Kisalföld logö

2018. 07. 22. vasárnap - Magdolna 19°C | 27°C Még több cikk.

Dagad a brit minisztérium pornóbotránya

Minden idők egyik legkínosabb botránya borzolja a kedélyeket Nagy-Britanniában. Kiderült, hogy a brit munkaügyi minisztérium több száz munkatársa 8 hónapon keresztül összesen 2,3 millió pornóoldalt töltött le munkahelyi számítógépére.
Az eset azért is vert fel nagy port, mert egyrészt a meglehetősen konzervatívnak számító szigetországban történt, másrészt pedig egy közhivatal dolgozói érintettek és ez utóbbi a világ bármely államában már elegendő ok lenne arra, hogy rávesse magát az ügyre a bulvársajtó. A Sun és a Times lapok információi szerint emiatt a bulvársajtóban már csak egyszerűen és találóan "pornóminisztériumnak" nevezett közhivatal egyik alkalmazottját elítélték, 16 munkatársat azonnali hatállyal elbocsátottak és 211 hivatalnok pedig különböző fegyelmi büntetésben részesült. Ezenkívül három további munkatárs a kitört botrány és felháborodás hatására kénytelen volt felmondani.
Az ügy akkor robbant ki, amikor az egyik dolgozót véletlenül rajtakapták, hogy pornóképeket nézeget a munkahelyi számítógépén. Amennyiben ez nem történik meg, ki tudja kiderült-e volna és ha igen, mikor a szinte "nagyüzemi" pornóletöltési akció. A brit minisztérium vezetői ezután kezdték el átvizsgálni a több ezer alkalmazott internet-hozzáférését és számítógépét. Rábukkantak több tízezer pornóképre, amelyek közül ráadásul 18 000 pedofil pornókép volt.
Végül a vizsgálatok lezárásakor kiderült, hogy a több száz, valószínűleg munkával nem eléggé leterhelt munkatárs közel 103 000 pornóképet nézett meg és töltött le a munkahelyi számítógépekre. Ám a Times szerint nem ez volt az első ilyen eset Nagy-Britanniában, ugyanis korábban már voltak hasonló ügyek a brit egészségügyi és a külügyminisztériumban is.
sg

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Premierfilm: A macskanő

Patience Philips (Halle Berry) olyan ember, aki soha nem emelne szót a maga érdekében, a világ pedig… Tovább olvasom