Kisalföld logö

2017. 05. 24. szerda - Eszter, Eliza 13°C | 24°C Még több cikk.

Diákokat vertek egy kollégiumban

Elfogott és előállított a rendőrség két fiatalkorú gyanúsítottat a nyíregyházi katolikus gimnázium kollégiumában diákokra támadó verekedők közül vasárnap délután - közölte a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei főkapitányság sajtószóvivője az MTI-vel.
A kollégiumban szombaton többen verekedtek össze, és három diák került kórházba kisebb sérülésekkel - emlékeztetett Fülöp Gergely. Hozzátette: a csoportos garázdaság miatt indult eljárás során a rendőrség azonosított egy harmadik verekedőt, egy középkorú férfit, akit más hatóság is köröz, ellene elfogatóparancsot adtak ki.

A százados tájékoztatása szerint a nyíregyházi kollégiumba négy személy rontott be, ahol három 16-19 éves diákot bántalmaztak. A tanulókat ütötték, rúgták, egyiküket egy falról leeső szentkép keretével is hátba vágták. Az elkövetők végül elmenekültek a helyszínről, amikor a portás a nevelőtanárért szaladt.

A szóvivő a verekedéssel kapcsolatban elmondta: a nyomozás adatai szerint előzőleg a kollégiumba tartó fiúkba az utcán két hasonló korú személy kötött bele. A diákok bementek az intézménybe, a kötözködők viszont két másik társukkal, köztük egy középkorú férfivel utánuk mentek, és verekedni kezdtek. Az elfogott és előállított két személy kihallgatása mellett a rendőrök még keresik a harmadik elkövetőt, a körözött férfit, míg a negyedik verekedő azonosítása még tart.

Korábban:
Két személyt azonosított a rendőrség a nyíregyházi katolikus gimnázium kollégiumában diákokra támadó verekedők közül; felkutatásuk nagy erőkkel folyik - közölte a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei főkapitányság sajtószóvivője vasárnap az MTI-vel.

A kollégiumban szombaton többen verekedtek össze, és három diák került kórházba kisebb sérülésekkel - emlékeztetett Fülöp Gergely. A százados tájékoztatása szerint a nyíregyházi kollégiumba négy személy rontott be, ahol három 16-19 éves diákot bántalmaztak. A tanulókat ütötték, rúgták, egyiküket egy falról leeső szentkép keretével is hátba vágták. Az elkövetők végül elmenekültek a helyszínről, amikor a portás a nevelőtanárért szaladt.

A szóvivő a verekedéssel kapcsolatban elmondta: a nyomozás adatai szerint előzőleg a kollégiumba tartó fiúkba az utcán két hasonló korú személy kötött bele. A diákok bementek az intézménybe, a kötözködők viszont két másik társukkal, köztük egy középkorú férfivel utánuk mentek és verekedni kezdtek. A csoportos garázdaság miatt indult eljárás során a rendőröknek sikerült két személyt azonosítani a diákokra támadók közül, s nagy erőkkel keresik őket. Egyiküket, a középkorú felnőtt személyt - jegyezte meg Fülöp Gergely - már más hatóság is körözi, ellene elfogatóparancsot adtak ki. A másik két elkövető azonosítása még tart - tette hozzá.

Olvasóink írták

30 hozzászólás
12
 • 30. LuciusCorneliusSullaFelix 2010. március 02. 09:44
  „#23LTNóra:Tényleg miért nem képviseltette magát egy miniszter se Szögi Lajos temetésén, vagy Pénzes Henriettáén?Ja, hogy értük nem kár mivel "csak" magyarok? Mint ahogy az olaszliszkai lincselés után az egyik cigány tanú mondta:Szögiért nem kár, hisz csak egy gádzso.....
  Manapság előny cigánynak lenni Magyarországon. Ingyen lakás, a purgyéknak inygen étkezés, tankönyv, minden ingyen van nekik.....Hülyék is lennének elmenni. Meg is mondta valamelyik: "miért menjek dolgozni, ...... többet keresek...."”
 • 29. LTNóra 2010. március 01. 19:44
  „A jelenlegi helyzetben ezen a téren lesz a legkönnyebb biztosítani az esélyegyenlőséget: senki nem kap:)”
 • 28. LuciusCorneliusSullaFelix 2010. március 01. 18:16
  „#25LTNóra:Az egyenlő bánásmód jegyében nemcsak a cigányoknak járjon lakás, hanem a magyar fiataloknnak
  is járjon. Ez nem így lenne igazságos?”
 • 27. LuciusCorneliusSullaFelix 2010. március 01. 18:12
  „#26Mankapunka:Üdv!Na ebben az egyben tévedsz. Engem csak egyszer igazoltattak a német rendőrök, mégpedig tavly október végén, mikor a nejemmel két autóval kiköltöztünk, de csak nyilván azért, mert mindkét saroglya roskadásig meg volt rakva. Németben csak azt intik ki, ellentétben a magyar rendőrökkel, aki kirí a többségből, azaz valami kihágást követ el....Több éve járom Németország útjait, így tudom miről beszélek.....
  Nincs nyelvvizsgám, mégis anyanyelvi szinten eltársalgok bármely némettel, bármilyen témáról.....”
 • 26. Mankapunka 2010. március 01. 11:30
  „LTNóra

  Erről híresek a német rendőrök is,amit írsz rólunk,az autópályán tuti a magyarendszámost veszik ki a sorból,ott sincs diszkrimináció.
  Nem kell a mese,kint mi is csak munkaerőként vagyunk elismerve.
  Más oldalról meg a rendőrök minket is ugyanúgy piszkálnak,mert MAGYAR vagyok.Ja,erről anyukád már nem tud mesélni.

  Szilágyi

  Jaja,szegény majd pofára esik egyszer,aztán majd gondolkodik. Ő is majd a saját hibájából tanul majd.”
 • 25. LTNóra 2010. március 01. 11:22
  „Re:Túrabakancs Van igazság a szavaidban -amikor egyenlő bánásmódot várok el, akkor a pozitív diszkriminációt is ugyanúgy elítélem! A jobbik azonban már átesik a ló másik oldalára. A faji, nemi, vallási, stb. hovatartozás magánügy.”
 • 24. Szilágyi_Zsolt 2010. március 01. 11:17
  „LTNóra, hogy te milyen végtelenül naiv vagy...”
 • 23. LTNóra 2010. március 01. 11:16
  „"Re:LuciusCorneliusSullaFelix" Már megint ott van az a felhang az írásodban: anyu konzul volt és meglepődnél, ha tudnád, milyen jól szituált magyarokat kaptak el bolti lopásokkal, úgyhogy nem csak cigány lopott ám, hidd el!
  Annak nagyon örülök, hogy jó a vélemény rólatok Németországban -javaslom, hogy figyeld meg, milyen nagyszerűen zárták le a náci múltjukat! Sokat tanulhatna belőle az itthoni jobboldal; az okos ember végül is mások hibájából tanul...A buta meg a sajátjából sem...Lehet, hogy csak az osztrák FPÖ minta -egyszer voltak hatalmon, majd jól eltűntek, de szívott miattuk egész Ausztria a nemzetközi megítélés miatt- magyarországi lejátszása hozza meg a többség eszét. Én mindenesetre bízom benne, hogy a magyar az okos nép:)”
 • 22. Túrabakancs 2010. március 01. 11:07
  „LTNóra!
  Valóban nem azzal van a gond hogy esetleg roma származású egyén követte el esetleg az adott
  bűncselekményt, hanem az, hogy a törvényi szigor rájuk közel sem annyira érvényes, mint a dolgos
  magyar emberekre. Ha ők vernek meg magyart akkor kapnak egy ejnye-bejnyét, fordított esetben
  viszont hosszú letöltendő börtön vár az illetőre. Ha ezek a megkülönböztetések megszűnnek majd
  a bíróságokon, akkor enyhülni fog a kisebbségek iránti gyűlölet, és utálat. Erről viszont ezidáig a liberális
  törvények voltak okolhatóak, de remélem nemsokára változni fog ez a helyzet. A megélhetési bűnözés
  kifejezést is ők alkalmazták, így persze hogy vérszemet kaptak a cigányok, hiszen úgy értelmezték,
  nekik mindent szabad a szegénységükre hivatkozva. Még agyonütni 20-ft-ért egy idős embert is.
  Költöznél egyszer romák mellé, akkor majd papolhatnál a toleranciáról, addig amíg ez nem történik meg,
  nincsen jogod ezzel ellentétesen papolnod, és kiosztani másokat. Álomvilágban élsz, ez a nagy fene helyzet!”
 • 21. LuciusCorneliusSullaFelix 2010. március 01. 10:39
  „#20LTNóra:Persze.Ha odakint, vagy idehaza bűnt követnek el a c-k akkor magyar állampolgárok, de ha nagy ritkán srtettek, akkor bezzeg mindjárt romák, s sajnáltatják magukat.
  Szögi Lajos temetésén egy miniszter sem képviseltette magát, ellentétben a tatárszentygörgyi-kislétai gyilkosságok áldozatainál.
  Én Németország szívében élek. És mégis rólunk magyarokról jó véleménnyel vannak....”
 • 20. LTNóra 2010. március 01. 10:26
  „"LuciusCorneliusSullaFelix" A börtönökben vannak a bűnözők. Az, hogy cigány, vagy zsidó, vagy náci, vagy szoci, vagy meleg,...az a magánügye. Más kérdés, hogy a gyökerét vesztett ember hajlamosabb lehet bűnözésre, ezért hangoztatom mindig, hogy pl. a cigányok identitásának visszaadása, oktatásuk akár drasztikus módszerrel is megoldaná a problémát. De: alapból nem minden cigány bűnöző, ezt ugye te is így gondolod? Az általánosítás ellen vagyok.
  Én Bécsben éltem a nagy magyar bevásárlási láz idején (szüleim diplomaták és kint voltam gimnazista), -akkor nem volt dicsőség magyarnak lenni a gyakori bolti lopások, stb. miatt. Akkor átéltem a töredékét annak, amit ma egy cigány nálunk átél. Nem hiszem, hogy a Ti hozzáállásotokkal lehetne segíteni helyzeten.”
 • 19. LuciusCorneliusSullaFelix 2010. március 01. 10:13
  „#17LTNÓra:Persze a cigók szentek, a magyarok meg bűnösök, legalábbis a te szemszögedből. Az egész világon "imádják" a cigányokat, biztos azért, mert annyira "kedvesek, becsületesek és szorgalmasak".
  A cigányok közt 6x annyi bűnöző van, mint a többi népcsooprt között. MInden börtön cigókkal van tele.”
 • 18. LTNóra 2010. március 01. 10:13
  „"LuciusCorneliusSullaFelix",látom,feleslegesen írtam,mert olvasni a jelek szerint tudsz és a logikád is remek.A megértéssel még vannak gondjaid-olvasd el még egyszer, hátha akkor menni fog. Tolerancia -én ezt tanultam többek között német egyetemeken magyarként- nem, nem Lakatos vagyok, de ha az lennék, akkor most nagyon kellene félnem,igaz? Na ez a borzasztó bennetek! Aki más, vagy máshogy gondolkozik,mint ti, annak nincs helye. Hát én meg azt mondom, hogy annak nincs helye és nincs joga, aki nem tiszteli mások véleményét és alapjogait.Miattatok sokszor komolyan szégyellem, hogy magyar vagyok.Pedig magyarnak lenni nem a Ti gyűlölködő utatok ám!Az én gyerekeim néptáncolnak, népzenét tanulnak,állatokat tartunk, íjászkodunk -megélem a hagyományainkat és közben nem fröcsögök még rád sem.”
 • 17. LTNóra 2010. március 01. 08:56
  „Mégis honnan vettétek, hogy cigányok voltak és egyáltalán miért fontos ez?Bűncselekményt követtek el, amiért büntetést érdemelnek és tök mindegy,hogy milyen fajhoz vagy valláshoz tartoztak.Amúgy a cigányok között tapasztalataim szerint gyakrabban figyelhető meg mélyebb vallásos érzület,mint a divatból templomba járok között.
  Csak a semmi ember látja saját tehetetlenségének okát más fajban,vagy vallásban-ez a baj a jobbikkal! Attól Ti nem lesztek jobbak, hogy azt okoljátok mindenért, aki más!!!!
  A magyar történelem legnagyobb dicsősége,hogy annyi népcsoport között fennmaradt-közben színesítve és nem elnyomva egymás kultúráját. Vegyetek példát mélyen tisztelt -de szemlátomást cseppet sem ismert- őseitektől!!!!L.T.Nóra”
 • 16. Phobos 2010. március 01. 08:40
  „Felnőtt férfiak diákokat vertek össze szombaton Nyíregyházán, a Szent Imre Katolikus Gimnázium kollégiumában - tudta meg a Független Hírügynökség. Információink szerint az idegenek törtek-zúztak a folyosón, aki szembejött velük, azt megverték.
  Egy odajáró gyerek édesapja értesítette a Független Hírügynökséget, hogy a nyíregyházi Szent Imre Katolikus Gimnázium kollégiumába idegen férfiak rontottak be szombat délután. A neve elhallgatását kérő édesapa elmondta: a férfiak törtek-zúztak, egy feszületet is leakasztottak a falról, azzal ütötték azokat, akiket értek. Az ő fia szerencsére nem sérült meg. A diákoktól úgy tudja, a verekedés előtt az egyik kollégista keveredett vitába a 30-40 év körüli férfiakkal a lakótelepen - ahol egyébként az iskola is áll -, akik aztán nem sokkal később, többedmagukkal megjelentek az intézményben, illetve annak bejárata előtt.

  Fülöp Gergely, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője érdeklődésünkre annyit mondott: a nyomozás jelenlegi adatai szerint szombat délután négy ismeretlen férfi ment be a középiskola kollégiumába, ahol verekedni kezdtek az ott lévő diákokkal. A mentők három fiatalt szállítottak a nyíregyházi kórház sürgősségi osztályára, sérüléseik nem súlyosak. Hogy mi áll az ügy hátterében, egyelőre nem tudni, a tanúk és a sérültek meghallgatása szombat este is folyt a Nyíregyházi Rendőrkapitányságon. A rendőrség garázdaság miatt ismeretlen tettesek ellen indított eljárást, négy személyt keresnek az üggyel kapcsolatban.

  Az iskola kollégiumában is szerettünk volna tájékozódni a részletekről, de ott egyelőre senkit nem sikerült elérni telefonon.
  (SZON)
  .... falkában támadni, bosszúból, gyengébbekre. Plusz, persze, a közismerten cigányfertőzött helyszín (nyíregyházi lakótelep). Vajon milyen származásúak lehettek a támadók? A kérdés, természetesen, költői.
  Olvasó: ... A cikkhez némi adalék. Pár száz méterre van tőle az Ungvár sétány 1 - egy 11 emeletes épület, ilyen kis huszonvalahány nm-es lakásokkal (van vagy 200 benne). A felső 3 szinten 95%-ban cigányok lakják (lakásonként 2-4 fő). Az egész épületben jó 60% cigány 35% elcigányosodásban szenvedő magyar és 5% normális lakó elosztásban van. Aki arra jár és még nem látta, érdemes szétnézni azokon a szinteken (főleg a felső 3-4-en), mennyire szép, ápolt es karbantartott lakások vannak ott, és az az illat... No és gondolom mindenki elolvasta figyelmesen a hírt, miszerint nem egy egyszerű iskoláról lévén szó. Amúgy ezt leszámítva a lakótelep többi házában nem sok cigány család lakik, bár egy is sok belőlük...”
 • 15. Mankapunka 2010. március 01. 01:03
  „Túra

  Félnek a Jobbiktól,mint a tűztöl. Én ezen szoktam röhögni,hogy most az egész Parlament összeakarna fogni ellenük,de értünk még eddig nem fogtak össze,hogy jobb legyen.”
 • 14. Túrabakancs 2010. február 28. 21:57
  „Az a baj, hogy ezeknek a híreknek a valóságtartalmát a Magyarországon élő egyik kisebbség befolyásolja, a másik
  kisebbség védelmében. Itt már valóban csak a Jobbik és
  annak szemléletet tud jelenetős változást eredményezni, a struccpolitikából mindenkinek elege van. És ez nem rasszizmus,
  hanem a józan ész diktálta önvédelmi reakció az emberek részéről. Tegnap az ATV-n egy közvéleménykutató szakember
  /Hahn Endre/ szóba hozta a Jobbikot, ekkor a műsorvezető
  hölgyemény azonnal feltett egy másik kérdést, így kerülve
  el a Jobbikkal való téma felhozását, megemlítését. Ezt egymás után többször is megtette, nem hittem a fülemnek, szememnek! Szánalmas ami ebben az országban végbemegy.”
 • 13. reszegenisjozan 2010. február 28. 19:44
  „11. hozzászólás Mankapunka 2010.02.28. 16:11

  "Akkor partyarcok voltak,ha látásból isemrik őket a környéken."
  A szoszédos kis-Csikágóban voltak partyarcok ketten; az egyik pedig arra szokta sétáltatni kutyáját (csak nem valami kis harci kutyuskát???)”
 • 12. kolombela 2010. február 28. 19:10
  „FÚJ, milyen egy rasszista társaság! Méghogy cigány az elkövető. NEM, MAGYAR ÁLLAMPOLGÁR!”
 • 11. Mankapunka 2010. február 28. 16:11
  „Akkor partyarcok voltak,ha látásból isemrik őket a környéken.”
30 hozzászólás
12
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Visszatér a tél

Hétfőn még kellemes tavaszi idő lesz, aztán visszaesik a hőmérséklet, vasárnap ismét fagyni fog. Tovább olvasom