Kisalföld logö

2017. 02. 26. vasárnap - Edina -1°C | 9°C Még több cikk.

Délutánra helyreállt a gázszolgáltatás Nagyatádon

Helyreállt szerda délutánra a gázszolgáltatás Nagyatádon, Somogy megyében. Délelőtt több száz család maradt fűtés és melegvíz nélkül.
A gázhiány miatt a babócsai gázkutak csapjait megnyitották ugyanis, innen pótolták a hiányzó mennyiséget, ám ez gyengébb minőségű energiahordozó, mint az oroszoké, ezért nem működtek a lakásokban gázkazánok, bojlerek.

Csaknem száz házban nem volt se fűtés, se melegvíz Nagyatádon szerda délelőtt. Volt, aki a villanytűzhely sütőjével fűtötte a lakást, mások pedig olajradiátort vettek. A város legnagyobb műszaki áruházából három óra alatt elkapkodták az összes, csaknem 50 gázsziesztát, hősugárzót. A gázhiányt az okozta, hogy alacsonyabb nyomással érkezett a gáz a vezetékekben. Emiatt megnyitották az egyik gázmező kútjainak csapjait Babócsánál. Innen, körülbelül 15 kilométeres sávban, a föld alól nyerik ki most a gázt, és táplálják azt az országos és regionális hálózatba. Ez a gáz viszont rosszabb minőségű, mint amihez a házak berendezéseit beállították.

Somlyai Dóra, a MOL Zrt. sajtószóvivője azt mondta: a magyarországi rendszeregyensúly fenntartása érdekében a Földgázszállító Zrt elrendelte, hogy a hazai termelésből kinyerhető gáz mennyisége a maximális legyen. Ezért bizonyos településeken néhány óráig, egy ideig gyengébb minőségű gáz is bekerülhetett a rendszerbe.

A modern gázkészülékek érzékelték, hogy rosszabb minőségű a gáz, ezért nem kapcsoltak be. Délutánra viszont helyreállt a gázszolgáltatás Nagyatádon.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ukrajna és az EU megegyezett a megfigyelőkről

"Azonnal" beengedik az Európai Unió technikai megfigyelőit Ukrajnába, hogy az oroszokkal zajló vitás… Tovább olvasom