Kisalföld logö

2018. 06. 24. vasárnap - Iván 12°C | 20°C Még több cikk.

Devizahitelek: négy újabb per lesz ma

Az UniCredit Ingatlanlízing Zrt., az Argenta Credit Pénzügyi Szolgáltató Zrt., a Hatvan és Vidéke Takarékszövetkezet, valamint a Szabolcs Takarékszövetkezet devizahiteles keresetét tárgyalja csütörtökön a Fővárosi Törvényszék.
Az UniCredit Ingatlanlízing ügyében ítélethirdetés várható.

A perekben arról kell döntenie a törvényszéknek, hogy tisztességesek-e a magyar állam ellen pert indító pénzügyi intézmények egyoldalú szerződésmódosítást - például kamat-, költség-, vagy díjemelést - lehetővé tevő rendelkezései az általános szerződési feltételekben.

A Fővárosi Törvényszék sajtótitkárságának tájékoztatása szerint a törvényi határidőig összesen 79 keresetlevél érkezett a Fővárosi Törvényszék Gazdasági Kollégiumába. Ezek közül 42 keresetlevelet utasítottak el idézés kibocsátása nélkül. Az alaki, formai, illetve egyéb okok miatt elutasított keresetlevelek közül a törvényes határidőben 23 pénzügyi intézmény nyújtotta be újra a keresetlevelét.

Eddig 19 pénzintézet keresetét teljesen elutasították, 3 esetben részben helyt adtak a keresetnek, egy ügyben a felperes visszalépett és egyet felfüggesztettek azért, mert a bíró az Alkotmánybírósághoz fordult.

A perek többségénél különböző szeptemberi időpontokra halasztották az elsőfokú döntés kihirdetését.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Sokba kerül a patikáknak az ügyelet

Az országszerte ügyeletet adó 770 gyógyszertárnak évi 1,8-2 milliárd forintjába kerül, hogy nyitva… Tovább olvasom