Kisalföld logö

2018. 01. 19. péntek - Sára, Márió 3°C | 7°C Még több cikk.

Darkness - A rettegés háza

40 éve valaki életre hívta ebben a házban, amely titkot rejt, szörnyű múlttal bír...Hét gyermek, névtelen emberek, egy kör képes csak összeilleszteni. És vér, rengeteg vér. Valami hiba történt, egy gyermek elment, a kör nem zárult be, ami itt él még nem kelt életre, csupán várakozik.
rendező: Jaume Balagueró
forgatókönyvíró: Jaume Balagueró, Fernando de Felipe

operatőr: Xavi Giménez
jelmeztervező: Eva Arretxe
zene: Carles Cases
producer: Brian Yuzna
látványtervező: Llorenç Miquel
vágó: Luis De La Madrid

szereplő(k):
Anna Paquin (Regina)
Lena Olin (Maria)
Iain Glen (Mark)
Giancarlo Giannini (Albert Rua)
Fele Martínez (Carlos)
Fermín Reixach (Villalobos)

A film sztorija

Valami van ebben a házban, valami ősi, sötét, ami elbújt, csendes és várakozik, évek óta titkolt dolog. Közege a sötétség, csak ebben képes megmutatni önmagát, mozogni és létezni, a neve: SÖTÉTSÉG. 40 éve valaki életre hívta ebben a házban, amely titkot rejt, szörnyű múlttal bír... Hét gyermek, névtelen emberek, egy kör képes csak összeilleszteni. És vér, rengeteg vér... Valami hiba történt, egy gyermek elment, a kör nem zárult be, ami itt él még nem kelt életre, csupán várakozik.

Egy új család költözik a házba, egy kisgyerek, egy türelmetlen apa...a tökéletes célpont, a megfelelő időben és helyen. A részleteket csak össze kell illeszteni és várni. Talán a család lánygyermeke képes lesz megtalálni az igazságot, a sötétséget a múltból, hogy miért lesz az apja egyre rosszabbul, mitől fél a kistestvére, miért nem hallgat édesanyja rá, és miért...www.port.hu

Kritikák

Port.hu - Bérczessy Gergely

"A történet sok ismert horrornak megfeleltethető, ám mégsem a már
emlegetett (és jól ismert) toposzok teszik nézhetetlenné, hanem az ostoba kivitelezés. Az alkotók talán valamiféle míves "európai" horrort akartak csinálni? A hol finomkodó, hol ehhez képest érthetetlenül naturalista ábrázolásmód zavarba hozza a nézőt. A látvány és a lélektani hatás lecsúszik egymásról, s ebből bosszantó tétovaság kerekedik.
Mindezen szeretett színészeink sem tudtak segíteni. Az érzékeny játékáról ismert Lena Olin feszeng az anya szerepében, a lányát játszó Anna Paquin bambácskán téblábol a tinihorroros karakterben, Giancarlo Giannini pedig sehogy sem tud ördögien megátalkodott lenni. Néha már arra gyanakodtam, hogy az alkotók átvernek, s paródiáról van szó - ám sajnos nem."
A teljes cikk

mozinet.hu- BP

"Bár már túl vagyunk az idegborzoló mozik másodvirágzásán, évről-évre feltűnik néhány új versenyző a palettán, és igyekezzenek kihasítani a saját szeletüket a tortából. Ebből következik, hogy újdonsággal már csak a legritkább esetben találkozhatunk, főleg újragondolások és jó szívvel elfogadható, bár néha ötletes lopásoknak lehetünk tanúi. Nem is lepődünk meg tehát, ha egy hasonló ötlettel indító film kerül a szemünk elé: adott egy jólszituált családocska - papa, mama, nagylány, kisfiú -, melynek tagjai váratlanul egy új vidékre, egy mi tagadás, csöppet sem kellemes kinézetű házikóba költözik. Mielőtt - természetesen várható módon - egyre több furcsaság történne velük, kiderül, hogy a múltban valami szörnyű titok lappang, aminek köze lesz a bekövetkező, egyre rémisztőbb történésekhez."
A teljes cikk

Nemzetközi filmtár

A film hivatalos honlapja
All Movie Guide
IMDb.com

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

73. A regionális politika története/4.

Tovább olvasom