Kisalföld logö

2018. 04. 25. szerda - Márk 13°C | 25°C Még több cikk.

Divat lett a trafikrablás

Az idén a nemzeti dohányboltok voltak a "piti rablók" leginkább kedvelt célpontjai. Bár pontos statisztikák még nincsenek, a napi híradások alapján megalapozottan feltételezhető, hogy sok, korábban kis boltok és patikák kifosztására szakosodott bűnöző váltott át rájuk - írja pénteki cikkében a Népszabadság.
Német Ferenc, a Személy-, Vagyonvédelmi és Magánnyomozói Szakmai Kamara elnöke szerint ennek nagyon is kézenfekvő oka van. A trafikok jelentős hányadának vezetője, tulajdonosa még nem elég gyakorlott, nem ismeri kellőképpen az üzlet működtetésével együtt járó veszélyeket, s új üzletekről lévén szó, sok helyen még sem idő, sem pénz nem volt megfelelő riasztóberendezések telepítésére.

Az is vonzóvá teszi a dohányboltokat, hogy a vonatkozó jogszabályok alapján viszonylag magasnak tűnhet a jövedelmezőségük, amit a rablók úgy is értelmezhetnek, hogy hatalmas bevételeket találhatnak a kasszában. A támadókat az sem érdekli, ha a helyiségben biztonsági kamera működik, számos rablót épp az általa kifosztott üzlet kameráinak a felvételei alapján azonosítottak és fogtak el.

Német Ferenc szerint a sorozatos lebukások, s a dohányboltok védelmi képességeinek javulása idővel véget vet a trafikrablások "divatjának", s a dohányárusító helyek veszélyeztetettsége nem lesz nagyobb, mint amennyit tényleges forgalmuk, védettségük indokol.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Marad tartalék az idei büdzsében

Csaknem 350 milliárd forintot nem költ el idén a kormány a költségvetésből - számol be róla pénteki… Tovább olvasom