Kisalföld logö

2018. 06. 21. csütörtök - Alajos, Leila 20°C | 30°C Még több cikk.

Csütörtökön jelenik meg Orbán Viktor könyve

Az ünnepi könyvhétre, csütörtökön jelenik meg Orbán Viktor Egy az ország című könyve, amelyet június 2-án, szombaton dedikál a Vörösmarty téren - derül ki a Fidesz elnökének honlapjáról.
Egy erős közösségtől nem lehet elvenni szabadságjogait. Nem fordulhat vele elő, hogy válságba sodorják és tönkretegyék, nem fordulhat elő, hogy vezetői büntetlenül becsapják, sőt a közösséggel fizettessék meg saját hazugságaik és mulasztásaik árát. Velünk, magyarokkal ez történt. Megtörtént, megtörténhetett, mert Magyarország, a mi hazánk ma gyenge ország. Négy év alatt elsőkből utolsók lettünk - írja Orbán Viktor a honlapján.

"Gyakran támadták, támadják a jobboldalt azzal, hogy csak bírál, de valójában nem is tudja, mit tenne a jelenlegi kormányzat helyében, s általában véve is úgy tűnik, mintha nem tudná, mi a célja, mi a küldetése. Kétségtelen tény, a jobboldal évek óta visszatérő problémája, hogy nem tudja politikai küldetését mindenki számára világosan és meggyőzően kifejteni. De ennek oka nem küldetéshiány. Sokkal inkább az - túl a politikai nyilvánosság torz arányain -, hogy a jelenleg uralkodó axiómarendszerben a jobboldal nem tudja, nincs is esélye hitelesen megfogalmazni a küldetését. És ez így is marad mindaddig, amíg egy régi és hamis, az ellenfél által felállított elvrendszerben próbálja ezt megtenni" - írja Orbán Viktor a könyv előszavában, amely az orbanviktor.hu honlapon olvasható.

A pártelnök a bevezetőben úgy véli, új, korszerű értelmezési keretekre van szükség, amelyek közt a jobboldal képes lesz az emberek számára világossá tenni politikáját. "Rendszerváltó demokrataként, hazája sorsáért aggódó politikusként, szembenézve korábbi felhívásaim és figyelmeztetéseim hatástalanságának tényével, arra jutottam, hogy mostani javaslataimat minden korábbinál közérthetőbben és erőteljesebben kell megfogalmaznom. Egyszerű és világos alapelveket kell lefektetnünk, egyenes beszéddel, őszintén kimondva az igazságot, nevén nevezve a sorsrontó tabukat, a szellemünket és akaratunkat évek óta megbénító dogmákat. Ezért írtam ezt a könyvet" - fogalmaz Orbán Viktor.

A Fidesz elnöke az előszóban az "új politika programjáról" ír, a további öt fejezet pedig az "Egy a zászló", "A gyenge Magyarország", "Az erős Magyarország", a "Becsületbeli ügy" és a "Túl a politikán" címet viseli.

hirado.hu/MTI

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Megerőszakoltak egy 11 éves kislányt

Tovább olvasom