Kisalföld logö

2017. 09. 24. vasárnap - Gellért, Mercédesz 10°C | 17°C Még több cikk.

Diszkótragédia - 90 napra bezárták a West Balkánt

A terézvárosi jegyző szerdán 90 napra, ideiglenesen bezáratta a budapesti West Balkán szórakozóhelyet.

Múlt szombat éjjel a Nyugati téri szórakozóhelyen a diszkóból kiáramló tömegben három fiatal lány meghalt. A történtek miatt a rendőrség hat embert vett őrizetbe.

A határozat szerint az "ügyfelet" a jegyző külön nem értesítette, így őt is a honlapon, valamint a kerületi hirdetőtáblán nyilvánosságra hozott döntéssel tájékoztatja döntéséről. "A hatóság közzéteszi azt a jogerős vagy fellebbezésre tekintet nélkül végrehajtandó határozatot, amelyet személyek széles vagy pontosan meg nem határozható köre számára életveszéllyel vagy súlyos kárral fenyegető helyzet megelőzése, elhárítása vagy káros következményeinek enyhítése érdekében hozott" - áll a határozatban.

A kerület honlapján olvasható határozat szerint Budapest Főváros Kormányhivatala elektronikus levélben kérte a jegyzőt, hogy döntését egy napon belül hozza meg. Ez ellen a fővárosi kormányhivatalnak címezve 15 napon belül lehet fellebbezni.

A döntés indoklásában az olvasható, hogy a West Balkán nevű szórakozóhely az önkormányzatnál szereplő bejegyzése alapján mint vendéglátóüzlet este hét órától este tízig lehetett volna nyitva, engedélye háromszáz fő befogadására szólt.

A határozat szerint a múlt szombaton történt halálos áldozattal járó estén a jegyző tudomására jutott, hogy a hely este tíz után is nyitva volt, és mintegy 2500 ember tartózkodott a helyszínen. Ezek alapján a nyitva tartási idő utáni nyitva tartást és a befogadóképesség többszörös túllépését is bizonyítottnak tekintette a jegyző.

Emlékeztetett továbbá arra, hogy tavaly december 11-én tartott helyszíni ellenőrzésen is azt tapasztalták, hogy a hely este tíz után nyitva volt, így a jegyző felszólítására akkor kiürítették és bezárták. Tehát az üzemeltetők többszörösen is megszegték a terézvárosi önkormányzat az üzletek éjszakai nyitva tartásának rendjéről szóló rendeletét.

Olvasóink írták

  • 1. janika 2011. január 19. 19:11
    „No már van "felelős" akit bezártak? Micsoda bravúros nyomozás és tett lett!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kötelező a dioxinvizsgálat

A vidékfejlesztési miniszter szerdán elrendelte a német sertéshúsok kötelező dioxinvizsgálatát. Tovább olvasom