Kisalföld logö

2018. 05. 21. hétfő - Konstantin 13°C | 23°C Még több cikk.

Decemberben hat vasúti vonalszakaszon indul újra a személyszállítás

A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium a decemberi menetrendváltással újabb hat vasúti mellékvonalon indítja újra a személyszállítást - jelentette be Völner Pál, a tárca infrastruktúráért felelős államtitkára 2010. szeptember 28-án, Ukk községben.


A Veszprém megyei településen több vasúti fejlesztés egyidejű átadását ünnepelték.

A Bajánsenye országhatár-Boba szakasz villamosítási, a Zalalövő-Boba vonal biztosítóberendezési és távközlési munkái, valamint az Ukk-Boba deltavágány rehabilitáció az utolsó három eleme az V. TEN-T közlekedési folyosóhoz tartozó szakasz felerészben ISPA/Kohéziós Alap támogatásával megvalósuló fejlesztésének. A korridorrész összesen közel 55 milliárd forintos költségű korszerűsítésének eredményeként már 2010 augusztusában megindulhatott a villamos-vontatású közlekedés a Bajánsenye - Zalaegerszeg - Boba vasútvonalon.

Völner Pál az ünnepélyes átadáson elmondta: a júliusban újranyitott öt vasúti mellékvonal után 2010. december 12-étől az Almásfüzitő - Esztergom, Börgönd - Sárbogárd, Godisa - Komló, Abaújszántó - Hidasnémeti, Fehérgyarmat - Zajta és Kocsord alsó - Csenger szakaszokon, összesen 165 kilométeren indul meg ismét a személyszállítás.


Hat vasúti szakaszt újra megnyitnak nagyobb térképen való megjelenítése


A döntéssel 43 település mintegy 135 ezer lakosának közlekedési lehetőségei bővülnek. A változás közvetlenül érint 56 állomást vagy megállóhelyet. A vonalakon a forgalomszüneteltetést megelőzővel legalább egyenértékű, a kapcsolódó fővonalakéhoz illeszkedő menetrendekkel közlekednek majd a vonatok.

A szakminisztérium ezzel az intézkedéssel is a vasút fejlesztése és a vidék megerősítése melletti elkötelezettségét jelzi. Az Abaújszántó - Hidasnémeti vonalon a tavaszi-nyári árvíz és rendkívüli esőzések okozta károk gyors helyreállításának köszönhetően indulhat újra az év végétől a személyszállítás. Egy másik észak-magyarországi szakasz, a Szilvásvárad - Putnok újranyitását továbbra is tervezi a tárca.

Ezen a viszonylaton azonban a biztonságos vonatközlekedés feltételei decemberig nem teremthetők meg maradéktalanul, a szélsőséges időjárási viszonyok miatt sérült pálya további beavatkozást igényel.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szlovákiából jártak benzint lopni Salgótarjánba

Három szlovák férfit fogott el a rendőrség, akik több alkalommal utaztak Salgótarjánba, hogy benzint… Tovább olvasom