Kisalföld logö

2017. 06. 25. vasárnap - Vilmos 22°C | 32°C Még több cikk.

Demcsák Zsuzsa visszalépett

Demcsák Zsuzsa visszalépett a kormányszóvivői poszttól – tudatta maga az érintett hétfőn. A Fidesz szerint Demcsák visszalépése nem menti azt, hogy Gyurcsány Ferenc olyan szóvivőt választott, aki lenézi a szegényeket, férje pedig „meglehetősen gyanús üzleti kapcsolatokkal rendelkezik”.
– Az elmúlt hetek támadásai ellenére is szilárd maradt az elhatározásom, és nem változott az ok sem, amelyért elvállaltam a kormányszóvivői feladatot: a magam lehetőségei-

vel is támogatni akarom a kormánykoalíció reformjait – írta Demcsák Zsuzsa. Hozzátette: „A jelenlegi helyzetben azonban úgy ítélem meg, hogy azzal segítek a leginkább, ha a kormányszóvivői felkéréstől elállok.” Mint fogalmazott, támogatás és segítség akart lenni a munkában, nem pedig teher, illetve ürügy újabb pártpolitikai támadásokhoz.
Szijjártó Péter, a Fidesz szóvivője hétfőn újságíróknak azt mondta: Demcsák Zsuzsa visszalépése nem menti azt a tényt, hogy Gyurcsány Ferenc egy olyan kormányszóvivőt választott, aki lenézi a szegény embereket, és akinek a férje „meglehetősen gyanús”, „nehezen védhető” üzleti kapcsolatokkal rendelkezik. Az új arisztokrácia egy magához illő szóvivőt akart választani, és bár Gyurcsány Ferenc erkölcsi szintje rendkívül alacsonyan van, bebizonyosodott, hogy Magyarország mégis többet érdemel annál, mint hogy ilyen kormányszóvivője legyen – tette hozzá.
Demcsák Zsuzsa közleményében azt írta: kormányszóvivőnek lenni a szakma csúcsa, így ez önmagában is elegendő magyarázat, miért vállalta a megtisztelő felkérést. Közölte, számított támadásokra ma is vállalható fotói és férje korábbi üzleti kapcsolatai miatt. (mti)

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Mi a véleménye a magyar–orosz gáztárgyalásról?

Tovább olvasom