Gyűjtse össze az érdekes cikekket a címek mellett lévő később elolvasom ikonokkal!

Győr-Moson-Sopron - kisalfold.hu

2015. 03. 29. vasárnap - Auguszta

Még több

Itt vagyok: Nyitólap > Belföld - Magyarország hírei > Demonstrációval hívták fel a figyelmet a nők jogaira és a nők elleni erőszakra

Demonstrációval hívták fel a figyelmet a nők jogaira és a nők elleni erőszakra

Demonstrációval hívták fel a figyelmet a nők elleni erőszakra, illetve a nők jogaira civil szervezetek vasárnap Budapesten, a Kossuth téren.

mti - 2012.09.16. 18:25
Megosztás: Facebook Twitter E-mail
A Nők lázadása címmel meghirdetett rendezvényen több felszólaló fejezte ki felháborodását Varga István fideszes országgyűlési képviselő hétfőről keddre virradó éjjel, a családon belüli erőszakkal foglalkozó napirendi pont parlamenti vitájában tett kijelentése miatt.

Hangoztatták továbbá, hogy a parlamenti képviselők nem tesznek eleget a nők védelméért, illetve a nők egyenjogúságáért. A civil szervezetek szerint ennek az az oka, hogy a nőket érintő kérdésekben is férfiak döntenek, ezért azt szeretnék, ha a döntéshozásban és a parlamentben is több nő kapna szerepet.

A demonstráción többen felszólaltak a jogerősen fogházbüntetésre ítélt Geréb Ágnes szülész-nőgyógyász védelmében, és kérték hogy Áder János köztársasági elnök - miután a héten hivatalosan is megkapta az erről szóló kérelmet - adjon kegyelmet neki.

MTI Fotók: Kallos Bea

A demonstrációt másokkal közösen Ungár Klára, a Szabad Emberek Magyarországért párt elnöke szervezte. A tüntetéshez a számos civil szervezet között csatlakozott az Amnesty International Magyarország, a Tiszta Kezek a Demokratikus Magyarországért Mozgalom, a Magyar Szolidaritás Mozgalom, a Magyar Nők Szövetsége, a Nane, az Egymillióan a demokráciáért és a Napvilág Születésház.

A mintegy 200-300 résztvevő között ott volt mások mellett több MSZP-s képviselő, Lendvai Ildikó, Lamperth Mónika, Kormos Kata és Szanyi Tibor, továbbá több LMP-s képviselő, köztük Karácsony Gergely és Kukorelly Endre.

A parlament hétfőről keddre virradóra tárgyalta azt az országos népi kezdeményezést, amelynek célja, hogy az Országgyűlés tűzze napirendjére a családon belüli erőszak önálló büntetőjogi törvényi tényállássá minősítését. A vitában felszólaló Varga István egyebek között azt mondta: "azzal kellene foglalkozni, hogy ebben a társadalomban ne egy vagy két gyermek szülessen, hanem három, négy vagy öt gyermek. És akkor lenne értelme annak, hogy jobban megbecsülnénk egymást, és fel sem merülhetne a családon belüli erőszak". A Fidesz elhatárolódott Varga István kijelentésétől, ellenzéki pártok a képviselő lemondásáért emeltek szót.

Pénteken Orbán Viktor pártelnök-miniszterelnök és Rogán Antal, a Fidesz frakcióvezetője tárgyalt a Fidesz női tagozatának képviselőivel. Rogán Antal ezt követően sajtótájékoztatóján azt mondta: korábbi álláspontját megváltoztatva mégis támogatja a Fidesz a családon belüli erőszak önálló Btk.-tényállássá nyilvánítását szorgalmazó országos népi kezdeményezést.

Balog Zoltán emberierőforrás-miniszter szombaton egyeztetett a családon belüli erőszak ügyében indított országos népi kezdeményezés szervezőjével, Halász Pálmával, az Élet-Érték Alapítvány elnökével, továbbá a Fidesz női tagozatának képviselőivel és LMP-s képviselőkkel.

Ezt követően bejelentette, hogy a kormány tervei szerint még az idén benyújtják azt a javaslatot, amelynek értelmében a kapcsolati erőszak önálló tényállás lehet a büntető törvénykönyvben.
Megosztás: Facebook Twitter E-mail

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

12 következő >> végére >>> 16 hozzászólás
Moderálásra küldöm 16. Mankapunka 2012.09.18. 00:27

Én meg nem csak sétálgatok közöttük.

Moderálásra küldöm 15. machers 2012.09.17. 23:29

13.borsmenta 2012.09.17. 19:14
Ezt miből gondolod?

Moderálásra küldöm 14. pancser 2012.09.17. 19:16

12. "Mankapunka" 2012.09.17. 18:03
Naponta sétálgatok fiatalok között, öröm nézni a csinos anyukákat két három gyerekkel itt a városban, ők a jövő szó szerint. Még egykéket is látok kettőt szülni boldogan. Nincs bajom a fiatalokkal szeretem őket, persze akadnak jócskán deviáns viselkedésűek de többség, pláne a 90% nem ilyen.

Moderálásra küldöm 13. borsmenta 2012.09.17. 19:14

Jogok csak a kötelezettségekkel együtt működnek. A tüntetők többsége (legyen szó bármilyen tüntetésről) ezzel nincs tisztában.

Moderálásra küldöm 12. Mankapunka 2012.09.17. 18:03

pancser

Van egy rossz hírem,már most a te generációd ilyen,csak nem látsz a lila ködtől. Elég csak a mai 14-18 évesekre ránézni,egy deka nevelést nem kap otthon a 90 %-a.

Lásd. Gyanú árnyékában az ilyen korú szereplők,nekik nem is kell eljátszani,látszik rajta,hogy rutinból csinálja,mert ilyen világot él.

Moderálásra küldöm 11. pancser 2012.09.17. 17:37

10. Remek, 50 év múlva csupa vén trottyos "Mankapunkákból" áll majd az ország, akit majd a beáramló kínaik tartanak el. Felmenőid inkább moziba mentek volna aznap este....

Moderálásra küldöm 10. Mankapunka 2012.09.17. 16:04

Fölösleges így is ennyi gyerek,már a most az iskolából kirepülők felére sincs szükség.

A technika fejlődésével erre rá kellene jönniük,hogy a munkák felét lassa a gépek végzik. Házon Kívülben is benyögték,hogy az ételalapanyag csökkene megtermelése mellett,nő a népesség a Föld nevű bolygón.

Moderálásra küldöm 9. egymásikolvasó 2012.09.17. 14:26

A vitában felszólaló Varga István egyebek között azt mondta: "azzal kellene foglalkozni, hogy ebben a társadalomban ne egy vagy két gyermek szülessen, hanem három, négy vagy öt gyermek. ". Hát szerintem ez nem a MAGYAR NŐK-re jellemző, mert ŐK tudják, hogy hány gyermek az, aki bevállalható és tisztességgel felnevelhető. Nem mint a tavaly lebarnultak, akik felelőtlenül ( talán a csp-re hajtva ), már 13-14 éves korukban szaporodnak, mint a nyulak. Vagy tán nekik szólt ez a fityeszes bunkó?

Moderálásra küldöm 8. Demalgon 2012.09.17. 13:08

Én a bagázsból kiszórnám azokat a tipikus karrierista üzletasszonyokat, akik 40 fölött kezdenek el kapkodni, hogy se gyerek, se férj, se család, csak milliós vagyon. Közben egy kivénhedt öreglány lesz belőle, akit lehetetlen elviselni, csak akkor, ha valaki folyamatosan reszeli, mert minden nyavajáját és kínját a beosztottjain és környezetén tölti le, azoknak őt körbe kell ugrálni, és ha van is mellette pasi az is inkább szolga, mint férfi. Ők akik kifordultak emberi mivoltjukból és csak több hatalmat akarnak nem valók azok a nők közé, akik tényleg azért mentek oda, mert nem kapnak se elismerést, se megbecsülést, és még sorolhatnám. Vannak olyan nők, akiknek nincs joguk se követelni, se kérni, mert 18 karikás szolgáltatásokkal, vagy mások eltaposásával már rég elérték, ők csak lealázzák azok eszméit, akik tényleg el szeretnének valamit érni.

Moderálásra küldöm 7. pozdorja 2012.09.17. 12:55

6 asvel: Mivel olyan nem is létezik hogy családon belüli erőszak. Mert a család az szent, és benne van a fidesz gyakran hajtogatott jelszavai között, így tilos hozzá társítani bármilyen negatív jelentésű szót, különben a pártvezér megharagszik. Itt is csak "kapcsolati erőszak" van. Micsoda idióták...


16 hozzászólás12 következő >> végére >>>
Töltés, kérem várjon!
ˆaz oldal tetejéreˆ

hirdetés

Cikkajánló

bezár
asdasd
Kérem várjon, jelentkezését rögzítjük...