24. 21:28
  „5. LAZA
  "Egyszerűen dőg fárasztó és levakarhatatlan ..."
  Sajnos az ellenzék vezéraspiránsai közül ő az egyetlen, aki politikusként lép fel, és vislekedik.
  Ő legalább eltudja mondani, hogy Orbánt miért kell elzavarni. Amig Orbán tömegeket manipulál, az ellenzék önjelölt vezérei a párttársaikat sem tudják meggyőzni a szándékaikról és a győzelemhez szükséges tennivalókról, nem hogy a bizonytalan választókat.
  Tegnap erről érdemlegeset csak Gyurcsánytól hallottunk.
  Ferit, látványosan és megalázó módon igyekeztett Mesterházy és Bajnai kihagyni az ellenzéki összefogásból, de ezt ő nem hagyhatta, mert a demokratikus ellenzék minden szavazójára szükség van, hogy egyáltalán esély legyen Orbán megállítására.
  Erről tegnap egyetlen értékelhető beszédet Gyurcsány mondott.
  Bajanai langyos volt, Mesterházynak meg láthatóan elképzelése sincs arról, hogy mi lenne a teendő.
  Az emberek szivesen segítenének Orbán leváltásában, csak valaki mondaná már meg neki, hogy mit tegyenek.
  A fideszes kétharmadnak a legnagyobb segítséget az őszödi kiszivárogtató nyújtotta, akinek a nevét Gyurcsány egy borítékban átnyújtotta Mesterházynak, aki ahelyett, hogy igyekezett volna megszabadulni a belső árulótól, a borítékot teátrális módon a nyilvánosság előtt ledarálta.
  Ezzel csak egy valamit demonstrált.
  Nevezetesen azt , hoy az MSZP megújulása elmarad, mert azt ő nem kívánja végrehajtani.
  Az eddigi történések, és a párt jelenlegi állapota ezt igazolja.”
 • 15. Legs 2013. október 24. 20:56
  „Szerintem felesleges a 4 k nak indulni a választásokon.”
 • 14. Túrabakancs 2013. október 24. 20:46
  „Ha egymást is szekálják, szívatják, akkor el tudjuk képzelni, hogy a Fidesszel
  kapcsolatban mire is lennének képesek gyenge napjukon. Mert a hamisítási
  úgy a részükről csak egy zsenge valami, ennél sokkal durvább dolgokra is képesek
  lennének. Bajnai írta a mai napon, hogy Orbán kérjen elnézést a beszédje miatt.
  Hm.. miért is? Mert nem igazán politizált benne, hanem inkább az 56-os forradalmat
  említette a beszédében? Persze furcsa ez a maguk fajtájának.”
 • 13. dr73 2013. október 24. 18:00
  „hazudnak,mindig,folyton folyvást...”
 • 12. LAZA 2013. október 24. 15:29
  „9.Nos eddig is és ezután is arról írok amit én látok érzek tapasztalok.
  Soha nem állitottam,hogy nekem van mindig igazam,ám a ködfelhőt nem szeretem a szemem előtt.
  Arra kérem,a Jó Istent,hogy tartsa meg a látásomat.
  Aki igazán tiszta HITTEL és szívvel fordul Hozzá annak teljesíti is a kéréseit.
  Ki lehet próbálni.
  Kb.8 éve írogatok itt ezen az oldalon.Vagyunk egy páran,ismerjük is már egymást egészen jól.
  Sőt tiszteljük is egymást még ha nem is egyezik a véleményünk mindenben.
  Igy lenne ez jó országosan is, ám egészen más a MÓDI!
  Persze beugróknál már voltam kommunista,jobboldali,de jobbikos is!
  Egyetlen dolog vezérel!
  A pancser által(és valóságosan is)kiüresedett fogalom társadalmi igazságosságért folytatott mindennapi küzdelem.
  Jómagam hála az ÚR- nak nem szűkőlködöm,sőt nagyon jól érzem magamat a bőrőmben,de végtelenül sajnálom és együtt érzek a becsapottakkal,az elszegényedettekkel,az átvertekkel!”
 • 11. Goldmund 2013. október 24. 15:17
  „Ha ilyen ellenfelei vannak, akkor Orbán bármit csinálhat, miniszterelnök marad.”
 • 10. embertelen 2013. október 24. 15:02
  „1. Jandex Én Orbánnal is kiegészíteném, amit írtál!”
 • 9. WeiseÖdenburg 2013. október 24. 14:53
  „7. LAZA 2013.10.24. 13:49
  Nagyon részletesen és tárgyilagosan írsz.Csak egy gondolat hozzá.A vezérkarát kifelejtetted,négyükről lehetne írni egy
  "kisdoktorit",min pßłhł@ter ! Külön külön minden egyedről !”
 • 8. tmm 2013. október 24. 14:27
  „Mesterházy erőlteti a saját akaratát mert miniszterelnök jelölt akar lenni. A hülye is látja. Ezzel csak az a baj, hogy tökéletesen alkalmatlan rá, mint ahogy még sok képviselőjelöltje a képviselőségre. Ugyanúgy kezd viselkedni mint Orbán Viktor ezzel pedig elszúrja az egészet. Nem hiszem el, hogy az MSZP-ben nincs senki akinek ez kiszúrná a szemét....”
 • 7. LAZA 2013. október 24. 13:49
  „folyt.
  Külön stábot kellett létre hozni azért,hogy az éppen soros idióta elszólalásait kimagyarázzák.
  Két hetenként állt elő újabb és újabb megváltó programokkal amelyekből persze semmi jó nem származott.
  Aztán egy zártkörű rendezvényen akár egy kocsis legény hajdanán, úgynevezett igazságbeszédet mondott,amelyből aztán világraszoló botrány keletkezett.
  Szokásához híven úgy tett mintha az egész kialakult helyzethez semmi köze sem lett volna és eszébe sem jutott,hogy eltünjön a politika színpadáról.A zsíros állásaikat féltő pártkatonái persze hagyták a helyén ameddig lehetett.
  Aztán jött a világválság és már nem volt mit tenni,ha nagyon rövid időre is de szakemberekre kellett bízni az ország írányitását.
  Sokan hittük,hogy egyszer és mindenkorra eltűnik a színről,esetleg a jól megérdemelt helyére kerül.
  Nem jött össze,ez még a kétharmados hatalomnak is túl erős falatnak bizonyult.
  Később már rájöttek arra orbánék,hogy óriási butaság lenne őt eltüntetni,mivel igy számukra sokkal nagyobb haszonnal tud ügyködni!
  Teszi is néhány száz fős szinpatizansaival egyetemben,mérhetetlen károkat okozva az orbáni diktatúra ellen szövetkezőknek.”
26 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Harangozó: nem voltam jelen a bajai videó átadásánál

Az MSZP frakcióvezető-helyettese felszólít mindenkit, hogy haladéktalanul közöljön helyreigazítást… Tovább olvasom