Kisalföld logö

2018. 07. 17. kedd - Endre, Elek 18°C | 28°C Még több cikk.

Díjcsökkentés nyugdíjasoknak

Közérdeklődésre számot tartó téma szerepelt a megyei fogyasztóvédelmi egyesület legutóbbi rendezvényének napirendjén. A meghívott vendég, Holló Zsolt, a Pannon-Víz rt. csoportvezetője a vízfogyasztók érdekében kifejtett tevékenységről tartott tájékoztatót és készséggel válaszolt a feltett kérdésekre.
Horváth László, a civil szervezet elnöke szerint a rendezvényen megjelentek részéről a legnagyobb érdeklődést az váltotta ki, hogy a kisnyugdíjasok számára díjkedvezményt nyújt a vállalat. Az egyedül élő, 43.600 forint alatti nyugdíjjal rendelkezők havi két köbméter víz- és csatornadíj-csökkentésben részesülnek.

A kétszemélyes háztartásban ez akkor érvényes, ha a házaspár nyugdíjának összege nem haladja meg a 87.200 forintot. Az egyesület elnöke elmondta, hogy egyéb területeken is igyekeznek érvényesíteni a lakosság érdekeit. Például a 6 százalékos gázkompenzáció ügyében levélben fordultak Balogh József parlamenti képviselőhöz interpellációra kérve. A szóban forgó kompenzációra vonatkozó miniszteri rendelet ugyanis nem vonatkozik a panellakásokra. A civil szervezet viszont azt szeretné elérni, hogy érvényesítsék az intézkedést az átalánydíjas (tömbház)lakásokra is.

Horváth László elnök ismertette azokat a változásokat, amelyek a vásárlókra nézve, a felmerülő fogyasztói panaszok esetén könnyebbséget jelentenek. A jótállási reklamáció esetén például már nem szükséges a vásárlási számlát is mellékelni, arra ugyanis csak a szavatossági érvényesítésnél van szükség.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Klubfoglalkozás

Győr. A Mozgáskorlátozottak Győr-Moson-Sopron Megyei Egyesületének Psoriasis Klubja ma délután három… Tovább olvasom