Kisalföld logö

2018. 04. 19. csütörtök - Emma 9°C | 22°C Még több cikk.

Damu Roland hat év börtönt kapott - galériával

A tárgyalás után Damu nevetségesnek nevezte az első fokú ítéletet.
Első fokon hat év börtönre ítélte és ugyanennyi időre eltiltotta a közügyektől Damu Roland színészt a Pesti Központi Kerületi Bíróság hétfőn. A  bíróság súlyos testi sértés, erőszakos közösülés bűntettében és személyi szabadság korlátozásában találta bűnösnek a színészt.  

Az ügyész súlyosításért, Damu Roland és ügyvédje  felmentésért, illetve enyhítésért fellebbezett, így az ítélet nem jogerős.  

A tárgyalás után Damu Roland újságíróknak nyilatkozva nevetségesnek nevezte az ítéletet.  

Damu Roland ül a Pesti Központi Kerületi Bíróság tárgyalótermében. Fotó: MTI
Damu Roland ül a Pesti Központi Kerületi Bíróság tárgyalótermében.
Fotó: MTI

A tárgyalássorozat személyiségi jogokra, illetve erkölcsi okokra hivatkozva a nyilvánosság kizárásával zajlott. A sajtó képviselőit csak a hétfő délutáni ítélethirdetés idejére engedték a tárgyalóterembe.

A 36 éves Damu Rolandot 2010. november 18-án vette őrizetbe a rendőrség erőszakos közösülés gyanúja miatt, majd két nappal később az elsőfokú bíróság előzetes letartóztatásba helyezte. Az ügyben másod fokon eljáró bíróság tíz nappal később szabadlábra helyezte a férfit, mert - az indoklás szerint - sem a szökés, elrejtőzés, sem az összebeszélés veszélye nem állt fenn.

Damu Roland 2008 szeptemberétől 2010 októberéig - kisebb-nagyobb megszakításokkal - élettársi közösségben élt a sértettel. A nem jogerős ítélet szerint a színész 2009 nyarán egy szállodai szobában szóváltás után ököllel arcul ütötte élettársát, emiatt a nő bal szeme bevérzett.

Damu Roland a bíróságon. Fotó: MTI (galéria)

2010 őszén Damu Roland, korábbi viszonyuk helyreállítása reményében, találkozott a sértettel, a vita azonban elfajult, a férfi folyamatosan ütlegelte, rugdosta volt élettársát. A nő megpróbált ellenállni, de a vádlott - folytatva a bántalmazást - közösült vele. A sértett a lakásból nem tudott elmenekülni, mert a férfi az ajtót kulcsra zárta, és a történtek után csak hosszas könyörgésre engedte el volt élettársát. A bántalmazás következtében a sértett az arcán, a nyakán, a jobb felkarján, a bal bokáján, a jobb térdhajlatán és a hátán szenvedett el zúzódásos, bevérzéses sérüléseket.

A 28 éves nőt mentők szállították kórházba, onnan értesítette a rendőrséget, és feljelentette volt barátját.

Palácsik Tímea sértett hallgatja az ítéletet Damu Roland (az előtérben) perének tárgyalásán, a Pesti Központi Kerületi Bíróság tárgyalótermében. Fotó: MTI
Palácsik Tímea sértett hallgatja az ítéletet Damu Roland (az előtérben) perének tárgyalásán,
a Pesti Központi Kerületi Bíróság tárgyalótermében. Fotó: MTI

A hétfői, nem jogerős ítélet indokolásában Szabó Noémi tanácsvezető bíró súlyosító körülménynek értékelte, hogy a vádlott nem tett beismerő vallomást. A bíró nem tudta enyhítő körülményként figyelembe venni, hogy Damu Rolandnak kiskorú gyermeke van, mert egy korábbi jogerős bírósági ítélet szerint nem fizette pontosan a tartásdíjat.

Olvasóink írták

 • 4. Lone_wolf.. 2011. szeptember 13. 23:31
  „Előbb a jóban volt benne...most meg a rosszban lesz :))))))))))))))”
 • 3. dünnyögő 2011. szeptember 13. 21:39
  „EZ A NÉPSZERŰTLENSÉG ÁTKA.”
 • 2. Star-Spangled 2011. szeptember 13. 21:00
  „20-at erdemelne!!!!!!”
 • 1. vonalkód 2011. szeptember 12. 21:48
  „Mellette miért nem áll ki a média és a kollégák, mint ´stohl cuci mellett.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Országvédelmi tervet hirdetett Orbán

Hat területre vonatkozó országvédelmi tervet hirdetett a miniszterelnök hétfőn a parlamentben. Tovább olvasom