Kisalföld logö

2018. 09. 25. kedd - Eufrozina, Kende 8°C | 14°C Még több cikk.

Diszkótragédia - Razzia több budapesti szórakozóhelyen

Rendőrök jártak a Gödörben, a Trocadéróban, a LivingRoomban és a Rock Caféban.

Razziát tartottak több belvárosi szórakozóhelyen Budapesten péntekről szombatra virradó éjszaka. Az MTI értesülése szerint egyebek között a Gödörben, a Trocadéróban, a LivingRoomban és a Rock Caféban volt fokozott hatósági ellenőrzés.

Makula György, az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) szóvivője megerősítette, valóban voltak az éjszaka ellenőrzések, ám ennek részleteiről nem kívánt nyilatkozni. Jelezte azonban, hogy az ellenőrzések a hét végén folytatódnak, és ennek eredményeiről a jövő héten adnak részletes tájékoztatást. Az ORFK pénteken jelentette be, hogy folytatódik a szórakozóhelyeken a múlt héten megkezdődött szakhatósági ellenőrzéssorozat az ország egész területén; a hétvégén a rendőrség a társhatóságokkal együtt járja sorra az elsősorban fiatalok által tömegesen látogatott rendezvényhelyszíneket. Az ellenőrzések célja, hogy minél több szórakozóhelynek felmérjék a működési viszonyait és megvizsgálják, mennyire tudják a szervezők garantálni a szórakozni vágyók nyugalmát és biztonságát. Kiemelt szempontként vizsgálják, hogy a szórakozóhelyek veszélyhelyzet esetén kiüríthetőek-e biztonságosan, vagyis a résztvevők száma, a helyiségek befogadóképessége és a menekülési útvonalak száma arányban áll-e egymással. Ugyancsak igyekeznek kiszűrni a jogsértéseket, így a feketén történő foglalkoztatásra is külön figyelmet fordítanak.

Az ellenőrzésekben a rendőrség mellett a tűzoltóság, az önkormányzatok és a közegészségügyi társhatóság munkatársai is részt vesznek. Az akció előzménye, hogy január 15-én Budapesten, a Nyugati téri West Balkán szórakozóhelyen három fiatal lány életét vesztette a diszkóból kiáramló tömegben. Halálukat a budapesti rendőrfőkapitány korábbi közlése szerint fulladás okozta. Az ügyben nyolc embert gyanúsítanak halálos tömegszerencsétlenséget okozó, foglalkozás körében elkövetett veszélyeztetés miatt. A rendőrség hétfőn vádemelési javaslattal küldi meg az ügy iratait az ügyészségnek. A szórakozóhelyet a terézvárosi jegyző január 19-én 90 napra bezáratta, majd a West Balkán néhány nappal később a honlapján közölte, hogy végleg bezár.

Olvasóink írták

 • 7. pamutzokni 2011. január 30. 03:06
  „Sajnálatos ami történt, de nem csak a dizsikben kellene razziázni. Valamelyik spárban voltam, a vészkijárat lánccal volt lelakatolva, nehogy fizetés nélkül slisszoljon ki valaki.
  Amúgy tessék behozni a kölyökdiszkókat, a rendesbe meg csak 18 felett lehessen bemenni. Persze az elsőben ohne szesz.
  Az amcsiktól minden szart átveszünk, de pont a jó dolgokat nem.”
 • 6. pancser 2011. január 29. 16:48
  „Ahol tömeg van ott bizonyos előírásokat be kell tartani. Képzeljétek el, ha tűz van egy diszkóban, márpedig könnyen lehet és 300-an meghalnak. Egy színházteremben előírás és meg is követelik a vészkijáratokat, a diszkókban ez nem kötelező.
  A fiatalkorúak alkoholizálása közügy, aki kiszolgálja őket, vagy ad nekik nyilvános helyen büntessék meg, legyen az kocsmáros vagy haver! Sőtt a diszkókban sem tartózkodhatnak éjjel kettőkor, ez is közügy!”
 • 5. Wolfi 2011. január 29. 16:38
  „Kedves nüs! Tökéletesen értem, hogy mit írtatok! Én meg arra próbáltam rávilágítani, hogy ha nem törént volna ez a sajnálatos esemény, akkor most az ellenőrzések kapcsán sokan teljes egyetértésben a rendőröket szidnák! Bár akkor nagy eséllyel ellenőrzések sem lennének....
  Ha az írásomat nevetségesnek találod, azt meg megírhatod nekem magyarul is! Vagyunk néhányan akik még megértik a nyelvet...”
 • 4. nüs 2011. január 29. 16:17
  „wolfi, látom nem tudsz értelmezni, épp arról értekeztünk hogy ez csak egy fellángolás, aztán pár hét és megszűnik ez a nagy ellenőrzés
  nagyon LOL az írásod”
 • 3. Wolfi 2011. január 29. 16:08
  „Ha nem történt volna meg ez a diszkókatasztrófa, akkor most azt írnátok, hogy mi a francnak zaklatják a fiatalokat a rendőrök, nemhogy a bűnözőket üldöznék.... Bár ha körülnéznénk egy diszkóban, akkor a drogmennyiség alapján sajna fél "diszkónyi" fiatalt lehetne őrizetbe venni!”
 • 2. Mankapunka 2011. január 29. 14:23
  „nüs

  Meg kell nyugtatni a népet ,aztán ahogy írod,eltűnik majd a köztudatból,mint a iszapkatasztrófások,meg a tavalyi árvizesek kártalanításai.

  Kérdezz meg ott bárkit,a fele mai napig le sincs szarva.”
 • 1. nüs 2011. január 29. 13:05
  „Ugye nem csak hirtelen fellángolás az egész /sztem az, pár hét aztán felejtős az egész/”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Schmitt Pál interjú: árvíz és médiatörvény

Az államfő szerint a tavalyi felsőzsolcai tragédiából tanulva, létrehozták a katasztrófavédelmi… Tovább olvasom