Kisalföld logö

2018. 04. 25. szerda - Márk 13°C | 25°C Még több cikk.

Diszkótragédia - Pénteken lezárják a nyomozást

Megerősítette a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK), hogy pénteken lezárják a nyomozást a Nyugati téri West Balkán szórakozóhelyen január 15-én történt, három fiatal életét követelő tragédia ügyében.
Az MTI a kora délutáni órákban számolt be az ügyet jól ismerő forrásra hivatkozva, hogy pénteken befejezi a rendőrség az ügy nyomozását. Az értesülést Horváth Katalin Fanni, a BRFK szóvivője nem sokkal később megerősítette.

A budapesti szórakozóhely egyik gyanúsított ügyvezető igazgatójának védője az MTI megkeresésére elmondta, hogy ügyfelének csütörtöki kihallgatásán elhangzott: a nyomozóhatóság pénteken lezárja az ügyet. Papp Gábor szavai szerint a rendőrség az ügyben szokatlan gyorsasággal fejezte be a nyomozást, s az ügyvéd reményét fejezte ki, hogy kellő alapossággal vizsgálták meg a történteket.

A gyanúsítás minősítésének szerdai megváltoztatásával kapcsolatban azt mondta: panaszt tett az újabb gyanúsítás ellen, amelynek büntetési tétele egyébként azonos a korábbi gyanúsításéval.

A BRFK szerdán közölte a rendőrség honlapján, hogy már halálos tömegszerencsétlenség okozása miatt nyomoz a BRFK a Nyugati téri West Balkán szórakozóhelyen január 15-én történt, három fiatal életét követelő tragédia ügyében.

A rendőrségi felhívás és adatgyűjtés eredményeképpen megállapították, hogy a szórakozóhelyen a tragédia estéjén kialakult tülekedésben 14 ember szenvedett nyolc napon belül gyógyuló, zúzódásos sérüléseket. A sérüléseket igazságügyi orvos szakértő minősítette.

A BRFK közleménye szerint ezen adatok alapján a nyomozó hatóság halálos tömegszerencsétlenséget okozó, foglalkozás körében elkövetett veszélyeztetés miatt folytatja tovább az eljárást. A BRFK a korábbi adatok alapján kettőnél több ember halálát okozó, foglalkozás körében elkövetett veszélyeztetés vétsége megalapozott gyanúja miatt indított ismeretlen tettesek ellen büntetőeljárást.

A nyomozás megindítását követően a fővárosi rendőrség hat embert vont gyanúsítottként eljárás alá, és száztíz embert hallgattak ki tanúként. A gyanúsítottak szabadlábon védekeznek.

Január 15-én a West Balkán szórakozóhelyen a diszkóból kiáramló tömegben három lány vesztette életét. Halálukat a budapesti rendőrfőkapitány közlése szerint fulladás okozta.

A szórakozóhelyet a terézvárosi jegyző január 19-én 90 napra bezáratta, majd a West Balkán néhány nappal később honlapján közölte, hogy végleg bezár.

Olvasóink írták

  • 2. janika 2011. január 28. 07:02
    „Szegény munkanélküliek most mi lesz veletek?”
  • 1. onem 2011. január 27. 17:57
    „http://quart.hu/cikk.php?id=5873”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

APEH, új lehetőség: egyszerűsített személyi jövedelemadó bevallás

Az adózási analfabéták idén könnyedén letudhatják személyi jövedelemadó-bevallási kötelezettségüket, ha nem segít a munkáltatójuk. Tovább olvasom