Kisalföld logö

2017. 04. 27. csütörtök - Zita 8°C | 19°C Még több cikk.

Diszkótragédia: konkurenciaharc állhat a pánikkeltés mögött?

A Népszabadság szerint a rendőrség nem zárja ki, hogy a szórakozóhelyek közti nemtelen konkurenciaháború állhat a szombati diszkótragédia hátterében.

A lap keddi számában azt írta: erre utal hogy a nyílt nyomozás mellett hétfő óta titkosszolgálati eszközökkel is keresik a pánikkeltőket.

Az eddigi tanúkihallgatások alapján valószínű, hogy a zsúfolt szórakozóhelyen valaki minden ok nélkül "késelést" kiáltott, ezzel menekülésre kényszerítette a közelében állókat - emlékeztet a lap.

A cikk idézi azokat a fiatalokat, akik szerint a konkurencia már jó ideje komoly erőket mozgatott meg, hogy lejárassa Noise Night Life ezreket vonzó rendezvényeit.

Hozzáteszik, hogy mások az éjszakai szórakozóhelyeket ellenőrzés alatt tartó alvilági csoportokat sejtik a szombaton három halálos áldozatot követelő pánikkeltés miatt.

A Népszabadság megjegyzi, hogy a fővárosi éjszakában komoly "hagyománya" van a szórakozóhelyek közti nemtelen konkurenciaháborúnak: a rendszerváltás utáni években kézigránátokat dobtak azokra a menő helyekre, amelyek nem fizettek a védelemért, később a diszkók bombariadókkal igyekeztek lejáratni konkurenseiket.

Olvasóink írták

 • 9. Mike-Mouse 2011. január 18. 20:47
  „Érdekes hogy a híradóban csak a 2 lányról foglalkoztak mintha a harmadik nem lett volna fontos. Meg nem értem miért kell ebből ekkora hírt csinálni. Vagy emögött megint áll majd valami szerintem. Lehet szívtelen vagyok de annyi haláleset meg hasonló dolog történik már hogy meg sem hatja az embert lassan!”
 • 8. Dirac 2011. január 18. 18:46
  „Néphazugság.info”
 • 7. szoljbenekik 2011. január 18. 17:40
  „Nem hiszem el, hogy amikor a többszáz fős tömeg tolongott egy órát a bejárat előtt, akkor éppen nem járt arra egyetlen járőrkocsi sem. Nem tünt fel, hogy mi az a tömeg, hogy beszóltak volna, hogy nézzenek utána. Meg hogy álljunk meg és nézzük meg, mi van ott. Ezt Pintérsándorbelügyminiszterünk nem adta ki még utasításba?
  Csak azt a tömeget vizslassuk, amelyik azért gyűlt össze, hogy a kormány valamelyik intézkedése ellen tiltakozzon? 3 ártatlan, szerencsétlen leányzónak kellett meghalnia ahhoz, hogy a fejükhöz kapjanak? A szívem megszakad értük. Nyugodjanak békében. Őszinte részvétem a családjuknak.”
 • 6. Madarász 2011. január 18. 12:23
  „Szerintem ilyen rendezvényen kötelezővé kéne tenni az orvost, de legalább néhány szakképzett ápoló jelenlétét. Ha azonnal elkezdik a lányok újraélesztését, lehet, hogy még most is élnének.”
 • 5. öröksoproni 2011. január 18. 12:05
  „És ha ez történt, akkor mi van? Ha a megfelelő számú ember lett volna bent, nem történik tragédia.”
 • 4. Pofátlan 2011. január 18. 10:05
  „A Népszabadság világszerte arról híres hogy az igazat írja.
  Csak begyújtásra használnám azt a neokommunista , uszító lapot.”
 • 3. stewe7109 2011. január 18. 09:00
  „Hurrá! Megvan a nyolcadik!
  Még még még....”
 • 2. Goldmund 2011. január 18. 08:53
  „Pont ugyanerre gondoltam én is!”
 • 1. Madarász 2011. január 18. 08:45
  „Ez még mind nem mentesíti őket az alól, hogy nem volt engedélyük és sokkal több embert beengedtek, mint szabadott volna...”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Újra bíróság elé áll Geréb Ágnes

Kedden áll először bíróság elé Geréb Ágnes azóta, hogy tavaly december végén kiengedték az előzetes… Tovább olvasom