Kisalföld logö

2018. 07. 19. csütörtök - Emília 18°C | 27°C Még több cikk.

Darvasi László: Helyzetek

"Miféle helyekre, odúkba és titkos rekeszekbe tesz bizonyos dolgokat a nő, jó, nem a nő, hanem egy nő, valamelyik nő, az adott nő, ez roppant érdekes probléma."
Miféle helyekre, odúkba és titkos rekeszekbe tesz bizonyos dolgokat a nő, jó, nem a nő, hanem egy nő, valamelyik nő, az adott nő, ez roppant érdekes probléma. De előbb egy kis kitérő. Mi például ismerünk olyan hölgyet, aki képes úgy nyalogatni a fagylaltot, leginkább a málnafagylaltot, az eperfagylaltot és a vérfagylaltot, hogy ő soha, míg a társa folyamatosan fagylaltos lesz. Ballagnak a sivatagban, elöl a hölgy, kicsi kezében a fagyi, a férfi mögötte(!!!) halad, és. És bizony neki fagyis a háta(!!!). A hát szívtájékán piroslik a folt, mintha egy beduin mesterlövész találta volna telibe.

Ezt a képet majd még értelmezni kell, de hogy bizonyos dolgokat holt tart a nő, jó, nem a nő, mert ilyen nincsen, de mondjuk százból kilencvenöt nő. Hallottuk, a rekkenő magyar forróságban több kalauznő, jegyellenőr hölgy és adóelőadó kisasszony a hűtőszekrényből vette ki az aznapi melegítőnacit vagy kiskosztümöt. Mi magunk is sokszor folyamodtunk e szörnyűségesen meleg időszakban jégkockáért. S amikor egyszer megnyitottuk a mélyhűtő ajtaját, hopp, egy borítékra lettünk figyelmesek, egy igazi bankborítékra, mely ott pihent a fagyasztott csirkecomb és a doboz amerikai pizza között. Tűnődünk, mint Teller Ede az atombombán. Hogy miért is tart társunk, életünk másik fele e helyütt borítékot, banki borítékot, olyan borítékot.

Nos, olvasó, tudd meg, ez egy tetemes büntetési értesítés volt. Egy kétszáz dolláros büntetés, valahogy odakerült, menjen a mélyhűtőbe, legyen meg, fagyjon meg, de azért maradjon ép is, hogy alkalomadtán, mint a mamutbébit, elővehessük életünk Szibériájából. Mint nagy, szörnyű traumák leküldése a lélek alagsorába, kivilágítatlan pincéjébe.

Hm, gondoltuk, ügyes, nagyon ügyes, és tényleg hamar gratuláltunk is a megoldáshoz. Ezúton pedig népszerűsítjük a megoldást. Hölgyek, lányok, nagymamák, figyelem. Szakítólevelek, büntetések, feljelentések, ármánykodó irományok, irány a mélyhűtő. Fagyjon meg az összes rossz mondat. Csak aztán, ugye, jön hozzánk mint egy szomorú férfi az országos áramszünet.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Két napos elzárás a fenekét mutogató belga turistának

Két nap elzárást kapott az a 21 éves belga fiatal, aki a budapesti Hősök terén egy katonai… Tovább olvasom