Kisalföld logö

2018. 07. 20. péntek - Illés 17°C | 28°C Még több cikk.

Divatbástya Héderváron

Oszter Sándor lánya, a magát a magyar Versace-nek tituláló Faragó Miklós festőművésszel Héderváron járt. Oszter Alexandra Mayer Éva divattervező ruháját viseli a füredi Anna-bálon. Édes hármasban azonban más terveket is szőnek.
Együtt a csapat: A genetikus szépség Oszter Alexandra, a különleges festőművész Faragó Miklós és a ruhatervező Mayer Éva.
A szigetközi falu, Hédervár lesz a magyar divat egyik bástyája. Legalábbis így reméli a FAMA trió: Faragó Miklós, az amerikai állampolgársággal Liechtensteinben élő magyar festőművész, a Négy évszak című kompozícióival Szász Endre képeit a hollóházi porcelánokon leváltó alkotó és két rendkívül csinos hölgy: Mayer Éva divattervező, aki már ötéves korában erre a szakmára készült, s ma önálló szalont vezet a faluban, valamint Oszter Alexandra, a híres győri színész, Oszter Sándor egyre híresebb színésznő lánya.

Faragó Miklós nem szerénykedik, s látva, amit elért, és ahogyan elérte, erre nincs is különösebb oka. „Tulajdonképpen én és Szász Endre vagyunk azok a szegénylegények, akik vándorbottal nekiindultak a világnak és gazdagon jöttek haza. Festő vagyok, de már sokan mondták, nem az átlagos, műterembe húzódó fajtából."

Oszter Alexandra a hédervári kastély parkjában azzal a Mayer-tervezésű ruhával, amit valószínűleg viselni fog az Anna-bálon.
Az ötlethez divattervezőt keresett. Fiatalt, tehetségeset, kreatívat. Mayer Évával, akit Budapesten egy divatlap szerkesztője ajánlott a figyelmébe, az első pillanatban közös nyelvet beszéltek, és a festőművész által elkészített alapokból Éva már tervezni kezdte azokat az egyedi ruhákat, melyeket a felső középosztály pénztárcájának szánnak. (Meglehetősen kis példányszámban készülnek majd el. Áruk egész biztos meghaladja darabonként a 150.000 forintot.)

A ruhák alapanyagát is megtalálták: selyem. Ám olyan vállalkozót, aki az évszakok női arcokkal ékes emblémáját erre rányomta volna – élethű színekkel – nem. Egy indiai céggel kötöttek hát szerződést, onnan érkezik meg hamarosan az alapanyag.

Időközben FAMA névvel védjeggyé és vállalkozássá alakult a csapat, és arcot, Faragó úr szavaival galliont (hajók orrán a női alak, iránymutató, aki elsőként érkezik a kikötőbe) kerestek. Oszter Alexandra személyében, akinek édesapja egyébként a festőművész régi barátja, meg is találták. P viseli majd a különleges ruhákat, a kiegészítőket, a horoszkópos medálokat, táskákat, és ő lesz a háziasszonya a porcelántálakat, üvegkristályokat árusító boltnak. A ruhapremierre a füredi Anna-bálon kerül sor.

 „ A bálon még sajnos nem viselhetek olyan ruhát, amelyen Miklós festményei láthatóak. De Éva így is egy különleges darabot álmodott meg nekem. Ehhez jól állnak a medálok, kiegészítők, melyek természetesen szintén Faragó-tervezések."
És hogy mindezekért nem teher-e eljönni Hédervárra? A művésznő megnyerő kedvességgel nyilatkozott erről is. „A családom innen származik, nagymamámat gyakran meglátogatjuk édesapámmal Győrben. A környéket ismerem és szeretem, örömmel jöttem tehát. Azt hiszem, nem attól lesz jó egy női ruhaszalon, hogy Budapesten található, hanem attól, amit ott csinálnak."

Héderváron, úgy tűnik, egész jól mehetnek a dolgok. Mayer Éva terveit országosan is el- és megismerik. Éppen e riport készítése közben csörgött Faragó Miklós telefonja. Szenes Andrea, akinek új show-ja hamarosan indul a televízióban, szívesen hordana Héderváron tervezett ruhát. A kérdés csupán az, meddig lehet vidékről divatot diktálni. A festő, a színésznő és a tervező szerint nagyon sokáig. Így a krumplibogárszobráról, kastélyáról ismert szigetközi falu pár éven belül már lehet, hogy a FAMA-csoport munkáiról is híres lesz.
Szenes Andrea, akinek új show-ja hamarosan indul a televízióban, szívesen hordana Héderváron tervezett ruhát.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Vízikirálynő: a tündérrózsa

Bármilyen formában legyen jelen a víz a kertben – tó, medence, csobogó, szökőkút –,… Tovább olvasom