Kisalföld logö

2018. 02. 21. szerda - Eleonóra 0°C | 3°C Még több cikk.

Csütörtökig akar megegyezni az SZDSZ és az MSZP

Az SZDSZ azt szeretné, ha csütörtökig sikerülne megegyezni az MSZP-vel az új miniszterelnök-jelölt személyéről - mondta Fodor Gábor, az SZDSZ elnöke az MSZP és az SZDSZ hétfői egyeztetése tán.
A liberális politikus kérdésre válaszolva hozzátette, készek támogatni egy megfelelő miniszterelnököt és kormányprogramot, de ha nem sikerül megegyezni, az SZDSZ szerint nincs más tisztességes megoldás, mint az előrehozott választás. Lendvai Ildikó az MSZP frakcióvezetője és a párt tárgyaló-delegációjának tagja úgy nyilatkozott: pártjának is érdeke a minél hamarabbi megegyezés és jelenleg nem számolnak annak a lehetőségével, hogy nem sikerül közös jelöltet találniuk az SZDSZ-el.

Fodor Gábor tájékoztatása szerint a két párt között egyetértés volt abban, hogy kívülről jövő, vagyis nem az MSZP-ből érkező jelöltben gondolkodik a két párt, és az SZDSZ azt is szeretné, ha a változás nem csak a miniszterelnök személyében, hanem a kormány több területén és posztján is megjelenne.

Fodor Gábor szerint jó hangulatú és érdemi tárgyalás volt a két párt között. Arra a sajtóhírre, miszerint a miniszterelnök zaklatottan távozott, úgy reagált: Gyurcsány Ferenc valószínűleg azért távozott zaklatottan, mert éhes volt. "Csak ez lehetett az oka" - mondta.

Lendvai Ildikó elmondta: a tárgyalásokon is elhangzott, hogy egyik párt sem szeretne jelenlegi kormány-, vagy frakciótagot kormányfő-jelöltnek. Az MSZP is szeretne minél hamarabb megállapodni, a hétfői tárgyalásokon is hangzottak el nevek, de Lendvai egyet sem említett. A frakcióvezető hozzátette: innen kezdve folyamatosan lesznek egyeztetések a két párt között. Lendvai hangsúlyozta: nem számolnak azzal, hogy nem sikerül megegyezniük.

Olvasóink írták

 • 8. menti 2009. március 25. 16:17
  „nah, nekem az egészből úgy van elegem, ahogy van. 56 évesen sok mindent megértem. Mit mondok, amikor megírják, Sz. Katalin, az OGY elnökének 7 év alatt 134 milla jövedelme volt, és úgy vett fel költségtérítést, hogy szolgálati lakásban lakik, gépjármű hozza, viszi. Na ez az!!! nekem nem adatott meg, életemben nem kerestem ennyit. A 20 év alatt az országgyűlési képviselők, így vallják be jövedelmüket, és ne legyenek megválaszthatóak. Miért? érintse meg Őket is az, hogy mi az amikor a főnök azt mondja, irány a munkanélküli hivatal. Sokan vagyunk, akiket érint, Ők meg max. 500 fő, akit érintene. Bár az a gond, hogy ilyen jövedelmek mellett Sz. Péter, aki 4 év alatt 50 milliót vallott be, nem érdekli az egész, mert már a menekülő utakat kiépítették maguknak, függetlenül a hovatartozástól. Szumma szummárum Új választások, de azok, akik a rendszerváltást követően parlamenti képviselők voltak ne legyenek megválaszthatók, ha 4 millió feletti jövedelemmel bírtak, a képviselői idejük alatt. Így talán lehetne konszenzus, megújhodás, és Magyarország kilábolna a korrupt társadalmi helyzetéből.”
 • 7. Kami45 2009. március 24. 21:33
  „Folyik a paraszt vakítás, magas fokon!!!!”
 • 6. raffy2 2009. március 24. 20:48
  „miért kell az időt húzni?aki lenne fletó helyett a miniszterelnök,annak van programja?vagy azt kell véghezvinnie amit más mond neki?húúúúúúú de hosszú ez a színházi előadás.”
 • 5. katalinka 2009. március 24. 12:51
  „Nagy harc van mégmost is a hatalomért!!nem az a lényeg hogy xarba van magyarország, nekem maradjon ahelyem bármiáron én igylátom Fodor-kát .Ha vissza gondolok az elöbbi idökre az szdsz sem tett semmi jó ötleteset a haza megmentésé-ért.Ha igen irja meg nekem valaki.Igaz tulsokat nem foglalkozom politikával de az alap dolgok engem is érintenek. Itt nem bizalmatlansági inditvány kell ,MENESZTENI mindaki ott lébecol .Ha én nemdolgozom normálisan (éh bér-ért)már ki is rugnak,igy is kerülhetünk utcára ,de ŐK még igy is röhögnek rajtunk nagyokat.”
 • 4. Truder 2009. március 24. 10:53
  „Időhúzás..”
 • 3. gagarin 2009. március 24. 10:28
  „Összeborulnak megint mint a káposztalevelek!!! Még egyszer utóljára,és remélem végleg!
  http://video.xfree.hu/?n=1vargaildyko|455496a98f475cb288713bcaefe15e34”
 • 2. Primax 2009. március 24. 09:04
  „Lesz kompromisszum, az tuti.
  Az SZDSZ-nek egy éve van még addig, míg végleg el nem tűnik a politikai süllyesztőben.
  Kell nekik ez az egy év...”
 • 1. AHA. 2009. március 24. 08:17
  „Biztos vagyok benne,hogy meg fognak egyezni!
  Az szdsz-nek nincs más választása ha még egy kicsit parlamenti párt akar maradni!
  Csak előtte fut egy kört nehogy azt higgyük hogy...
  Mocsok banda!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szigorodnak a banki szerződésmódosítások

Az Országgyűlés 216 igen szavazattal, 151 nem ellenében és tartózkodás nélkül hétfőn döntött a… Tovább olvasom