Kisalföld logö

2018. 03. 22. csütörtök - Beáta, Izolda -5°C | 5°C Még több cikk.

Diplomásokkal is utcát sepertetnek Debrecenben

Júniustól szaporodni fog a debreceni közterületi segédmunka-programban résztvevő diplomások száma - közölte az önkormányzati közmunkaprogramokat szervező cég igazgatója pénteken az MTI-vel.

Pethe Tamás, a Debreceni Humán Szolgáltató Nonprofit Kft. vezetője elmondta, hogy idén januártól az önkormányzati bérpótló juttatásban résztvevő állástalanoknak - iskolai végzettségtől függetlenül - kötelező elvállalniuk a regionális munkaügyi központ által felajánlott munkát.

Az igazgató szavai szerint a rendszer "most jutott el odáig", hogy a városi közmunkát szervező cég is több felsőfokú végzettségűvel "találkozik", eddig csak elvétve akadt ilyen esetük.

Pethe Tamás ismertetése szerint májusban 400 állásközvetítői nyomtatványt küldtek ki, júniustól pedig 170 embert kívánnak felvenni közterületi segédmunkásnak. A kiküldött 400 értesítés mintegy 10 százalékát diplomásoknak kézbesítették, de azt még nem tudni pontosan, hogy közülük mennyien állnak munkába júniustól - tette hozzá.

Az igazgató a tapasztalataikról elmondta, volt olyan fiatal diplomás, aki öngyilkossággal fenyegetőzött arra az esetre, ha utcaseprőként kell majd dolgoznia. Jellemzően a diplomások fele igyekszik valamilyen orvosi alkalmatlansági indokkal, vagy egyéb módon elkerülni az általa megalázónak tartott feladatot - fogalmazott Pethe Tamás.

Az MTI érdeklődésére a regionális munkaügyi hivatal azt a tájékoztatást adta, hogy 2011 áprilisában Hajdú-Biharban tovább csökkent az álláskeresők száma. A márciusi 4 százalékos mérséklődés után áprilisban újabb 5,3 százalékkal "fogyott" a megyében nyilvántartott álláskeresők száma.

Áprilisban 49.300 álláskereső volt a megyében, 10 százalékuk (4907) volt pályakezdő, közöttük 405 diplomás.

Olvasóink írták

88 hozzászólás
 • 88. gjozsi88 2011. május 31. 19:31
  „A 85 ös kérdésre csak 4-5 sort kellett volna írni....!
  Hát nem sikerült!
  Igaz még egy Jobbikostól sem tudtuk meg!
  4-5 sort nem képes egy kérdésre válaszolni.....és beszélgetni akar?????
  Van önbizalmad!!!!!”
 • 87. SC 2011. május 31. 19:28
  „Szóval nem élsz a személyes kontaktus lehetőségével.Beszari nethuszár,a viszont látásra más topicokban!.-)”
 • 86. gjozsi88 2011. május 31. 19:26
  „Józsikám,te arra gondoltál,azért találkoznék veled,hogy megverjelek?:-)))"

  Nem....mert tudom, hogy egy az egyben nem tudsz, hacsak nem vagy 130 kg feletti csupa izom.....!”
 • 85. gjozsi88 2011. május 31. 19:23
  „Nekem elég lesz erre a felvetésre 4-5 bővitett összetett mondattal válaszolni, hogy értsem, hogy érted-e mit akar a Jobbik amit támogatsz!!!

  Itt a kérdés!
  Mit tenne a Jobbik szembeszegülve az UNIÓ-val, amikor a termelésünk 80%-t exportpiacon helyezzük el ebből 60%-ot vámmentesen uniós piacon?
  Mit szeretne tenni, a konfrontáció után keletkező piacnélküliséggel, mert az általa favorizált nyissunk más irányba lehetőség nyitva van....csak nincs eredmény!
  Azaz elöbb megkell találni a más piacokat, lekötni a most üres kapacitásokat és szép fokozatosan felszámolni a most meglévő unióst!
  A baj az, hogy ez a sorrend a jobbiknál fordítva működne és nem tudja megmondani, hogy mi lesz az emberekkel addig mig az a bizonyos másik lehetőség nem valósul meg!!!!!
  De ugye nem az a nemzet érdeke, hogy éhen haljon, visszamenjen a gazdasága a középkorba a talicskás kubikusok és kézi kapások, kaszások korába!????”
 • 84. gjozsi88 2011. május 31. 19:22
  „SC!
  Látom bátorságpróbának tekintetted, mert a kifejező eszközöd a brutalitás! A gumibot most is kemény rendbontókkal szemben....csak kérdezd meg a német, olasz, britt vandálokat....azaz ez nem fejezi ki a rendszer keménységét!
  Hadd hívjam fel a figyelmed, hogy akkor mikor te játszottad a forradalmat, már régen kiderült, hogy a szocializmus gazdasági fenntarthatóság miatt megbukott és egy békés rendszerváltás előkészitése folyt!
  Azaz akkor nem kellett forradalmi hevület....a dolgok mentek a maguk utján....mondom, már akkor puhult a rendszer, mert fogyott mögüle a tőke támogatás, fenntarthatóság! Ez a folyamat már a 70-es évek végétől megkezdődött!
  Ezért 88-ban már nem kellett zászlót égetni!!!!
  A háttérben Gorbacsovék már rég levajaztak mindent......!

  Ha,jha, ha....szegény azt hiszed forradalmár voltál!!!!
  Még tetszelegsz is...!
  Hát jót röhögök rajtad!!!!”
 • 83. SC 2011. május 31. 19:21
  „Még egyszer benézek ide,aztán ha nemleges választ kapok,levonom a megfelelő konzekvenciákat és hagylak tovább egyedül társalogni..-)))”
 • 82. SC 2011. május 31. 19:20
  „Hát persze,hogy visszautasítod,na ennyit egy felnőtt férfi ember hozzáállásáról,gondolkodásáról,kreált félelmeiről...”
 • 81. SC 2011. május 31. 19:18
  „Még egyszer felajánlom neked a személyes találkozás lehetőségét,természetesen egy pohár sör mellett és testőrt sem kell hoznod,ugyanis beszélgetni hívtalak,hívlak,nem verekedni...Ha nem élsz evvel,egy gyáva alak vagy,akinek itt nagy a szája,de szemtől szembe nem meri kinyitni,ne félj nem verném be...Gondolkodásod mindent elárul a félelmeidről.”
 • 80. SC 2011. május 31. 19:11
  „Ez a g betű még neked szól.:-)”
 • 79. SC 2011. május 31. 19:10
  „Józsikám,te arra gondoltál,azért találkoznék veled,hogy megverjelek?:-)))
  Jajj....Tudod milyen jót nevettem magamban ezen az abszurd elképzeléseden?:-)
  "főként ha tudjuk, hogy a vége felé már nagyon puha volt....."A gumibot akkor is nagyon kemény volt,nem csak most.
  Megnéztem volna beszari barátom,fényes nappal merted e volna tenni azt,amit én.Egyébbként nem akarok párhuzamot vonni,de rengeteg zászló égető forradalmár volt 56´-ban is akik a kezdő hangot megadták.Miért nem voltál ott velem egy gyújtó hangú beszédet mondani,miért nem emelted fel akkoriban te a hangod,te kis Mahatma...Megmondom,mert egy szájhős vagy,de még annak is a lekissebb.”
 • 78. gjozsi88 2011. május 31. 18:58
  „még annyit:
  Ahhoz erre a roppant egyszerű felvetésre tudj válaszolni, nem kell találkozni!
  Egyszerüen konkrétan válaszolni kell arra, hogy képzeli el a Jobbik!!!!

  Itt a kérdés!
  Mit tenne a Jobbik szembeszegülve az UNIÓ-val, amikor a termelésünk 80%-t exportpiacon helyezzük el ebből 60%-ot vámmentesen uniós piacon?
  Mit szeretne tenni, a konfrontáció után keletkező piacnélküliséggel, mert az általa favorizált nyissunk más irányba lehetőség nyitva van....csak nincs eredmény!
  Azaz elöbb megkell találni a más piacokat, lekötni a most üres kapacitásokat és szép fokozatosan felszámolni a most meglévő unióst!
  A baj az, hogy ez a sorrend a jobbiknál fordítva működne és nem tudja megmondani, hogy mi lesz az emberekkel addig mig az a bizonyos másik lehetőség nem valósul meg!!!!!
  De ugye nem az a nemzet érdeke, hogy éhen haljon, visszamenjen a gazdasága a középkorba a talicskás kubikusok és kézi kapások, kaszások korába!????”
 • 77. gjozsi88 2011. május 31. 18:51
  „"De tudod mit?
  Szívesen találkozom veled,ha adsz egy email címet,ne kelljen itt írogatni hosszú órákon át."

  de nem gondolod, hogy az értelemhez köthető kérdéseket az erő nyelvén fogom megvitatni veled????
  Én nem akarok zászlókat szabdalni, mellet veregetni.....!”
 • 76. gjozsi88 2011. május 31. 18:49
  „SC!
  Ha azt sem tudod milyen volt a szocializmus az általad kommunistáknak tartottak idején....főként ha tudjuk, hogy a vége felé már nagyon puha volt.....akkor miért tomboltál a nem is átélt érzések miatt?
  Segítek!
  Mert vandál voltál....egyébbként a zászló senkit nem bántott!
  Sokkal egyszerübben is harcolhattál volna!
  Igaz ehhez kellett volna ész is.....tudod, úgy, hogy szót emelsz a szocializmus eszméi ellen!
  Annak komolyabb súlya van, mert elgondolkodtat másokat!
  Mindez a módszer az eszüket valóban használók elött adódik kézenfekvően!Nézd meg a történelem legnagyobbjait, nem harcoltak ököllel....mindig ésszel!
  Általában a nem gondolkodók intézik problémáikat az erő nyelvén!
  Köszi az igazi jellemrajzodat, ezt magam sem tudtam volna jobban körülhatárolni!!!!”
 • 75. SC 2011. május 31. 18:44
  „De tudod mit?
  Szívesen találkozom veled,ha adsz egy email címet,ne kelljen itt írogatni hosszú órákon át.”
 • 74. SC 2011. május 31. 18:39
  „józsikám!
  Most töltöm a 40.életévemet be,ne akard már belém magyarázni,hogy én voltam a legnagyobb kommunista.:-)
  A renszerváltoztatáskor pontosan 18 éves voltam,nem fértem be az mszmp-be.:-)))De még kisz tag sem voltam.
  Elfelejtetted megemlíteni,hogy 88,-ban 2 barátommal,17 évesen a Várkerületen felgyújtottuk,leszabkodtuk a vörös zászlókat.Kb 7-8 komcsi rendőrpribék kergetett minket,cudarul elvertek volna és azt hiszem ennyivel nem úsztuk volna meg...Aranyapám,erre a tettemre a mai napig nagyon büszke vagyok,vér kellett ám oda a pucába,de hát neked hiába magyarázom,nem vagy te tökös gyerek.”
 • 73. gjozsi88 2011. május 31. 18:10
  „SC!
  Segítek!
  Az államosítást a Fidesz a Jobbik elől hajtja végre!
  Esetleg nem ismered favorizáltjaid programját?

  ".Előzményeim nincsenek,az más tészta,előéletem igen,bár ez egy kicsit hivatalos megfogalmazás"

  "Egyik öregapám mint az államosítás ellenzője és a Tsz-esítésnek ellenálló,2 évet töltött az Andrássy úton,megnyomorítva,mindkét kezét eltörve,egyik szemét kiverve tért vissza...Másik nagyapám másfél évet ült,egy szaros vörös csillag leverése miatt"

  Ez nem a te előéleted....az öseid élete!, hogy pontosak legyünk!

  "Apám templomba járatott minket,ezért évekig vegzálták,belekötöttek nap mint nap,pedig az egyik legjobb dolgozó volt.Prémiumot,fizetés emelést nem kapott hosszú hosszú évekig"

  Képzeld el, hogy engem is misére járattak...igaz a hugomat nem vették fel az ovónőképzőbe emiatt, de apámat nem tudták zaklatni, mert tényleg jó munkaerő volt, igazi kétkezi munkás és elöbb talált alkalmi és segéd munkát, mint zaklatói igazgatóit!
  Tudod mi a lényeg, hogy mi soha nem kommunistázunk!
  Tudod miért?
  Mert nekünk nincs az a fusztráltságunk, mely abból fakad, hogy elveid ellenére az akkori rendszer kiszolgálója voltál kénytelen lenni!
  Kérdezz meg szakembert, hogy az állandó komcsizásod mit takar!!!!
  Egyébbként nem véletlen, hogy egykori MSZMP-sek szájából fröcsög a kommunistázás....!”
 • 72. SC 2011. május 31. 17:37
  „71. gjozsi88
  Józsikám,mit jelent az hogy csápolni?Nekem karom van,igaz kettő,minek nézel te engem,polipnak?:-)))
  A fidesz sem igazán jön be nekem,tetszik tudni kikkel szimpatizálok már hosszú évek óta.És igen is,nagyon fontosnak tartom a fogalmazás helyes használatát és a helyesírást is.Gondolom te is.Előzményeim nincsenek,az más tészta,előéletem igen,bár ez egy kicsit hivatalos megfogalmazás.Maradjunk annyiban,élet történetem.:-)
  És még egy szó,ne nyelvészkedj velem szemben,mert oda biz tudás kell.
  Talán ismered azt a mondást is,hogy a pénznek az a SORSA,hogy elköltsék.”
 • 71. gjozsi88 2011. május 31. 16:31
  „SC!

  Ha ilyen előzményeid vannak, akkor miért csápolsz a mostani fideszes államosításnak??????
  Egyébbkjént a pénznek nem sorsa van....a pénz egy eszköz!!!!!
  Persze mindenkit oktatzsz magyar nyelvből!!!!!”
 • 70. SC 2011. május 31. 07:01
  „69. buggyant
  Neked ellentmondásnak tűnik,én azt mondom,minden összefügg mindennel!:-)És mivel minden állandó változásban van,a vélemény is átalakul/hat/.Mondom,nem kell engem/sem/túl komolyan venni!:-)A szenátus felbomlott,a birodalomnak rég vége.”
 • 69. buggyant 2011. május 31. 05:57
  „SC, tele vagy ellentmondásokkal. A névvel kapcsolatban, a hittel kapcsolatban, meg a kommenteléssel kapcsolatban is.
  De te tudod.”
88 hozzászólás

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Egy belső jelentés szerint egyértelműen hűtlen kezelés történt a HM-nél

Egyértelműen hűtlen kezelésnek minősítette a HM EI Zrt. belső jelentése a tárca egyik, azóta már… Tovább olvasom