Kisalföld logö

2018. 05. 21. hétfő - Konstantin 13°C | 23°C Még több cikk.

Decemberben nyílhat meg az Országgyűlési Múzeum

A núzeum a magyar törvényhozás történetét mutatja majd be, szerkezetileg április elejére készül el a látogatói központon belül.
A tervek szerint decemberben nyílhat meg a magyar törvényhozás történetét bemutató Országgyűlési Múzeum, amely szerkezetileg április elejére készül el a látogatói központon belül. Az állandó kiállítás forgatókönyve és műszaki dokumentációja elkészült, és elindult a nyílt közbeszerzési eljárás a kiállítás megvalósítására - közölte Szilágyi Zoltán, az Országgyűlés sajtófőnöke kedden, az MTI érdeklődésére.

Ismertetése szerint a teljes kiírás a Közbeszerzési Értesítőben jelent meg, amely egyebek között tartalmazza a kiállítási installációk kivitelezését és helyszíni beépítését, valamint a kiszolgáló funkciók megvalósítását az 520 négyzetméteres kiállítótermemben. Ezek között szerepel különböző hardverek, a gyengeáramú rendszer kiépítése és beüzemelése, valamint különböző szoftverek, multimédiás anyagok, animációk fejlesztése is. Ugyancsak szerepel a kiírásban különleges enteriőrök, installációk kivitelezése, öltözetek bemutatására képes bábuk beszerzése, készítése, műtárgyak restaurálása, rekonstrukciója, nemes másolatok készítése is.

Sikeres közbeszerzési eljárás esetén az állandó kiállítás legkésőbb ez év decemberében megnyílik - közölte Szilágyi Zoltán.

Wachsler Tamás, a Kossuth tér megújítását célzó Steindl Imre Program (SIP) vezetője novemberben azt mondta, hogy az ütemterv szerint halad a tér rekonstrukciója, a beruházás így várhatóan befejeződik a 2014. március 14-ei határidőig. Hangsúlyozta, hogy készül a múzeumnak otthont adó udvar lefedése és az alsó rakpart burkolása is a vége felé jár.

Elmondása szerint a parlament északi oldalánál 600 férőhelyes mélygarázs épül, amelynek felső szintjén látogatóközpontot hoznak létre. Részben itt, részben a lefedett 15-ös udvarban működik majd az 1945 után ismét megnyíló Országgyűlési Múzeum.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Sajtónyilatkozat buktatott le egy somogyi vállalkozást

A revizorok az újságcikk alapján teljes körű ellenőrzést tartottak a társaságnál, végül 11 milliós… Tovább olvasom