Kisalföld logö

2018. 06. 22. péntek - Paulina 16°C | 29°C Még több cikk.

Digitális prostitúció

Szeged - A főutak mentén most is láthatjuk még néha a csajokat, akik nem stopposok, mégis egy fuvarra várnak. Ám a prostitúció digitális is lett az elmúlt évek alatt. Interneten intézzük banki ügyleteinket, interneten rendelünk műszaki cikket, veszünk könyvet. Miért lenne ez másképp a pénzért vett szerelemmel?
Szegeden, vagy a város körül alig látni a prostituáltakat. Mintha sosem lettek volna. Az internetes fórumokból azonban kiderül, hogy a lányok csak az utcáról tűntek el. A „szokásos összegekért", csak éppen nem a szokásos helyeken árulják szabad idejüket a hölgyek. Bár a főutak mentén most is láthatjuk még néha a csajokat, akik nem stopposok, mégis egy fuvarra várnak, a prostitúció is digitális lett az elmúlt évek alatt.

Piroslámpás honlap

Feltöltött fényképek, mások tapasztalatai alapján dönthetünk. Nem kell suttyomban, úttalan utakon keresni a tiltott gyümölcsöt. Otthonról, papucsban, melegítőben böngészhetjük a kínálatot, aztán rendelhetünk, mint egy étteremben. A különbség csak annyi, hogy a borjú bécsi hasábburgonyával legális.

A lányok arca elmaszatolt, gyakran szívecskékkel van lefedve. Hiába, még mindig nincs túl nagy presztízse ennek a szakmának. A lényeg, illetve az, ami az ügyfeleket izgatja, így is látszik. Hiányos öltözetű, vagy éppen meztelen szegedi nők pózolnak a galériákban. Mellettük becenevük, telefonszámuk. A Vandák, Olíviák, Erikák és Enikők (csupa álnév) skype-ról is hívhatók.

Tiffany és Lilla

Tiffany (23) adatlapja szerint: ápolt, kedves, hosszú, szőke hajú, teljesen borotvált, olaszul is beszél. Őt hívjuk először. Azt mondja, a képeken ő szerepel, nem árul zsákbamacskát. Hangja kedves, de tárgyilagos. Francia gumival vagy gumi nélkül 6000, komplett szeretkezés 8000 – sorolja, mintha valamilyen boltban lennénk. Olyan gyorsan beszél, hogy szinte lehetetlen követni. A „komplett szeretkezés" francia szexet és hagyományos aktust takar, derül ki végül. „Dominát", bár régebben csinálta, már nem vállal, az nem ment annyira. „Popsit" sem csinál. Hogy miért, nem árulja el.

A szívecskék csak az arcot takarják. Fotó: DM/DV
A szívecskék csak az arcot takarják. Fotó: DM/DV


– Csak nem – mondja, hangjával jelezve, hogy kissé indiszkrét a kérdés. Nem jön házhoz. Menjünk a Csongrádi sugárút és a külső körút sarkára, és hívjuk onnan, majd akkor megbeszéljük a továbbiakat – zárja le gyorsan a beszélgetést.

A második lány művészneve Lilla. Az adatlapja szerint csinos, nőiesen formás, vagány, bájos hölgy tiszta környezetben kínálja testét teljes diszkrécióval Szegeden, ám a telefonba egy idős hang szól bele. Jellegzetes palóc tájszólásban, és kissé ingerülten válaszol, amikor a „szolgáltatás" felől érdeklődünk.

 Tippek a weben

„h3llboy: Olga kedves, jól csinálja, mennyiért dolgozik stb... tudtok infót adni?" „vakvarjú: Egyszer voltam eddig nála, népszerű, elfoglalt, nehéz bejutni, pedig megéri. Vannak róla képek a neten, de azokon valahogy olyan komor, szigorú, pedig a valóságban sokkal-sokkal szebb. Nagyon igényes helyen fogadott, okos és nyílt lány, bármiről lehet vele beszélgetni; az ágyban láthatóan tapasztalt, de egyáltalán nem unott, van benne kezdeményezőkészség. A melle szilikonos, de nem az a lufi fajta. Az egész csaj nagyon rendben van: jó alak, mellek, popsi, diszkrét tetkó a bokáján, csinos pofi, kedvesség, intelligencia." „Janca: a szokásos 10 ezerért nyomja, de szerintem valamikor felkeresem, azt részletesen írok róla" 
Válasz palóc tájszólásban

Egy 62 éves nógrádkövesdi asszony vette fel ugyanis azt a telefont, amelynek Szegeden kellett volna csörögnie a „vagány és bájos" Lillánál. A néni azt mondja, úgy kéthetente hívják férfiak, és érdeklődnek valamiféle „szolgáltatásról", de hogy mit akarnak, nem tudja. Előfordult, hogy az éjszaka közepén hívták. Mindig megmondja, hogy nem szolgáltat semmit, már legtöbbször fel sem veszi, ha ismeretlen a szám.

– Hogy lehetne onnan levenni ezt a telefonszámot? – kérdezi felháborodott hangon, amikor eláruljuk, hogy milyen weboldalon akadtunk rá. Abban maradunk, hogy majd ha a fia hazajön, újra hívjuk, és elmondjuk neki is a történetet. Hátha tud tenni valamit.

Anikó a Felsővárosban rendel. Ezúttal nem ér minket meglepetés, ő veszi fel. Lányokat nem vállal, de egy barátunkat elvihetnénk magunkkal, az még megoldható. Az árban egy reiki kezelés is benne foglaltatik. Ezt nem előtte vagy utána, hanem közben kapjuk meg, és „lelki kényeztetést is vállal", azaz beszélget velünk, amiről csak akarunk.

Olga vallomása

Olga nagyon lágy, kedves hangon, és erős orosz akcentussal szól a telefonba. Kicsit kéreti magát, de végül beleegyezik egy rövid telefonos interjúba. Ő az egyetlen, aki nem teszi le a telefont, ha bevallom, hogy az újságtól keresem. A pénz miatt kezdte el – mondja, ám éppen erről, ügyfelekről, pénzről nem szívesen beszél. Annyit elárul, miután megkérdezi, hogy mennyi az én fizetésem, hogy a bérem többszörösét keresi. – Egy hónapban meglehet a 300–400 ezer forint is – mondja oroszos hanglejtéssel. Hagyományos értelemben vett stricije nincs. A barátja tudja, hogy mivel keresi a pénzt, és rá lehetne számítani, ha baj van, de szerinte ez elsősorban a lányon múlik. Ha okos, nem lesz baj – teszi hozzá. A most 25 éves Olga korábban gyereket nevelt, más munkája nem volt. Két éve érkezett Oroszországból, és másfél éve „szolgáltat" Szegeden – „erre fújta a szél". Jól él, de már nem csinálja sokáig, nem erre tette fel az életét. – Még egy-két hónap és kiszállok, terveim már vannak, addigra összejön a pénz is, ami kell – mondja sejtelmesen, de nem árulja el mihez kezd utána. – Nem vagyok egy üres
fejű lány, ne aggódj, feltalálom magam.

Otthon nyújtott szolgáltatás

Csongrád megyében idén 71 esetben róttak ki szabálysértési bírságot prostitúció miatt. Az internetes prostitúcióról Kovács Sándor alezredes, a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság felderítő osztályának vezetője elmondta: amióta a Btk. ide vonatkozó rendelkezéseit a 2000 es évek elején módosították, az efféle házi prostitúcióval szemben sokkal megengedőbb a törvény. Nem számít többé bűncselekménynek, szabálysértésként a közterületen való megjelenése szankcionált, mely pénzbüntetéssel sújtható. A rendőrség elsősorban a prostitúcióhoz kapcsolódó szervezett bűnözés üldözésére fókuszál, hiszen más súlyosabb bűncselekményeknek a táptalaja lehet. Az otthon nyújtott szolgáltatásokért nagyon nehéz bárkit is felelősségre vonni, hiszen a törvény, s prostituált tevékenységéhez való segítségnyújtást, és a 18 év alatti személyek ilyen jellegű tevékenységét szankcionálja.

Olvasóink írták

  • 1. csenge90 2008. október 09. 13:33
    „Talán digitális prostitúció-szervezés!
    Mert amúgy digitálisan csak az újságírók tudnak prostitúciót folytatni...”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Pánik és tőzsdekrach Budapesten

Budapest - Jó ideig emlékezetes lesz október 8-a a Budapesti Értéktőzsdén. Reggel pánikszerű eladási… Tovább olvasom