Kisalföld logö

2018. 02. 18. vasárnap - Bernadett 0°C | 6°C Még több cikk.

Devizahitelek: pert fontolgat Ausztria

Akár bírósági útra is terelheti az osztrák pénzügyminisztérium a magyarországi devizaadósok rögzített árfolyamú végtörlesztésének ügyét.
Akár bírósági útra is terelheti az osztrák pénzügyminisztérium a magyarországi devizaadósok rögzített árfolyamú végtörlesztésének ügyét - jelentette kedden az APA osztrák hírügynökség. Harald Waiglein pénzügyminisztériumi szóvivő a hírügynökségnek elmondta: a tárca több lehetőséget vizsgál, "jogi természetű kapcsolódási pontokat" keres, hogy fellépjen a Magyarországon törvényben rögzített adósságtörlesztési megoldás ellen. Az egyik kérdés az, hogy a jogszabály ütközik-e a tőke szabad mozgásának uniós alapelvével.

Ez "uniós jogi kapcsolódási pontot" jelenthet, az ügy pedig az Európai Unió Bírósága illetékességi körébe tartozhat. Ebben az esetben az Európai Bizottság és a törvény által érintett pénzintézetek is léphetnek - mondta a szóvivő. Hozzátette: a devizahitelezés problémáira kidolgozott magyar megoldás, amelyet hevesen bírált az Európai Központi Bank (EKB) is, a pénzügyi piacok stabilitásával összefüggésben is tematizálható, vagyis az uniós pénzügyi felügyelet elé is kerülhet. Az osztrák pénzügyminisztérium azt is vizsgálja, hogy miként viszonyul a törvény az Ausztria és Magyarország között meglévő beruházásvédelmi megállapodáshoz.

"Minden lehetséges lépést megteszünk" - szögezte le a szóvivő. Hozzátette: Ausztria abból indul ki, hogy az unióban mások is fellépnek majd a magyar törvény ellen. Harald Waiglein hangsúlyozta: meg kell akadályozni az olyan intézkedéseket, amelyek "a rövid távú belpolitikai haszonszerzésért önkényesen sértenek vagy felfüggesztenek jogi alapelveket".

Olvasóink írták

47 hozzászólás
 • 47. elemér 2011. szeptember 23. 21:40
  „206 forintrol 218 forint lett 1 dollár ára, és akkor is megérte. Szabadulni kell a külföldi hitelektöl. Forintal kell financirozni az országot. Azok akik bajban vannak ma az unioban, nem saját pénzüket használlják. Euro csak akkor lehet jó az országnak, ha azt jól financirozzák. Mi az amit én tudok ? Én a fontos dolgokat tudom, amit ti ott nem tudtok.”
 • 46. pancser 2011. szeptember 23. 00:32
  „"rommel"! Fizetsz ha van hiteled ha nincsen. Például az üzemanyag árában, meg minden import árában, például azért mert a forint az utóbbi hetek "bölcs" döntései alapján jelentősen veszített értékéből. A dráguló hitelek árát is te fogod megfizetni az itthon gyártott termékek árában például!”
 • 45. rommel 2011. szeptember 22. 20:34
  „PANCSER
  ÉN NEM FÉLEK !!!
  NINCS HITELEM !!!
  ÉS NEM FOGADOK EL FIZETÉST POLITIKAI PÁRTOKTÓL !!!”
 • 44. elemér 2011. szeptember 22. 09:58
  „"Devizahitelek: pert fontolgat Ausztria" A baj csak ott van, hogy ezt senki nem veszi komojan. Tudnillik erröl nem beszélnek a piacon. Ez legfeljebb ott és Ausztriában lehet hir. Bázel III egyezmény elött nagyon odafigyeltek hogy mit mondanak a bankárok. Ma viszont ezt le se szarják.”
 • 43. elemér 2011. szeptember 21. 21:20
  „Hogy lehet az hogy Orbánt Soros támogatja, mert politikailag ellenkeznek ? Itt található a magyarázat. http://tinyurl.com/aklxq7”
 • 42. pancser 2011. szeptember 21. 21:18
  „Soha nem voltam fideszes, bigottan meg pláne nem. Ami most folyik a Fidesz köreiben az egy jobbikos kormány is megirigyelhetné. Nehogy már helyeseljem. Orbán Viktor eljutott oda, hogy minden égtáj felé vörös fejjel fenyegetőzik. De legfeljebb egy japán kakas erejével, a kukorékolása idegesítő lehet de nem remegnek meg tőle a hegyek. A bankok nem ijedősek, nincs is okuk tőlünk félni, mi viszont megfizetjük a harag árát, te is "SC" meg "rommel" is.”
 • 41. elemér 2011. szeptember 21. 20:55
  „Én ezt másképp látom. Hogy lehet Orbán ilyen okos ? Orbánt Soros tanitatta ki. Soros pedig egy zseni a bankvilágban. Megfejte az angol és a német bankot és a többieket. Sorosnak nagyon jó összeköttetései vannak. Ha Orbán hivja akkor felveszi a kagylót. ;))”
 • 40. rommel 2011. szeptember 21. 20:05
  „RÁZÓS
  EZ NEM MÁRKA !!!”
 • 39. kolombela 2011. szeptember 21. 17:22
  „38. pancser 2011.09.21. 16:52
  Mi ez a nagy pálfordulás? Pár hónapja akkora fidesz fun voltál, hogy bárkit a sárba tiportál volna, aki a fideszt szidja.
  Csak nem estél ki a fidesz-kosárból és nem cseppent semmi?
  Azon filózok, hogy miért is nevezik azt amit te itt véghezvittél pálfordulásnak, csak valahogy nem jövök rá. Az biztos, hogy valami közös van bennetek!”
 • 38. pancser 2011. szeptember 21. 16:52
  „36-hoz! Csak örvendjetek, hogy a fideszes bagázsnak nem kell fizetnie az árfolyamváltozásért. Dr. Lang neked meg lehetne annyi, ha már azzal a két betűvel hencegsz, hogy a bankok hozták a pénzt amit kölcsönadtak, egyelőre még nem kapták vissza. Lassan azért izgulok, hogy az összes bank szedje a sátorfáját, mert úgy látszik másként nem tanuljuk meg a leckét. Akkor majd vonyíthattok az örömtől! Az nagyon jó lesz, se hitel, se finanszírozás, a forint, meg a megtakarítások semmivé lesznek, azon is gondolkodom, hogy az összes megtakarításomat eltüntetem a forintszámlámról mert ennek nem lesz jó vége és kiviszem egy osztrák bankba. Ami itt folyik az botrányos.
  Magyarországot az osztrákok európai módon kormányozták 400 évig. Mihelyt a magyarok irányíthattak elég volt 50 év a bukáshoz. Úgyhogy sötét a jövőnk, talán majd ha itt is Nato csapatok állomásoznak, lesz jövőnk!”
 • 37. rázó 2011. szeptember 21. 16:14
  „"AZ ANSCHLUSS UTÁN A HIVATALOS MEGNEVEZÉSE OSTLAND !"
  Én OSTMARK-ól tudok....”
 • 36. Dr.Lang 2011. szeptember 21. 15:21
  „Orbanek azert hoztak a dontest, mert mar evek ota csendben hatalmas osszegeket visznek ki az orszagbol, a hasznot nem itt fektetik be ujra. Rajuk fert egy kis saller jobbrol. Le kell tojni magasrol a nemzetkozi megitelest. Vegre egy kormany amelyik nem nyal tovig.”
 • 35. elemér 2011. szeptember 21. 13:17
  „Amit én javaslok hogy az állami bank fedezze a beruházásokat a gatyaszoritások helyett. Gatyaszorittás az szoruláshoz vezet, ami még rosszab. Nobel dijas gazdaságszakértönk is ezt ajánlja. Állami beruházásokat tesznek az USA-ban és Angliában is. Mindkét ország saját pénzét használlja. Ellenkezöleg a közhiedelemmel, az USA részvények java vagyis a financirozás az Amerikaiak kezében van. Kinaiak nem osztanak vagy szoroznak. Nekik csak lekell nyelni hogy saját pénzünket nyomtatjuk.;))”
 • 34. elemér 2011. szeptember 21. 12:57
  „Jól tette Orbán hogy adott egy hajnyirást a bankároknak. Egyébként pedig felesleges ugrállni, mert nemviszik azzal semmire. Mo.-n gyakran tudatzavarokkal küszködnek. http://tinyurl.com/424tupt”
 • 33. rommel 2011. szeptember 21. 12:01
  „OPTIKA
  AZ ANSCHLUSS UTÁN A HIVATALOS MEGNEVEZÉSE OSTLAND !
  KELETI TARTOMÁNY !
  EGYÉBKÉNT A HABSBURGOK IS ÖRÖKÖS KELETI TARTOMÁNYOKNAK HIVTÁK ŐKET !!!”
 • 32. okostojas007 2011. szeptember 21. 11:28
  „az osztrák állam ( politika ) tiltott állami segítséggel a grawe kezébe adta a bank burgenlandot. Az Európai Bizottság elmeszelte az osztrák államot egy ukrán !!! magánszemély feljelentése alapján....
  nevetséges fi... g összegre bírságolták ausztriát .
  és most ezek pofáznak át a szomszédba ...
  ( egyébként jól gondolkodnak orbánéák , perrel időt és esetleges bizhatóan alacsony bírságot nyerhetünk )
  az ügylet ( 180. CHF ) akkor már visszafordíthatatlan ....
  csak pontosan és szépen , ahogy a grawe és az osztrák állam csinálta ....”
 • 31. kibic-elek 2011. szeptember 21. 11:27
  „pereljenek nyugodtan, a hiteleseknek mint magánember pedig joga van a bankot perelni tisztességtelen szerződéskötésért, a jóhiszeműséggel való visszaélésért, meg egy csomó megalapozott indokkal. Aki rászánná magát kiindulási alapot itt talál:
  http://www.antalffy-tibor.hu/?p=1367&honnan=Nemzeti_Hirhalo”
 • 30. oPTiKa 2011. szeptember 21. 11:18
  „rommel, Te Öster-Reich-re (keleti birodalom) gondoltál, nem?”
 • 29. öröksoproni 2011. szeptember 21. 10:54
  „Tudós-1
  Van munkahely. Ugyanazt a munkát mostantól két ember végzi, osztott munkaidőben, megfelezett pénzért. Többen dolgoznak? Hát persze. Mi a gond? Hogy megint totál hülyének néznek minket? Érdekel ez valakit?”
 • 28. Tudós-1 2011. szeptember 21. 10:43
  „Talán a Bankok támadása helyett a következőkről kell beszélni.
  1/ Munkahely. Ezzel az olcsó szlogennal rövididejű tőkét kovácsolt Orbán. 1,5 év elteltével rá kell jönnie a rá szavazóknak, hogy hazug-embert támogattak. Ő hitelesen állította azt, hogy munkahelyeket teremtenek. Az 1 millió munkahelyből jóformán nincs semmi!
  2/ Ha lenne munkája az embereknek, akkor ma és most nem kellene beszélni a devizahitelek bedöléséről. Akik elvesztették munkájukat, azok nem tudnak fizetni. A hitelesek zömét kb. 65%-át ez a kör adja.
  3/ Az ország fizetőeszközének az értékromlása az elmúlt 1,5 év koncepciótlan gazdaságpolitikájának és a felelőtlen nyilatkozatoknak a következménye - többekközött.
  4/ Nincs meg az érdek arra vonatkozóan Orbánék felöl, hogy ezen a helyzeten az igéretek szerint változtassanak. Ami most van - káosz és kilátástalanság - csak Orbánnak és tettestársainak pl. Lázár, Kósa, Szijjártó stb. élősködőknek jó. Ők élnek, mint Marci a hevesen. Nekik a megszavazott törvények csak jót tettek. Az emberiség, a magyar ellenes kijelentéseivel hirhedté vált Lázár és új-tőkés-társai malmára hajtja a vízet a jelen helyzet.
  5/ Nem Orbán fogja megmenteni az embereket. Ez az ember csak súlyos és vissza nemfordítható károkat okoz a magyaroknak. Ha Gyurcsány milliárdos kárt okozott, akkor Orbán annak ezerszeresét okozta az eddigi intézkedéseivel.
  6/ Orbán és tettestársai éjjel-nappal és reggel-este és délelőtt-délután hazudtak, mást mondtak mint amit ígértek. A kép, a hang és azt irott sajtóban megfelelő dokumentum van ennek bizonyítására. Az elmúlt 20 évben Orbán és tettestársai is felelősek úgy politikailag, mint gazdaságilag.
  Akik most a parlamentben, annak közelében vannak azoknak el kell menniük. Hiteltelenekké váltak legyen az a bal vagy a jobb oldal.
  Új erőkre és totális megújulásra van szükség.
  Csak ez lehet a megoldás.”
47 hozzászólás

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Az NGM javaslata: jöjjön a 92 ezer forintos minimálbér

A kormány minden lehetséges intézkedést meghoz ahhoz, hogy az adórendszer átalakításának hátrányos… Tovább olvasom