Kisalföld logö

2017. 04. 27. csütörtök - Zita 8°C | 19°C Még több cikk.

Deutsch: a tüntetés a magyar demokrácia bizonyítéka

Deutsch Tamás néppárti európai parlamenti képviselő szerint az internetadóval kapcsolatos vasárnapi és keddi tüntetés ékes bizonyítéka annak, hogy Magyarország normálisan működő európai demokrácia, hiszen bárki korlátozás nélkül élhet a gyülekezés jogával véleménye kifejezésére.
A fideszes politikus szerdán Budapesten, egy más témában tartott sajtótájékoztatón elmondta: akár a gyülekezési jog lehetőségével élve fejezik ki akaratukat az állampolgárok, akár levelet írnak, akár az utcán állítják meg a képviselőket, nekik kötelességük meghallgatni választóikat és mérlegelni a véleményüket, mielőtt döntést hoznak. "Annak rendje és módja szerint ezeket a véleményeket a kormány és a kormánypárti képviselők is meg fogják hallgatni" - tette hozzá.

Deutsch Tamás megjegyezte: a keddi tüntetésen nem voltak "vandál rendbontók", akik leginkább mindig annak az ügynek, rendezvények ártanak, amelyre "rácsatlakozva" elfogadhatatlan magatartást tanúsítanak.

Azt is hangsúlyozta: elutasító véleménye változatlan az internetadóról, bár a módosított javaslat radikálisan eltér az eredetitől. A demonstrálók egyik követelése egyébként már teljesült, hiszen az, hogy egyetlen magánszemélynek se kelljen fizetnie, már az eredeti javaslatban is benne volt, és a módosítottban is így van, ugyanis az adó alanya az internetszolgáltató cég - magyarázta.

Deutsch Tamás bírálta Neelie Kroes digitális politikáért felelős uniós biztos, amiért az a tüntetésen való részvételre buzdított. Amit tett, "a lehető legdurvább megsértése" a minden biztossal szemben elvárt politikai semlegességnek - mondta.

Azzal kapcsolatban, hogy kedden MSZP-s képviselők uniós zászlókat lógattak ki a Parlament egyik ablakán, a képviselő úgy vélekedett: az Országház épületén és minden magyar közintézményen ott van a helye az EU lobogójának, ahogyan a magyar zászlónak is, de nem a képviselőknek kellett volna ezt meglépniük, ez inkább ártott a keddi rendezvény komolyságának.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Matolcsy: hiányoznak a tartós növekedés feltételei a gazdaságban

Hiányoznak a 4 százalék feletti tartós gazdasági növekedés feltételei, ezért le kell bontani a korlátokat, elsősorban a bürokráciát - jelentette ki az MNB elnöke. Tovább olvasom