Kisalföld logö

2018. 05. 27. vasárnap - Hella 16°C | 26°C Még több cikk.

Demcsák Zsuzsa visszalépett a kormányszóvivői poszttól

Mégsem Demcsák Zsuzsa lesz a kormányszóvivő. Visszalépését közleményében azzal indokolja, hogy nem akar ürügyet szolgáltatni újabb pártpolitikai támadásokhoz.
Visszalépett a kormányszóvivői poszttól Demcsák Zsuzsa. Kormányszóvivőként április 2-ától állt volna munkába. Demcsák Zsuzsa az MTI-hez eljuttatott közleményében úgy fogalmaz, az elmúlt hetek támadása ellenére is szilárd maradt az elhatározása, és nem változott az ok sem, amelyért elvállalta a kormányszóvivői feladatot, a maga lehetőségeivel támogatni akarja a kormánykoalíció reformjait. Demcsák Zsuzsa szerint a jelenlegi helyzetben azzal segít leginkább, ha eláll a kormányszóvivői felkéréstől, ugyanis nem akar ürügy lenni az újabb pártpolitikai támadásokhoz.

Korábban a Fidesz alelnöke, Pokorni Zoltán a jelölés visszavonását sürgette, Demcsák Zsuzsa internetes naplóbejegyzése, illetve a férje volt üzlettársa miatt. A kormányszóvivő-jelölt a blogjában lényegében azt írta: nem hagyja olyan bölcsődében a gyermekét, ahol szegény gyermekek között van. A Magyar Nemzet pedig korábban arról írt: maffiózókkal állt kapcsolatban Demcsák Zsuzsa férje.

Mindketten jogi lépéseket tesznek a lap ellen, ugyanis Demcsák Zsuzsa közleménye szerint egy szó sem volt igaz a leírtakból. A blogbejegyzés miatt egyébként Sándor Klára SZDSZ-es ügyvivő sem tartotta elfogadhatónak Demcsák Zsuzsát.

Gál J. Zoltán, a Miniszterelnöki Hivatal államtitkára a múlt szerdai kormányszóvivői tájékoztatón kiállt Demcsák Zsuzsa mellett. Azt mondta: a kormány nem az ellenzék politikai állásfoglalása alapján hoz személyi döntéseket.

Közben kiderült az is: a miniszterelnöki kabinet vezetői csaknem 4,5 millió forintba kerülnek havonta, az öt tagból négyen havi 900 ezer forintot keresnek, a miniszterelnöki kabinetfőnök-helyettes pedig valamivel több mint 850 ezer forintot. A Kormányszóvivői Iroda az adatvédelmi biztos állásfoglalása után hozta nyilvánosságra az adatokat. Péterfalvi Attila az Origo internetes lap panaszára közölte, az adatvédelmi törvény kérésre ki kell adni a köztisztviselők fizetését.

(Krónika hírszolgálat)

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Mi a véleménye a magyar–orosz gáztárgyalásról?

Tovább olvasom