Kisalföld logö

2016. 12. 05. hétfő - Vilma -6°C | 4°C

DK: a mostani választási törvény mellett csak az nem csal, aki nem akar

A Demokratikus Koalíció szerint alapos a gyanú arra, hogy több listát állító párt csalással szedte össze a szükséges számú ajánlást.
A DK vasárnap az MTI-nek küldött közleményében azt kritizálta, hogy nincs lehetőség annak megállapítására, érvényes ajánlások alapján állítottak-e listát a pártok.

Véleményük szerint a Fidesz a listát állító pártoknak nyújtott kampánytámogatással még pénzjutalmat is kitűzött a csalóknak.

Azt írták, a törvény a jelöltek ajánlását könnyen hamisíthatóvá teszi, és alapos a gyanú arra, hogy több listát állító párt így szedte össze a szükséges számú ajánlást.

Utaltak Péterfalvi Attila, az adatvédelmi hatóság elnökének az ügyben kiadott állásfoglalására, ami szerint a választási szervek nem kötelesek ellenőrizni az ajánlások valódiságát, mert az túl sok munkát jelentene. A DK szerint ezzel a NAIH elnöke "megpróbálja megakadályozni a csalás leleplezését".

A DK szerint "az elvileg független adatvédelmi hatóság ezzel a kormánypártok cinkosául szegődött a választás eredményének elcsalásában". Véleményük szerint ha április 6-án, "mint várható, győz a kormányváltó ellenzék", akkor a Fidesz meg fogja óvni a választás eredményét. Szerintük ebben az esetben Péterfalvi Attila élni fog jogával és zárolja az ajánlóíveket, hogy azokat ellenőrizni lehessen, majd annak alapján a bíróság joggal semmisíti meg a választási eredményt.

A DK szerint azonban ha mégis a Fidesz győz, akkor az ajánlóíveket a törvénynek megfelelően 90 nap múlva megsemmisítik, és így a csalás soha többé nem bizonyítható, "a Fidesz pedig további négy évig gyakorolhatja csalással szerzett hatalmát".

A szabad és tiszta választás lehetősége ezzel megszűnt – a Fidesz visszavonhatatlanul banánköztársasággá változtatta Magyarországot - áll a DK közleményében.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Fidesz: Magyarország a hátrányos helyzetű gyermekek ellátásában is jobban teljesít

"A Fidesz az a párt, amelyik szerint egyedül a munka és a tanulás vezeti ki az embereket a… Tovább olvasom