Kisalföld logö

2018. 02. 21. szerda - Eleonóra 0°C | 1°C Még több cikk.

DJV: Magyarországon felszámolják a sajtószabadságot

A magyar médiatörvény nem korlátozza a sajtószabadságot, hanem felszámolja azt - állapítja meg szerdán kiadott közleményében a Német Újságíró-szövetség (DJV).

A szervezet elnöke, Michael Konken felszólította az Európai Bizottságot, hogy haladéktalanul vizsgálja meg a magyar médiatörvényt és a médiahatóság tevékenységét, s tegyen hatékony lépéseket azok felszámolása érdekében. "Az EU bizottság nem nézheti tétlenül, hogy éppen az a tagország rombol le alapvető demokratikus értékeket, amely néhány nap óta betölti az EU soros elnöki tisztségét" - érvelt a DJV elnöke.

A továbbiakban megállapítja, hogy az eddigi tiltakozások a médiatörvény ellen hatástalanok maradtak. Ezt mutatja a médiahatóságnak az RTL tv-állomás magyarországi leányvállalata elleni fellépése egy tavaly októberben sugárzott műsor miatt, amely állítólag túl harsány volt. "Annak, hogy az új hatóság olyan esetekben is beavatkozik, amelyek a törvény hatályba lépése előtt történtek, semmi köze a jogállamisághoz. Ez puszta önkény" - hangoztatta a Német Újságíró-szövetség elnöke.

Egyúttal sajnálatosnak nevezte, hogy a német kormány nyilvánvalóan csak néhány nappal ezelőtt foglalkozott először a magyarországi médiaellenes fejleményekkel. "Az nem lehet, hogy a szövetségi kancellár csak akkor veszi védelmébe a sajtószabadságot, amikor az felszámolás előtt áll" - fogalmazott Konken.

Olvasóink írták

 • 4. load 2011. január 05. 21:29
  „3. pancser
  Mit gondolsz, mi köze lehet a Német Újságíró-szövetségnek az RTL televizióhoz?
  Semmi.”
 • 3. pancser 2011. január 05. 20:19
  „Herr Konken! Annyira "szeretem" azt a szennyet amit RTL-nek hívnak, hogy soha nem nézem. Arra az adóra nem lennék büszke.”
 • 2. Cloeon_dipterum 2011. január 05. 17:39
  „Nekem sem kell ilyen média. Remélem, nem csak enyhe büntetéseket fognak kiszabni, hanem gyökerestől számolják fel a ma oly divatos kereskedelmi csatornátak és a kereszténygyűlölő rádiókat.”
 • 1. Julianusz 2011. január 05. 15:33
  „Talán ha értéket képviselnének nem kellene ennyire rettegni. De itt az ideje, hogy hulljon a férgese, maradjon az, ami emberi, társadalmi szellemi és erkölcsi érték!!!!!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Belvíz: készülnek a felmelegedésre Újfehértón

A város adományként újabb három szivattyút kapott, így már tizenegyre nőtt a mentesítésben bevethető… Tovább olvasom