Kisalföld logö

2018. 06. 23. szombat - Zoltán 12°C | 20°C Még több cikk.

Diákterror - iskolatársai brutálisan megverték

Ózd — Ütésekről, harapásnyomokról tesz említést az orvosi látlelet, amelyet Nagyné Filipcsin Tímea (42) vetetett lányáról, Petráról (16). A lányt iskolatársai hagyták helyben tavaly szeptemberben.
Ezzel kezdődött az Ózdra költöző Petra kálváriája új iskolájában - értesültünk a Blikkből.

Regelente gyomorgörccsel megyek iskolába, csak arra tudok gondolni, hogy túl kell élnem ezt a napot – mesélte Petra. Amikor nem verték, ocsmányságokat vágtak a fejéhez.Nem tetszik nekik, hogy én rendesen tanulok. Vannak még páran, akikre ugyanígy rászállnak – mondta a megfélemlített diáklány.

Petra Regelente gyomorgörccsel megy iskolába.
Petra Regelente gyomorgörccsel megy iskolába.


Azt hittem, majd rendeződnek a dolgok – vette át a szót az édesanya. – Egyszer, amikor érte mentem, a szemem láttára is belekötöttek a lányomba. Hatan akartak ráugrani. Azonnal rendőrt hívtam – mesélte a feldúlt édesanya.

Az iskola vezetése is tanácstalan: – A törvényhozóknak kellene lépniük, mert nekünk, pedagógusoknak nincsenek eszközeik – mondta Tóth Béla igazgató.

Tavaly és idén összesen két bejelentést kaptunk hasonló ügyben. – közölte Molnár Tamás (29) főhadnagy, az ózdi rendőrkapitányág hivatalvezetője.

Mindenki fél, a szülők nem mernek feljelentést tenni – tárta szét a karját a bántalmazott Petra édesanyja.

Vajta Zoltán

Olvasóink írták

39 hozzászólás
12
 • 39. Panni22 2008. november 02. 14:03
  „Hogy lehet így bánni valakivel, aki nem akarja tönkretenni az életét, és nem is ártott senkinek sem?! De ha őket ütik meg, akkor nyafognak a szüleinek, hogy meg akarták késelni őket, mert azzal fenyegették őket, hogy kussoljanak, vagy lelővik őket!

  Azt kéne csinálni, mint az én iskolámba: Ha egy gyerek megver egy másikat, az igazgató egyből hívja a rendőrséget, és már volt kirúgás is az iskolámból!”
 • 38. Pedagógus 2008. október 10. 09:53
  „Kedves Alfonzy! Most nem cigányról, hanem nagyon is "mély-magyar" diáklányról van szó, akit a helyi képviselő rokon nyomott be az iskolába. Óra alatt feláll, indulni készül kifelé az osztáyból. A tanár veszi magának a bátorságot, s megkérdezi hova lesz a séta kislányom? Erre a válasz: Mi van, kóstolgat tanár úr? Szégyen leírni, de legszívesebben az illető tanár pofon vágta volna, vagy helyre cibálja. Szóljon a szülőknek? Annyi a pedagógug-elbocsájtás manapság!”
 • 37. retroember 2008. október 09. 14:37
  „Nem szoktam megvédeni a romákat,de most megteszem-----sajna ugyanannyi nem roma renitens diák is van,akik lehetetlenné teszik az iskolai légkört,mint roma és csak azért nem derül ki,hogy milyen sok brutális eset van az iskolákban mert a gyerekek nem mondják el otthon ha bántalmazzák őket a társaik,mert félnek,hogy a szülő intézkedése után még nagyobb ruhát kapnak---és ami a szomorú,hogy lassan több lesz a lány " maffiózó" mint a fiú!
  A rendőrségi feljelentés meg mint tudjuk x-t sem ér:(
  Én bizony a megoldást abban látom,hogy kigyúrt,megfélemlíthetetlen,de nem izomagyú tanárokat kell alkalmazni az oktatásban és személyiségi jogok ide vagy oda külön iskolákba kell "zárni" az antiszociális fiatalokat! Ha nem teszik meg most ,később már minden napos lesz a kaposvári eset,a bandaháborúk,a bűnözés az ifjúság körében és a félelem,a gyomorgörcs a másik oldalon!”
 • 36. 1olvasó 2008. október 08. 13:48
  „Én is kirúgatnám a rendbontó, zavaró gyerekeket az iskolából. Aztán ha már a többedik suliból bocsájtják el, talán elgondolkodik a szülő, és rájön, hogy mégsem a tanárokkal van baj hanem a saját neveletlen gyerekével. De aki ilyen dolgokra vetemedik mit láthat otthon? Valahonnan ezt a stílust hoznia kell. Én is szülő vagyok, de úgy gondolom embert nevelek a fiamból és nem bűnözőt. Maximális tiszteletet tanul itthon, tudja hogy soha nem lehet szemtelen és nem bánthat gyereket, idős embert, nőt, beteg embert stb. Ez a minimum, ami sajnos hiányzik a mai gyerekekből. És ha valaki ilyen azt bántják, szekálják, cikizik. Szomorú! Őszintén féltem a gyerekemet!”
 • 35. lab 2008. október 08. 10:30
  „Lolitának igazavan! Mi az hogy félnek feljelentést tenni? Akkor mégis miben reménykednek? Nem hibáztathatjuk a törvényhozókat, ha a jelenlegi törvényes eszközökkel sem élünk. Sajnos azt tapasztalom, hogy sok pedagógus már eleve lebeszéli magát mindenről, mert "ugysem tehetünk semmitl".Igenis rendőrségi feljelentést a szülőktől, fegyelmi eljárást az iskolától, és törvényesen el lehet tanácsolni másik iskolába akkor is ha még tanköteles.Ha megfenyegetik aki feljelent,rendőri védelmet kérni. Ehhez persze mindenkinek a megfelelő részvétele szükséges, úgy hívják: ÖSSZEFOGÁS!”
 • 34. erdész 2008. október 07. 19:18
  „Ezt érte el a mocskos szdsz a liberalizmussal.Kezelhetetlen,pofátlan, agresszív kisebbség, akik2050-re már többségben lesznek.De akkor kinek a keresetéből vonják le a segélyrevalót? Ha a gazdaállat elpusztul vele halnak az élősködők is.Köszönjük szdsz, tűnjetek el a süllyesztőbe!!!!!!!!!!”
 • 33. alfonzy 2008. október 07. 19:15
  „Megint cigányok.... Mindig velük van a baj, ez nem szúr már végre szemet senkinek sem? :(”
 • 32. mosómasa 2008. október 07. 18:54
  „Azokat a tanulókat ,akiktől nem lehet dolgozni, vagy állandóan megfélemlítik a társaikat ( vagy Uram bocsáss a tanáraikat!), ki kellene rugni az iskolából. Ilyen törvényt kéne hozni, nem pedig pátyolgatni azokat, akik csak "bulizni" járnak be az iskolába, meg azért, hogy "csinálják a fesztivált", s ne lehessen tőlük dolgozni. Annak a gyereknek hol vannak ilyenkor a jogai, aki tanulni szeretne, de az ilyen alakoktól nem tud. Az ombudsman is ellátogathatna az ilyen iskolákba, hogy lássa már a valóságot, ne csak egy ideális "rózsaszín " kép lebegjen a szeme előtt. Mert ő könnyen kijelenti, hogy márpedig senkit nem lehet kirúgni,míg iskolaköteles. De ha a saját bőrén tapasztalna meg dolgokat, biztosan változna a véleménye.”
 • 31. Egy kezdő 2008. október 07. 18:34
  „A mai gyerekekkel nem lehet bírni! Kezdő tanár vagyok és semmi eszközzel nem lehet megfogni a diákokat, semmi nem érdekli őket. Ez persze nem a tanár hibája, mert se a szép szóra, se a büntetésre nem hallgatnak. Itt a szülőknek kellene lépniük, de ők csak az ártatlan gyereket látják, aki biztos nem csinál semmit, tanul, és órán is figyel. Még csak 20 órát tartottam, de már most elvették a kedvemet a diákok az egésztől. Nem fogok ezen a pályán maradni, hála nekik!!!Pedig a tanárok végzik ma Magyarországon a legnehezebb szellemi munkát, és nagyon szép szakma....volt, amikor még a tanár megkapta a tiszteletet.
  És csodálkoznak azon egyes emberek, hogy szegény öreg tanárok miért mennek tönkre idegileg. Amíg nem voltam benne a dolgokban én is csodálkoztam, de mostmár megértem őket. Sajnálom, hogy a diákok még saját társaikat sem hagyják tanulni, okosodni. Majd rájönnek, hogy nekik nincs sok jövőjük, de nem baj, úgyis túl sok a diplomás, sok szakmunkásra van szükség!!!”
 • 30. R 2008. október 07. 18:20
  „Az én véleményem az hogy az aki megveri brutálisan vagy bárhogy lányt / fiút az a szülö ocsmánysága, nevelés kérdése. Énse vagyok állszent meg szerintem semelyik tizenéves de ha látom hogy már rosszul van a csaj v bárki azért abbahagyom.
  Meg a másik hogy elkezdenek verekdni a csaj már vérzik, rosszul van nem hogy segitene neki a sok vadbarom aki körülállta öket, hanem ink. videora veszik meg néznek.
  Az igazgató irhat szülönek, ha a szülö nem most fogja ´rövid porázra´ a gyerekét az ilyen lesz: verekedik, lop, csal, hazudik, drogozik stb .. Szerintem ez mind a szülö szégyene ....”
 • 29. Chrome 2008. október 07. 17:18
  „Tisztelt yoyoy!

  Tudom, hogy jelenleg nincs erre mód, éppen ezért írtam azt, hogy változtatni kellene, mégpedig oly módon, hogy meg lehessen tenni.
  Az is egyértelmű, hogy az iskola teljesen feleslegesen írogat a tisztelt szülőknek, mivel nagy részük el sem tudja olvasni és ha mégis el tudná, akkor sem érdekelné. A tragédia az, hogy gyakorlatilag ezek az emberek fognak dönteni a jövőnkről, a gyerekeink jövőjéről. Persze csak akkor, ha hagyjuk!”
 • 28. zsuzsika 2008. október 07. 17:03
  „Hihetetlen, hogy lassan sem a pedagógusok, sem a diákok nem mehetnek nyugodtan reggelente iskolába! Nem értem, miért érzik úgy néhányan, hogy a "Veszélyes kölykök" c. filmben látottak alapján kell viselkedniük!?
  Az a legnagyobb baj, hogy Magyarországon nincs igazán lehetőség az ilyen diákokkal szemben!”
 • 27. Amőba 2008. október 07. 16:56
  „Nem cigányok vótak, te! Norvég cserediákok garázdálkodnak az iskolában...

  Ne legyé má fajgyűlölő!”
 • 26. HalálARomákra 2008. október 07. 16:53
  „Ez egy ártatlan cigányellenes beírás. Nem populista, csak kispolgári. Szóval rühellem a geci cigányokat. Lehet moderatúrára küldeni... :)”
 • 25. mosonmegye 3 2008. október 07. 16:52
  „Döbbenet a hír, ami nem is egyedi.
  Volna egy javaslatom
  Ferenc atya (vagy Fletó) ha komolyan gondolja az a sok jót amit ígér, akkor most itt az ideje.
  Munkáltatói utasításra (ő a főnök nem de?) valamennyi OPI, és egyéb Ped Intézetes, meg minisztériumi szülőnek kötelező legyen azonnal kivenni gyermekét az elit iskolákból (legyen az állami, egyházi, vagy alapítványi) nem is beszélve a külföldi iskolákról, s csak is kizárólag valamelyik peremkerület, vagy járási székhely, elsősorban Szabolcs, BAZ, de Nógrád se kutya (ezzel nem azt az iskolát akarom minősíteni, hmm,hmm) iskolájába köteles járatni. Így aztán megláthatja saját magzatján a sok reform és ötletelés hatását, eredményét.
  Egy érdekes esetet mesélt el már jó pár éve az egyik azóta nyugdíjas falusi tanár bácsi kollégám. Szülői értekezlet, s az egyik apuka elég arrogánsan szóvá tette, hogy bizony az ő gyermekét megszidta, sőt a fülét is meghúzta a tanárbácsi és ez bizony tűrhetetlen. A kis öreg a következőt mondta. Kedves fiam. Te is ebbe az iskolába jártál. Én is tanítottalak. Az egyik legbutább gyerek voltál az iskolába, volt kitől a gyerekednek örökölni.
  Az apuka elhallgatott és nagyon szégyellte magát a volt iskolatárs-szülők körébe, akik alig tudták visszafolytani a nevetésüket.”
 • 24. engie 2008. október 07. 15:47
  „Úgy bizony Imcsi!

  Ha tehát nem mondott még le, abból az következik, hogy sikeresnek tartja magát, vagyis eléri céljait, tehát ugyebár éppen ezt akarja...”
 • 23. Imcsi 2008. október 07. 15:40
  „A vonatbaleset után két vezető is lemondott-szerintem nem kellett volna-,de az x-edik tanár-, diák- és óvónő-verés után sem lép az oktatási miniszter, pedig ez az ő sara...is!”
 • 22. Anti Ork 2008. október 07. 15:20
  „Orkok mindenutt!!!!!!!!!!”
 • 21. Megbotránkozó 2008. október 07. 15:02
  „Iskola azért nem tud tenni semmit mert sok okos szülőnek fájt azt látnia , hogy a tanárnéni lekevert egyet a diáknak mert mondjuk elég rossz volt ... őseink is kibírták a pofonokat és derék korosztály volt régen ...nem úgy mint most ha a tanár nem tudd nevelni akkor senki se fog ...

  A másik ....az osztálytársak meg tuti főállású segélyen élők és szúrja a szemüket egy két dolog és a Család ellen senki nem merne feljelentést tenni.. Legalább nem késelnek mint az itt lakó kollégák.”
 • 20. engie 2008. október 07. 14:59
  „Zsé,
  mit akarsz te a szülőktől változást, ha a rendszer a változatlanságra ösztönzi őket? És a rendszert ki működteti? Például Te!
  Ne siránkozz, cselekedj!”
39 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Eltemették Barborát, a rendőrök tovább nyomoznak

Szlovákia - Még mindig folyik Szlovákiában a nyomozás, hogy tisztázza Barbora Mrovčaková halálának… Tovább olvasom