Kisalföld logö

2017. 03. 31. péntek - Árpád 5°C | 18°C Még több cikk.

Debreceni Ítélőtábla: orvosok a vádlottak padján

A Debreceni Ítélőtáblán pénteken megkezdődött a vesztegetés és más bűncselekmények miatt eljárás alá vont személyek büntetőpere.
A vádlottak közt számos orvos van, akik az elsőfokú bíróság megállapítása szerint pénzt fogadtak el azért, hogy valótlan szakértői véleményeket készítsenek betegek állapotáról, így segítve őket rokkantsági nyugdíjhoz - közölte Koszta János, a táblabíróság sajtótitkára az MTI-vel.

A vádirat szerint volt, akit jogosulatlanul küldtek rokkantsági nyugdíjba, volt akinél az illető rokkantságának mértékét túlozták el - tette hozzá.

Elmondta azt is: két vádlott védője bizonyítási indítvánnyal fordult a bírósághoz, azzal, hogy a vádlottak ismételt igazságügyi orvos szakértői vizsgálatát rendelje el; mindezt azért, mert a vádlottak ilyen jellegű vizsgálata 2007-ben ugyan már megtörtént, de az egyik védő szerint ügyfelének romlott az egészségi állapota, beszűkült a börtöntűrő képessége, ami nyomatékos enyhítő körülmény lehet.

A Balla Lajos tanácselnök vezette büntetőtanács rövid szünet után végzést hirdetett ki, amelyben a XII. rendű és a XIII. rendű vádlottak ügyét a jelen eljárástól elkülönítette és a bizonyítási indítvány szerinti szakértői bizonyítást rendelt el. E két vádlott ügyében a szakértői vélemények beérkezését követően fog majd tárgyalást kitűzni az ítélőtábla, a többi vádlott esetében viszont hétfőn perbeszédekkel folytatódik a büntetőeljárás.

Olvasóink írták

 • 5. evikedves 2011. május 07. 10:27
  „egy ismerősöm 51 éves nővér legalább 5 féle komoly betegsége van,le van írva 2kg-nál!!!!!többet nem emelhet mert lebénulhat.34 éve dolgozik azt mondta a háziorvos meg se próbálja a rokkantosítást mert nővért nem rokkantosítanak le!minden honapban újítják az alkalmasságiját mert ha valami baja lesz a kórház így védve van”
 • 4. igazszó 2011. május 07. 09:56
  „Egy intő példa még, ami orvosokkal összefüggő probléma.
  Arról is szólni kell, hogy vannak orvosok(győri kórház) akik a pártpolitikát, város vezetőinek bosszuját elégítik ki azon rászoruló betegek gyógyítása helyett, akik feketebárányok a város szemében. Nem kezelik, meg sem hallgatják, csak kikisérik az ajtó elé, és azt kérik, akkor jöjjön majd vissza akkor, ha nem ő lesz ott, ...város vezetőinek elnyúló keze, bosszuja miatt ...!Egyébként a kórház, rendőrség, és sorolhatnám... ezek is önkormányzati cégek, a szálak összefutnak, és kiszolgáltatott a helyzet!”
 • 3. elemér 2011. május 07. 09:27
  „- Miért vigyorog a kerti törpe?
  - ???
  - Mert csiklandozza a seggét egy fűszál.”
 • 2. janika 2011. május 07. 06:31
  „Vajon arról mikor olvashatunk amikor csupán "rendeletek" alapján veszik el a védtelen rokkantaktól a jogos nyugdíját? Ezeknek a "rendelet" alkotóknak mikor görbül meg érte a haja szála? Igaz ahhoz tökös bűnüldözés és nem csupán hűbéri parancsuralom kell!”
 • 1. Csetneky 2011. május 06. 23:53
  „Romlott a börtöntűrő képessége? Egyem a szivét! :)
  Egyébként pontosan ezért kell felülvizsgálni a kamu rokkantsági mókákat!”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Rendvédelmi tüntetés - Elégettek egy izraeli zászlót - Galéria

Garázdaság miatt eljárást indít a rendőrség amiatt, hogy a rendvédelmi dolgozók pénteki, budapesti… Tovább olvasom