Kisalföld logö

2018. 04. 25. szerda - Márk 13°C | 25°C Még több cikk.

Csütörtöktől lehet pályázni a milliárdokra

Az Új Magyarország Fejlesztési Terv (ÚMFT) Gazdasági Operatív Programjának (GOP) öt pályázati kiírására, illetve a Közép-magyarországi Operatív Program (KMOP) két gazdaságfejlesztési felhívására csütörtöktől lehet beadni a jelentkezéseket a MAG - Magyar Gazdaságfejlesztési Központ Zrt.-hez.
A gazdaságfejlesztési pályázati kiírásokban mintegy 31 milliárd forint keret áll a vállalkozások rendelkezésére, amely az önerővel együtt mintegy 100 milliárd befektetést tesz lehetővé. A GOP öt pályázati kiírásából három technológiafejlesztésre, kettő munkahelyteremtésre vonatkozik elsősorban a kis- és középvállalkozások és a hátrányos helyzetű kistérségek számára.

Számítások szerint ebből a keretből mintegy 3 000 mikro, kis- és középvállalkozás juthat támogatáshoz. A GOP-ban mikro- és kisvállalkozások technológiafejlesztésére 6 milliárd forint keret áll rendelkezésre, az 1-5 millió forint támogatások kérhetők normatív alapon a beruházási összeg 30 százalékáig. A kis- és középvállalkozások komplex vállalati fejlesztésére 6 milliárd forint keretre lehet pályázni eszközbeszerzésre, építésre, informatikai fejlesztésre, piacra jutáshoz.

A kiírásban szerepel majd, hogy 5-50 millió forint közötti támogatás vehető igénybe a beruházási összeg legfeljebb 30 százalékáig. A komplex vállalati technológia fejlesztésre 7,6 milliárd forint keret áll rendelkezésre. A támogatás innovációs képesség erősítéséhez, energiatakarékossági célokra, piacra jutáshoz, beszállítóvá váláshoz vehető igénybe 50-500 millió forint között, a beruházási összeg legfeljebb 30 százalékáig.

Munkahelyteremtő komplex beruházások támogatására a hátrányos helyzetű kistérségekben a kis- és középvállalkozások számára 3,9 milliárd forintot kívánnak felhasználni. A támogatás eszközbeszerzésre, építésre, informatikai fejlesztésre, piacra jutáshoz vehető igénybe 5-50 millió forint közötti összegben, a beruházási összeg legfeljebb 40 százalékáig.

Szintén munkahelyteremtő komplex beruházások támogatására a hátrányos helyzetű kistérségekben 5,1 milliárd forintos keret áll rendelkezésre az innovációs képesség erősítésére, a hozzáadott érték növeléséhez, energiatakarékossági célokra, piacra jutás segítésére. A pályázó 50-500 millió forint között kérhet támogatást a beruházási összeg legfeljebb 40 százalékáig.

A Közép-magyarországi Operatív Program (KMOP) mikro- és kisvállalkozások technológiai fejlesztésre 1-5 millió forint támogatást kérhetnek. A mostani kiírásban a rendelkezésre álló keret 800 millió forint, amelyből várhatóan 160-400 pályázat kap támogatást. A KMOP kis- és középvállalkozásoknak szóló komplex technológia fejlesztésre 5-50 millió forint támogatást lehet megpályázni. A becslések szerint a tervezett 800 millió forint keretből 16-40 vállalkozás támogatható. A KMOP pályázatai Pest megyében 30 százalékos, Budapesten 25 százalékos támogatást adnak.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Sikeres főpróba az EB előtt

sportlövészet

A Szlovákiában rendezett nagydíjon, mely a március közepén kezdődő… Tovább olvasom