Kisalföld logö

2018. 03. 17. szombat - Gertrúd, Patrik -1°C | 9°C Még több cikk.

Dávid Ibolya: az MDF a lényegről beszélt

Az MDF csak a lényegről beszélt a 2009-es európai parlamenti választások kampányában: a válság kezeléséről és arról, hogyan lehet hatékonyabbá, jobbá tenni az Európai Parlament működését - ezt mondta az ellenzéki párt elnöke csütörtöki kampányzáró sajtótájékoztatójukon.
Az MDF európai képviselő-jelöltjei is arra hívták fel elsősorban a figyelmet, hogy belpolitika helyett szakmai kérdésekre koncentráltak az elmúlt hetekben. A csütörtöki azonban nem biztos, hogy az utolsó kampányesemény a pártnál: a listavezető, Bokros Lajos péntek délben még vitára várja a többi listavezetőt egy budapesti rendezvényközpontban.

Dávid Ibolya szerint Bokros Lajos és Habsburg György a kampány alatt megmutatták, hogy lehet következetesen és őszintén is kampányolni. Az MDF elnöke megismételte, hogy normális Magyarországot szeretnének építeni, amelynek Európában van jövője. Herényi Károly országgyűlési képviselő emlékeztetett korábbi ígéretükre, miszerint ez a kampány a remény kampánya lesz, azaz arra törekszenek, hogy ellentétek helyett szakértelmet, tudást, tapasztalatot vigyenek a politikába, és ennek megtestesítője listavezetőjük, Bokros Lajos. Az MDF kampányának csak annyi volt a belpolitikai vonatkozása, hogy a válság miatt most az ország problémái közösek - tette hozzá. Bokros Lajos, az MDF EP-listájának vezetője úgy vélte: "hallatlan fordulat" és egyben kockázat is volt az MDF életében, amikor felkérték erre a feladatra. Szerinte az elmúlt két és fél hónapban bebizonyosodott, hogy érték- illetve programazonosság van közte és az MDF között. Bokros Lajos azt mondta, hogy az MDF becsülettel helytállt, és van programja, amelyet a mennyiség helyett a minőség jellemez.

A volt pénzügyminiszter itt is hangsúlyozta, hogy Magyarországnak fel kell zárkóznia az Európai Unióhoz, és az EU-nak ugyancsak fel kell zárkóznia a világgazdaság fejlettebb régióihoz. Az MDF EP-listájának második helyén álló jelölt, Habsburg György érdekesnek nevezte a kampányt, de hiányolta abból az optimizmust és Európát, vagyis szerinte a többi párt sok minden mással foglalkozott, csak az Unióval és az Európai Parlamenttel nem. Pedig úgy látta, hogy vidéken sokan érdeklődnek Európa iránt, az Európai Parlamentben pedig össze kell majd fogniuk a magyar ügyekért a pártoknak, ha azokban többséget akarnak szerezni - mondta. Kerék-Bárczy Szabolcs, aki az MDF EP-listáján a harmadik, elsősorban a fiatalokat szólította meg: arra kérte őket, hogy menjenek el szavazni vasárnap, mert ezzel a döntésükkel is befolyásolhatják a jövőjüket. Dávid Ibolya pártelnök a tájékoztatón jelentette be, hogy a kampányzáró rendezvényre szánt összeget most is jótékony célra ajánlják fel: a Gyermekétkeztetési Alapítványnak adják. Azt nem közölte, mekkora összegről van szó. Az öt évvel ezelőtti kampányban sem volt zárórendezvénye az MDF-nek, az arra szánt pénzt akkor az árvízkárosultak megsegítésére ajánlották fel.

A sajtótájékoztatón megerősítették, hogy Bokros Lajos pénteken, 12 órakor a budapesti Vista Rendezvényközpontban várja nyilvános vitára a többi párt listavezetőjét Magyarország és az EU jövőjéről. A listavezetők vitáját korábban is kezdeményezte már az MDF, de szerdai hírek szerint a pártok nem tudtak a határidőre megegyezni a feltételekről, így a Magyar Televízió már biztosan nem közvetít majd ilyen eszmecserét a kampánycsendig.

Olvasóink írták

 • 3. Reális 2009. június 05. 14:30
  „A lényegről beszéljünk:2% mdf!”
 • 2. AHA. 2009. június 05. 11:49
  „Mi az, hogy MDF?”
 • 1. Kami45 2009. június 04. 18:50
  „Az MDF csak a lényegről beszélt....
  ..különben nem jó dolog az, hogy a kisembernek saját ingatlanja van.... mondta Herényi Károly egy lakossági fórumon.
  Igen az ő értékrendjük szerint, így kell lenni!!!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Alkotmánysértő Jobbik szlogen

Az Országos Választási Bizottság szerint alkotmánysértő a Jobbik szlogenje, amely szerint… Tovább olvasom