Kisalföld logö

2018. 07. 23. hétfő - Lenke 18°C | 27°C Még több cikk.

Demonstrációsorozat - Szijjártó: a kormány nyitott a konzultációra

Magyarország nem engedheti meg magának, hogy negyvenéves, tapasztalt, életerős fiatalemberek munkáját nélkülözze - mondta Szijjártó Péter.

Pintér Sándor belügyminiszter pénteken megjelent a rendvédelmi dolgozók budapesti, Kossuth téri tüntetésén, és bejelentette: hétfőn tárgyalásra várja a szakszervezeti vezetőket. A kormányfő szóvivője vasárnap azt mondta, a konzultációra minden formában nyitottak, ezt hétfőn Pintér Sándor meg is teszi.

Hozzáfűzte ugyanakkor, hogy a kormány elkötelezettsége és céljai nem vitathatók: az államadósság legyőzése érdekében szükség van mindenkinek a munkájára. "Magyarország azt nem tudja megengedni magának, hogy negyvenéves, tapasztalt, életerős fiatalemberek munkáját nélkülözze" - hangsúlyozta. Arra a kérdésre, hogy mit tesz a kormány az orvosok elvándorlásának megakadályozása érdekében, Szijjártó Péter úgy válaszolt: az ország átszervezésén belül az egészségügyi rendszer átszervezésére is haladéktalanul szükség van, hiszen jól látszik, számos ponton változtatni kell azért, hogy az egészségügy hosszú távon és magas színvonalon működőképes legyen.

Az egészségügyi államtitkárság már folytatja a konzultációkat, és a kabinet elé viszi azokat a szükséges intézkedéseket, amelyek kormány- vagy parlamenti szintű döntéshozatalt igényelnek annak érdekében, hogy a magyar orvosokat Magyarországon tudják tartani - közölte. Arra, hogy lesz-e pénz az orvosok fizetésének emelésére, a szóvivő azt mondta: egy ország sem engedheti meg magának, hogy elveszítse a legjobb orvosait, ezért a kormány meg fogja vizsgálni, milyen lehetőségek állnak rendelkezésére azért, hogy Magyarországon tartsák az orvosokat.

Olvasóink írták

59 hozzászólás
 • 59. sopronilakos55 2011. május 10. 14:20
  „A valódi tét az, hogy a társadalom csoportjai ellent tudnak-e állni a szolgasorba süllyesztési tevékenységnek, hogy az egymással szembeállítani kívánt társadalmi csoportok felismerik-e a háttérben körvonalazódó ördögi szándékot, a nemzetállam lebontásának szándékát, a nemzet kivéreztetését, miközben a kormányzati médiákból erkölcsről hazudozó politikusi nyilatkozatok ömlenek.

  A cél, hogy ki nyeri meg először azt a kommunikációs háborút a széles néptömegek előtt, akik mára már elfelejtettek összefüggésekben gondolkodni, akik feltétel nélkül megbíznak egy-két jó szóért és egy-két csöpögtetett gesztusért abban aki a sírjukat ássa.

  Ez a pénteki demonstráció több volt demonstrációnál. Megmutatta az összefogás, a bátorság erejét.

  Megrettentette a hatalmat, ezért a jelenlegi kommunikáció már bűnbakokat keres, már újabb koncepciós eljárásokat rendeltek meg a pártszékházban, már újabb milliárdokat fordítanak arra, hogy elhallgattassák a felkelőket. Azokat, akik pénteken ott voltunk.

  Mert ez a demonstráció ébredés volt sok ezer munkavállalónak. Kinyitottuk a szemünket és azt láttuk, hogy a pár száz politikai kalandorral szemben ott vagyunk sok ezren és a média hallgat rólunk, mint a sír, vagy torzít, alábecsül.

  MI akik ott voltunk, tudjuk mi történt. Felébredtünk. Felkeltek sokan az álomból és látták, láthattátok, hogy a király meztelen, de azért még próbálkozik néhány hazugsággal, ami ideig-óráig bejött ugyan nekik, de a holnapi ébredés még tisztábban fogja mutatni a valós viszonyokat.”
 • 58. miracle. 2011. május 10. 07:31
  „Egy vízió így 2011. derekán

  A jelenleg nyugdíjban lévő kollegákra az alábbi menetrend szerint fognak lecsapni.
  (A magánnyugdíj-nevében a magán szó nem elírás-ellopása volt a főpróba. Bejött. Mindenki önként vállalta,hogy visszalép.Igaz külső nyomásra de nem ez a lényeg.)

  1. A nyugdíjast behívják felülvizsgálatra. Jóslatom szerint 80%-90%-uk alkalmas lesz valamilyen feladatra.(természetesen csak a tiszthelyettes-zászlós kategória)

  2. Kiértesítik, hogy a "bizottság" alkalmasnak találta fegyveres szolgálatra. (Itt esetleg részletezik, hogy a jelenlegi egészségi állapotából kifolyólag A-Z -ig kategóriába tartozik - ha ez nincs addigra meg teremtik a jogalapot)

  3. Kiértesíti a volt vagy esetlegesen egy központi gyűjtő (CSURMA) szolgálati hely ,hogy jelenjen meg év, hó, nap, óra, perckor. (Természetesen itt már kötelezettségei vannak.)

  4. Jelentkezik!

  5. A sajnálatos események tükrében szüksége van a hazának a szolgálataira, mert az államadósság oly mértékű, hogy az ön ellátása ilyenformán nem biztosítható. - Mondják -. Majd aláiratják mindenkivel a saját kérésére hivatásos állományba való visszavétel passzust. (Erre utaltam a magánnyugdíj főpróbával) Majd megkezdődik az integrálás.

  6. "Szerencsésebb" esetben a volt szolgálati helyre - nem tudni milyen beosztásba - helyezik vissza szerencsétlenebb helyzetben egy másik beosztásba amit vagy elfogad vagy nem. - jelenlegi választása nem befolyásolja a jövőbeni történéseket - Aki elfogad valamit azt felszerelik és irány a "rizsföld".
  Aki nem fogadja el a felajánlott beosztást vagy kettőt vagy hármat az a HSZT szerint : irány Darány

  7. A napi hírek alapján :akár 2 évig terjedő szabadságvesztéssel is büntethető lesz az, aki visszaél a társadalombiztosítási, szociális, vagy más jóléti juttatással, így például a ROKKANTNYUGDÍJJAL, vagy a TÁPPÉNZEL. (hivatásosoknál ez betegszabadság de ne lovagoljunk a szavakon)
  Ennek a bűncselekménynek 20 ezer forint lesz az értékhatára.
  Tehát aki azon töri a fejét ,hogy majd betegre jár vagy megint leszázalékoltatja magát vigyázzon.

  8. Következnek az EÜ szűrések és a fizikai felmérők megbízhatósági vizsgálatok ahol valamilyen okból x%- ki fog rostálódni, x%- ra rá tudnak húzni valami kis stiklit a magánéletében ,illetve lesz aki azt mondja ,hogy - kapjátok be - aztán leszerel.
  Végkielégítés nincs, munknélküli nincs. Bár a kormány azt mondja: senki sem marad ellátatlanul...
  Kérdés ,hogy az eddigi 120.000 ft-os nyugdíj helyett amiért megdolgozott az egyén ellátásnak minősül-e a 28.800 ft-os ellátás, ha lesz ilyen egyáltalán.

  9. Aki esetleg valamilyen csoda folytán mégis a nyugdíjrendszerben marad az számíthat rá,hogy az ellátása ilyen-olyan jogszabály módosítások után más néven de csökkentett formában kerül kiosztásra - tekintettel az államadósságra -.

  10. Aki esetleg munkaügyi vagy egyéb a költségvetést érintő perekben töri a fejét, azt elfelejtheti. Ugyanis a kormány erről is gondoskodott...  Aki nem hiszi járjon utána...”
 • 57. háté 2011. május 09. 21:22
  „Itt egy újabb csomag! - mindenkinek "türelmes" olvasást
  http://www.heartwebsite.org/default.aspx?cc=hu-HU”
 • 56. nüs 2011. május 09. 20:52
  „Itt már kevés a NOKIÁS doboz , ide lassan már kamion kell.

  Fogalmam sincs, hogy ellenforradalomnak,népfelkelésnek,vagy forradalomnak fogják majd nevezni évek múlva, ha az emberek egyszer végleg besokallnak..”
 • 55. Boli 2011. május 09. 20:41
  „Másoknak is van jogos "jussuk"

  http://hvg.hu/itthon/20110509_kulsos_szerzodesek_nefmi_bm#utm_source=20110509_lehmann_gyurcsany_mentelmi_joga&utm_medium=_ScarabFlyer_ALSO_VIEWED&utm_campaign=hvg.hu

  Olvasgassatok több HVG-t, érdemes... :o)”
 • 54. kisem 2011. május 09. 20:12
  „Sokaknak kell emlékeznie a 90-es évek elejére, amikor tömegével szűntek a munkahelyek, s váltak nagyon sokan munkanélkülivé. Azidőtájt szinte felhívás volt a keringőre, hogy valamilyen formában rokkantosítassa le magát, aki teheti, mert úgy legalább valamilyen jövedelemhez juthat. Most ezektől az emberektől akarják elvenni a juttatást. Tehát azoktól, akik lassacskán húsz éve kárvallotjai a rendszerváltozásnak, a privatizációnak, a külföldi piacszerzésnek, majd üzembezárásoknak. Pedig nem ők voltak a csalók!

  Pofátlan végkielégítések? Meg a pofátlan költségtérítések özöne, esetenként duplán felvéve, mert nem vette észre a delikvens. Vissza mindet, legalább öt évre visszamenőleg! Így volna jogalap a mások juttatásait firtatni. Addig nem. Mint ahogy azt sem, hogy mire és hol vásárolja le az egyszerű polgár a hideg- vagy melegétkezési utalvány értékét. Mert ugye a törvényhozók költségtérítéseiket csak a célnak megfelelően használják/használták fel? Mert például azért vannak jó néhányan a hely szelleméhez igazodóan túlöltözve a parlamenti üléseken.”
 • 53. power2011 2011. május 09. 18:33
  „Jogos juss az, amikor egy adott időben az AKKOR ÉRVÉNYES TÖRVÉNYEK szerint valamire jogosultak!
  Úgy gondolom, hogy volt amikor 60 évesen mentek el emberek nyugdíjba, ha most mondjuk 64 év a törvény, akkor hívjuk vissza a még élőket?
  Ami törvény vagy ami jár, az nekik is jár!
  Ha nem tetszik, lehet változtatni és majd a következők eszerint élnek!

  Arra kíváncsi lennék hogy a hozzászólók mit szólnának, ha kifizetnének az autószalonban egy Mercit, majd az autó átadásakor egy Suzukit kapnának, az eladó meg csak megvonná a vállát.
  Ilyen nincs!

  Magyar álam /s. után szabadon/ az általa kötött munkaszerződéseket semmibe veszi!
  Közben a jogot formáló és alkotók közössége (parlament), maguk és családjuk boldogulására milliós fizetéseket szavaznak meg POFÁTLANUL!
  Munkavállalók ezreinek megélhetését lehetetlenítik el, miközben a közpénzeket magukra nézve luxus megélhetésre fordítják!”
 • 52. tovari 2011. május 09. 18:25
  „Kétsége ne legyen senkinek arról, hogy csupán kommunikációs trükk az, hogy a szolgálati nyugdíjas rendőröket szeretnék visszafoglalkoztatni. A kormányzat célja ugyanaz, mint amit a 3 millió magán-nyugdíjpénztári tag esetében már megtett - és amely idézi az ötvenes évek ÁVH-s ténykedését -, mégpedig a teljes padláslesöprést erkölcsre és társadalmi igazságosságra hivatkozva, hogy aztán az elvont összegeket focira, képviselői költségtérítésre, külföldi agresszor missziók és további nemzetellenes tevékenység finanszírozására fordíthassák.
  SZÓVAL KEDVES CIVILEK, MA A RENDVÉDELMISEK VANNAK SORON, HOLNAP PEDIG TI LESZTEK HA HAGYJUK!”
 • 51. Losba 2011. május 09. 15:16
  „http://www.fn.hu//belfold/20110509/egyeni_szamla_penz_nelkul/

  ...ezt, persze mielőtt lenyúlták az önkéntes mnyp.-akat nem mondták....”
 • 50. zeta62 2011. május 09. 15:00
  „:)
  Pont azoknak szól, amit írok, akiket ezek meg akarnak vezetni! :D Képben vagyok!”
 • 49. tejfelesszájú 2011. május 09. 14:28
  „48. zeta62, ők az árokásók, vagy más néven bögregyűjtők.
  Nagyon is jól tudják az igazságot
  Céljuk az emberek megosztása, hazugságok árán is.
  Mondhatnám a hangos kisebbség, nem veszik észre, hogy tevékenységük pont ellenhatást ér el /anno szds hatás volt iylen/
  A csendes többség tudja miről van szó, és kiáll azokért akik védik az embereket.”
 • 48. zeta62 2011. május 09. 14:12
  „Csak egy kis adalék a fikázóknak!
  A fegyveres hivatás ellátásához kemény fizikai, egészségügyi, és pszichikai feltételeknek kell megfelelni.
  Húsz év szolgálat után ez erodálódik, az egészség és pszichikai állapot romlik, néha annyira, hogy már nem vennék fel az akkori állapotában. Akkor az a korrekt szerintetek, hogy a kiidegelt, kifacsart állományi tagot az addigi több évtizedes szolgálata jutalmául ki kell rúgni?”
 • 47. tejfelesszájú 2011. május 09. 13:29
  „Teljesen el vagyok érzékenyülve Pintér úr ígéretétől: megígérte, hogy végrehajtja a bíróság túlmunkadíj stb. kifizetésére vonatkozó jogerős ítéletét... Ez itt már tényleg a Kánaán....
  Jogállamban már régen ki kellett volna fizetni... és nem ezzel próbálkozni, hogy "szalámi-taktikaként" alkalmazva megosszák vele a tüntetőket!”
 • 46. zeta62 2011. május 09. 13:12
  „38. mindigatutit 2011.05.09. 11:14
  A kis hazugság is hazugság. Pláne úgy, hogy a két ágazat MEGSZÜNTETÉSRE került, és a most acsarkodó, uszító vezíreid szemezgettek az állományból: tetszik, mert nyal, akkor kap új beosztást, nagy a szája, nem a mi kutyánk kölyke: nincs hely, beosztás, menjen nyugdíjba, ha már kirúgni nem tudjuk.”
 • 45. janika 2011. május 09. 13:11
  „Kellenek a hűbéresek, mert mi lesz, ha elfogy akiknek tudnak még parancsolgatni? Kik védik meg a javaikat?”
 • 44. sopronilakos55 2011. május 09. 12:23
  „asvel, mi a problémája? Nincs neki problémája, ez csak színház, hogy hülyére vegyék az embereket.
  És ahogy olvasok pár hozzászólást, látom sikerrel.
  Hidd el a háttérben jól elvannak egymással 4 évig az egyik 4 évig a másik lopja meg az országot.”
 • 43. asvel 2011. május 09. 12:01
  „42. sopronilakos55 2011.05.09. 11:50

  Ha ez igaz, akkor mi is az MSZP problémája??????????????????????????????”
 • 42. sopronilakos55 2011. május 09. 11:50
  „2007-ben történt egy jogszabály-módosítás, melynek következtében immáron négy éve megszűnt a kedvezményes nyugdíjba vonulás lehetősége a rendvédelmi dolgozók számára.
  Jelenleg azzal operál a kormány, hogy úgy tesznek és kommunikálnak - negyven éves emberek nyugdíjazását emlegetve -, mintha ez alanyi jogon járna a rendőröknek és tűzoltóknak.
  Tény, hogy a dolgozók most is hamarabb mehetnek nyugdíjba, ha egészségkárosodást szenvednek, de ez nem jár alanyi jogon. Eddig 20-25 éves szolgálati viszony után - bizonyos egészségkárosodás esetén - lehetett a kedvezményes nyugdíjba vonulással élni.

  Szóval narancsos csürhe, abba lehet hagyni a trollkodás”
 • 41. .miracle. 2011. május 09. 11:44
  „38. mindigatutit
  A határőrség megszűnésekor BELEKÉNYSZERÍTETTE A POLITIKA a korai nyugdíjba az embereket.
  Egyszerűen nem ajánlottak beosztást embereknek, így nyugdíjazták őket.
  /őszintén, ha felkínálják a nyugdíjat te talán nem élnél az alkalommal?/
  Most persze ugyan ez a politikai elit dobálja a sarat a hivatásos állományra, hogy miazhogy nyugdíjasok.
  Amúgy meg 25 év szolgálati viszony esetén lehet elmenni, az öregségi nyugdij 65%ával.
  Szóval bekaptátok a cumit amit elétek dobtak

  Más, amikor a király elvette a nyugdíjpénzeteket, miért csipogtatok?
  Na ugyan ez a szitú, megszerzett jogot, gondolván egyet elvesznek.”
 • 40. kolombela 2011. május 09. 11:26
  „38. mindigatutit 2011.05.09. 11:14
  Akkor sem jön ki a 25 év szolgálati idő. Itt valami más lehetséges. A határőr esetében inkább valószinű, főleg úgy hogy maga a határőrség teljesen megszűnt.
  Egyébként meg akkor is hazudtál. ezen nincs mit finomítani.”
59 hozzászólás

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Orbán újra jelöli Lázárt a Fidesz frakcióvezetői posztjára

Orbán Viktor kormányfő, a Fidesz elnöke Lázár Jánost jelöli a párt parlamenti frakcióvezetőjének a… Tovább olvasom