Kisalföld logö

2017. 11. 25. szombat - Katalin 4°C | 14°C Még több cikk.

Divatos gyűrűválaszték lánykérőknek

A házasságkötések száma évről évre csökken, ennek ellenére a lánykérés soha nem lesz divatjamúlt. Az aktuális gyűrűválasztékot és a vásárlók ízlését gyakran a média befolyásolja. A fehérarany és a letisztult formák hódítanak, de a különlegességeket kedvelő férfiaknál megjelennek a feketegyémánt- berakások is.
A karikagyűrű zárt egységet szimbolizáló formája, illetve a briliáns kövek soha el nem múló fénye, hasonlóan, mint a házasság, az örökkévalóságot jelképezi. Így nem véletlen, hogy minden házasulni vágyó férfi törekszik rátalálni a legtökéletesebb gyűrűre, mellyel egy „életre szóló táncra" kéri fel kedvesét.

– Egy „gyűrűk urás" karikagyűrűt szeretett volna készíttetni egy vásárló. A kérésen már meg sem lepődöm, hiszen a média és a sztárok sokszor nagy hatással vannak a vásárlók választására is. Gyakran kézzel rajzolt mintákkal, vagy internetről nyomtatott képekkel próbálnak rávezetni elképzeléseikre – meséli Molnár Gábor aranyműves és drágakő szakértő, aki ott jártunkkor éppen egy vörös- és fehérarany keverékéből összeállított jegygyűrűn dolgozott. Hozzátette: – Szerintem az igényes egyedire vágyó vásárlók kézzel készíttetik ékszereiket. A géppel, gyémánt véséssel gyártott gyűrűk sablonosak, nem érezni bennük a befektetett munka szeretetét. Egy jegygyűrűben rengeteg fantázia lehet, csak az a fontos, hogy tükrözze viselője egyéniségét. A fehérarany és a letisztult formák most a legdivatosabbak, de szeretik keverni az arany különböző ötvözeteit is. A vörös-fehér variáció például arisztokrata kisugárzást ajándékoz egy ékszernek. Népszerű díszítésnek számít, ha a gyűrű családi jellel, magyar motívumokkal, vagy éppen rovás írással vésett.

És persze a mindenféle színben pompázó brilek soha nem múló örömet adnak viselőiknek. Különösen a nők szeretik különböző formában körberakatni ékszereiket, de egyre gyakrabban a férfiaknál is felmerül ez a kérés. Gábor elmesélte, hogy mostanában sok férfivendége fordul hozzá azzal kívánsággal, hogy a jegygyűrűjét fekete csiszolt gyémántokkal, párjáét pedig fehérekkel díszíttesse.

A fehér bril a leggyakoribb és a legdrágább, ha eltekintünk a rosa árnyalattól, melynek egymillió dollár karátja. De a szakértő megnyugtatott, hogy a nem luxuskategóriát kereső embereknek sem kell lemondaniuk a gyönyörű ékkövekről. Mindenki számára elérhető áron is kaphatók: egy két mm átmérőjű kő már tízezer forintért megvásárolható.

– A kevesebb esküvő egyáltalán nincs hatással a gyűrűvásárlási igényekre, hiszen sokan újraházasodnak – mondja Babósné Sándor Mónika, egy szegedi ékszerüzlet tulajdonosának felesége.

Üzletükben közel hatvan- fajta gyűrűből lehet válogatni. Tapasztalatai szerint mindig is hódított az az Amerikából átvett divat, miszerint a fiú egy darab brilkővel ékesített gyűrűvel – kísérőgyűrűvel – kéri meg kedvese kezét. A jegygyűrűket pedig közösen vásárolják, hiszen azt egy életen át viselik. Ezt a kedves hagyományt csak a pénztárcánk hiúsíthatja meg.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Cigi az alvázban

Tovább olvasom