Kisalföld logö

2015. 10. 05. hétfő - Aurél 13°C | 21°C

Diplomáciai jegyzékben ítélte el Magyarország az azeri amnesztiát

Diplomáciai jegyzéket nyújtott át Németh Zsolt, a Külügyminisztérium parlamenti államtitkára vasárnap Vilayat Guliyevnek, Azerbajdzsán budapesti nagykövetének, tájékoztatva őt, hogy Magyarország elítéli Azerbajdzsán lépését az örmény katonatársa meggyilkolása miatt elítélt azeri férfi kiadatása ügyében.
Szijjártó Péter, a Miniszterelnökség külügyi és külgazdasági államtitkára vasárnap délután nyilatkozott az MTI-nek arról, hogy a Külügyminisztérium jelezte Azerbajdzsán budapesti nagykövetének, Magyarország elfogadhatatlannak tartja az azeri kiadatási ügyben zajlott eljárást.

Ezt követően a külügyi tárca közleményt juttatott el az MTI-hez arról, mit tartalmaz a nagykövetnek a minisztériumban átadott diplomáciai jegyzék.

A dokumentum szerint a magyar kormány megdöbbenéssel értesült az azeri fél azon döntéséről, amellyel amnesztiában részesítette a 2006-ban gyilkosságért jogerősen életfogytiglani börtönbüntetésre ítélt Ramil Sahib Safarovot.

"Magyarország elfogadhatatlannak tartja és elítéli Azerbajdzsán lépését, amely ellentétes a vonatkozó nemzetközi jogszabályokkal, és szöges ellentétben áll az azeri fél ez ügyben tett ígéretével, amelyet a 2012. augusztus 15-i keltezésű, Magyarország Közigazgatási és Igazságügyi Minisztériumának továbbított levelében Azerbajdzsán Köztársaság igazságügyi miniszterhelyettese is megerősített" - olvasható a jegyzékben. A magyar külügyi tárca emlékeztet: az azeri fél levelében kötelezettséget vállalt arra, hogy Safarov az átadása után letölti jogerős büntetését, és feltételes szabadlábra helyezése is legkorábban az ítélet meghozatala után 25 év múlva történhet meg.

Az azeri fél lépése nem felel meg annak a bizalmi légkörnek, "amely országaink között az utóbbi időben kialakult, és amely jó feltétele lehetne ígéretesnek indult együttműködésünknek" - tudatta a Külügyminisztérium.

Magyarország pénteken adta ki Azerbajdzsánnak az örmény katonatársa meggyilkolása miatt életfogytiglani börtönbüntetésre ítélt Safarovot, akit hazájában elnöki kegyelemmel azonnal szabadlábra helyeztek, őrnaggyá léptettek elő, új lakást adtak neki, és visszamenőleg kifizették a bérét.

Szerzs Szargszján örmény elnök még aznap Jerevánban bejelentette, hogy országa megszakítja a diplomáciai és minden egyéb hivatalos kapcsolatát Magyarországgal.
123 következő >> végére >>> 24 hozzászólás
Moderálásra küldöm 24. machers 2012.09.05. 23:44

23.load 2012.09.03. 21:01
Arányaiban ez két és félszerese a magyar adósságnak. Ott egy lakosra "mindössze" 2 millió forint jut.

Moderálásra küldöm 23. load 2012.09.03. 21:01

18.goldboy
"A tiltakozók szája jár, de a lába és a keze lusta!"
Ők megtehetik, de a vásárhelyiek igazán szorgoskodhatnának!
Az 50 ezres lakosú város adóssága 25 milliárd forint.
Minden lakosára 5 millió forint jut.

Moderálásra küldöm 22. öszödiböszme 2012.09.03. 10:29

18. goldboy 2012.09.03. 08:41
Szerencsétlen. Hódmezővásárhelyen. Végül is tökmindegy neked fizetett birkamenet résztvevőnek.
imád csak a törpegurudat. Ja és dolgozom.
A bohóc kufárkormány sz.rgyártóval az élen magyarázkodik. patriot.haza-fika te sötétség hercege magyarázd meg mi köze van a hazai baloldalnak az örmény azeri viszonyhoz? Felteszem a kérdést neked mint fizetett fityisznyiknak.Ha véletlenül Franciaországban elvágja egy román egy magyar katona torkát. Az ül nyolc évet majd a francia kormány kiadja a románoknak és ott nemzeti hőst kreálnának belőle.Mit szolnál? te itt vonyítanál. Szánalmas vagy mint a kufár bohóckormányod vergődése!!!

Moderálásra küldöm 21. wunderli 2012.09.03. 09:43

Ez a pancser kormány már megint sikeresen lejáratta az országunkat,szaros pár milliárdért.Mire nem képesek még ezek az unortodox majmok.Meddig kell még elviselni ennek az országnak az ilyen és ehhez hasonló,kóklereknek az uralmát.Legyen már vége!!!!!!!!!!!

Moderálásra küldöm 20. goldboy 2012.09.03. 09:01

Bocs, Hódmezővásárhely....
http://www.origo.hu/itthon/20120902-nem-izgatta-fel-az-embereket-lazar-janos-utodlasa.html

Moderálásra küldöm 19. Batistuta 2012.09.03. 09:00

Az azeriek levelével kapcsolatban érdemes lenne Nagy Boldizsár nemzetközi jogász véleményét is meghallgatni. Szerinte semmilyen garanciát nem vállaltak benne, hogy Safarovot börtönben tartják, legfeljebb általánosságban ismertették, hogy mi náluk a menet ilyenkor. Kicsit ijesztő, hogy a jogászkormányunk ezt ilyen csúnyán benézte. vagy vállalta a rizikó egy nem kevés manatért...?

Moderálásra küldöm 18. goldboy 2012.09.03. 08:41

Nyert a fidess Orosházán. A bizalom töretlen...
A tiltakozók szája jár, de a lába és a keze lusta!

Moderálásra küldöm 17. pancser 2012.09.03. 08:38

19,"Patriot" Úgy látom tipikus követője vagy a magyar diplomáciának. A feladat nem az igazság kiderítése, hanem a helyzethez való alkalmazkodás, leginkább az, hogy a dolgok ismeretében minél távolabb tartsuk magunkat egy olyan konfliktustól amihez végképp semmi közünk!
Az meg történelmi tény, hogy népünk körében sok örmény származású él, soha semmi konfliktus nem volt velük, ilyenképpen a közvélemény óhatatlanul melléjük áll a diplomáciailag analfabéta kormánnyal szemben. Felesleges azeri újságokból összeszedett borzalmakkal szórakoztatnod bennünket, senkit nem fogsz meggyőzni.

Moderálásra küldöm 16. Ambar 2012.09.03. 08:23

Na a Petya megerősítette a hazugságot amit mondanak!Hiszen amit eddig mondott arról mindig kiderült hogy az ellenkezője igaz!Ez lett az egyéves tárgyalás eredménye.Még hogy nincs összefüggés a gazdaság meg a politika között,ennél nagyobb baromságot nem is mondhatott volna!

Moderálásra küldöm 15. kenderice 2012.09.03. 08:16

Ez nem a szijjártó féle Közép-Ázsiai külpolitika csúfos leszereplése, hanem unortodox diplomáciánk sikere!
Magyarországot és a népet tönkretették ezek a senkiháziak, de úgy látszik ez kevés a fiúknak.
Már a világ kell nekik.Kishatalmi mámor!


24 hozzászólás123 következő >> végére >>>

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Hatos lottó: nézze meg a nyerőszámokat!

A következő cikk betöltéséhez görgessen lejjebb!