Kisalföld logö

2018. 05. 23. szerda - Dezső 15°C | 25°C Még több cikk.

Díszes kistáskák

A vékony fémfóliából hajtogatott, szalvétatechnikával díszített apró táskákban sok kedves meglepetés elfér.

Méret: kb. 9*7,5 cm (fogantyú nélkül)

Hozzávalók:

0,15 mm vastag, A/4 méretű alumíniumfólia (3 táskára elegendő), vörösarany, rubinvörös és smaragdszínű Fun Liner csillámos festék, puha laposecset, karácsonyi papírszalvéta tetszőleges motívumokkal, 2 mm átmérőjű puha alumíniumdrót, csőrös fogó, decoupage-ragasztó, általános ragasztó

Elkészítése:    

Vágjuk 20*10 cm-es méretű téglalapokra a fóliát. Kemény ceruzáva jelöljünk be a hosszanti szélével párhuzamos, attól 5 mm-re fekvő vonalat. A bejelölt vonal mentén hajtsuk be és simítsuk le a lemez szélét a táska felső pereméhez. Hajlítsuk henger alakúra a csíkot, és 1 cm-es átfedéssel az általános ragasztóval ragasszuk össze a két végét. A henger alsó végét nyomjuk össze laposra, hogy a ragasztás hátul középen fusson, elölről kétszer kb. 5 mm szélesen tekerjük fel és nyomjuk össze.

 MÉG TÖBB KARÁCSONYI BARKÁCSÖTLET >>

Vágjunk ki tetszőleges motívumokat a szalvétából, és húzzuk le a papír legfelső rétegét. A motívumot fektessük a táska előlapjára és a felületét decoupage-ragasztóval bekenve rögzítsük, majd hagyjuk megszáradni.
Tetszés szerint díszíthetjük a mintát csillámos festékkel, ezután megint hagyjuk megszáradni.

A táska felső sarkába mindkét oldalon szúrjunk lyukat az olló hegyével a fogantyúnak. Vágjunk le egy kb. 25 cm hosszú drótot, a végét belülről kifelé szúrjuk át a lyukon, majd spirál alakban hajlítsuk meg a drót végét és belül formáljuk meg a fogantyút.

Vágjunk ki csillagokat a fóliából, majd egy-egy csillagot elölről és hátulról egymáshoz illesztve rögzítsük a fogantyúra.   

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Híradók nézettségi részesedése a csatornákon

Egyelőre nem hozza a nagy reményekkel beharangozott várakozásokat a Tv 2 esti hírműsora, a Tények,… Tovább olvasom