Kisalföld logö

2018. 05. 27. vasárnap - Hella 16°C | 26°C Még több cikk.

DK: a kormány hagyja békén az Alkotmánybíróságot!

A Demokratikus Koalíció (DK) arra szólítja fel a kormányt, hogy "legalább saját fideszes Alkotmánybíróságát hagyja békén 2014-ig" - mondta Vadai Ágnes, a DK politikusa szerdán az MTI-nek arra reagálva, hogy az Origo hírportál szerint a kormány "bosszúból" eltiltaná a testületet a rendszerváltás után született bírósági döntések felhasználásától.
Az origo.hu szerdán kormánypárti forrásokra hivatkozva írt arról, hogy "újabb drasztikus módszerrel" korlátozná az Alkotmánybíróság (Ab) mozgásterét a kormány, válaszul arra, hogy a testület az elmúlt hetekben több, a kormánypártok számára fontos törvényt megsemmisített. A portál értesülései szerint a tavaszi ülésszakon elfogadandó alaptörvénymódosítás-csomagba építenék be azt a korlátozást, amely szerint az elmúlt 20 év alkotmánybírósági gyakorlata helyett a testület a jövőben csak a tavaly hatályba lépett alaptörvény szellemiségét vehetné figyelembe.

Vadai Ágnes erre reagálva azt mondta: "Orbán kétharmados csapata" 2010 után "szó szerint letarolta" az Alkotmánybíróságot, korlátozta döntési jogosítványait és az Ab-hez fordulás lehetőségét, majd amikor ez sem bizonyult elégnek, akkor feltöltötte a testületet "fideszes emberekkel".

Hozzátette: most a választási regisztráció ügyében hozott Ab-döntésre válaszul "a fideszes boszorkánykonyhában újabb bosszú készülődik". Szerinte nyilvánvaló, hogy az "orbáni diktatúra vezetőit" zavarja Magyarország demokratikus 20 éve és csak az "egypárti alaptörvény torz szellemiségét szeretik".

Ezért a DK nevében arra szólította fel a kormányt, hogy "legalább saját fideszes Alkotmánybíróságát hagyja békén 2014-ig". Ezt követően viszont szerinte a kabinetnek nem lesz dolga, mert az új demokratikus kormány első lépéseinek egyike az Ab teljes jogkörének visszaállítása lesz.

Olvasóink írták

 • 4. WeiseÖdenburg 2013. január 30. 17:08
  „???”
 • 3. Pretorianus 2013. január 30. 15:03
  „A svéd madár és a józan katona. Magyar népmese... Avagy hogyan égessük le hazánkat...
  http://www.youtube.com/watch?v=8ubC6_XM5UI”
 • 2. Eva- 2013. január 30. 14:28
  „mondjuk egy főtisztet sem itéltek el eddig.

  Pedig ott aztán a grippenek okán repkedtek a szószebeszéd szerint a pénzek is.

  Vadai pedig bizony jól tapint a lényegre.
  "orbáni diktatúra vezetőit" zavarja Magyarország demokratikus 20 éve és csak az "egypárti alaptörvény torz szellemiségét szeretik".
  "

  ez is a rezsimváltás bizonyítéka.”
 • 1. WeiseÖdenburg 2013. január 30. 13:18
  „A DK. különösen,Waddai Ágnes volt Honvédelmi államtitkár,kinek regnálása alatt kiemelkedő korrupt műveletekkel
  manővereztek a Főtisztek,pedig az országot hagyja békén. A tekintetében cipeli az óvodáskorától szerzett flusztráltságát.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Hoffmann: a kormány 27 milliárd forintot szán a felsőoktatás kompenzációjára

A felsőoktatási intézmények korábbi elvonásait a kormány 27 milliárd forinttal tervezi kompenzálni… Tovább olvasom