Kisalföld logö

2018. 07. 22. vasárnap - Magdolna 19°C | 27°C Még több cikk.

Díjnyertes kávéház

A „2005 legjobb kávéháza" versenyen második helyezést ért el a győri Nem Szingli Café&Net.

Leendő vállalkozásának keresett megfelelő, pezsgő otthont a bajai Salamon László. Meg sem állt Győrig – és a „2005 legjobb kávéháza" verseny második helyezéséig.

A vállalkozó nem találta elég pezsgőnek Baja gazdasági életét, ezért egy hirtelen ötlettől vezérelve eladta fuvarcégét és barátnőjével Győrbe költözött, hogy kávéházat nyisson. Senkit nem ismert a városban, a tavaly megnyílt Nem Szingli Café&Net mégis hamar népszerű lett, s közel száz másik kávézó között versenybe szállt a „2005 legjobb kávéháza" címért. A verseny szervezői, akik álruhában járták a nevezőket, tesztelve a kiszolgálást, a választékot és a minőséget, két díjra, a második helyezésre és „A legjobb személyzet" különdíjra is érdemesnek találta a különleges hangulatú kávéházat. 

A színes vendégkönyvben sok-sok fénykép és kedves beírás – köztük Novák Péter énekesé: „Beköltöztem!", Salamon László pedig szinte mindegyikükről tudja, kicsoda, mit dolgozik, és persze mi a kedvenc itala, amiért gyakran betér. Választani van miből: a 22-féle kávé, 37 különleges tea és 18 különböző forró csoki kínálata zavarba ejtő, s ami ilyen helyen ritkaság, a minőségi palackos borokat is speciális borhűtőből, ideális hőfokon kínálják. Azért van „szimpla" kapucsínó is, a tulaj filozófiájával körítve:
– Szerintem a kapucsínó legyen kapucsínó, ne akarjuk átírni, ami bevált. Nálunk ugyanazt a kávét, ugyanúgy elkészítve és ugyanolyan csészében kapja a vendég, mint mondjuk Firenzében, ezt az Olaszországot megjárt vendégeink is igazolják.

Annak ellenére, hogy az izgalmas apró részleteivel hosszas nézelődésre csábító berendezés akár extrémnek is mondható – az utolsó apróságig a tulajdonos párja, Zita ötlete –, a közönség vegyes: délután diákokkal, este talán éppen a tanáraikkal telik meg a hely, ami lassan szűknek bizonyul. Salamon Lászlóék alig várják, hogy megnyithassák a teraszt, amit egy okos ötlettel tavaly sikerült egészen őszig megtölteniük.
– Amikor hűvösebbre fordult az idő, kitaláltuk, hogy meleg takarókat teszünk ki az asztalokhoz. Voltak, akik először azt mondták, nem lovas kocsin vannak, hogy betakarózzanak, aztán láttuk, hogy vidáman kávéznak a plédekbe csavarva. Az ötlet annyira bevált, hogy azóta már más vendéglátóhelyeken is felbukkant! 

És hogy miért pont „Nem Szingli Café&Net" lett a hely neve? Salamon László elárulja: eredetileg a divatos Szingli nevet szánták neki (ez izgalmasan rímel a kávézónak helyet adó Apáca utcára is), sokan azonban azt hitték, hogy a hely afféle randiterep, kifejezetten egyedülállóknak, így került a nem szócska a név elé...

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Vezetésről – vezetőknek

Vezetésről – vezetőknek címmel tart előadást hétfőn 15 órakor Goda Gyula vezetési tanácsadó a B… Tovább olvasom