Kisalföld logö

2017. 01. 16. hétfő - Gusztáv -6°C | -1°C

Csurka: Nem toljuk a Fidesz szekerét

Nagygyűlést tartott Győrött a MIÉP-Jobbik a Harmadik Út csütörtökön a Petőfi ifjúsági ház nagytermében.
Csurka István
Nagygyűlést tartott Győrött a MIÉP-Jobbik a Harmadik Út tegnap a Petőfi ifjúsági ház nagytermében, mintegy kétszáz vendég részvételével. Csurka István, a MIÉP elnöke a sajtónak így fogalmazott: „A kétpártrendszer felfújt hólyagként kipukkadt, a választás a gyalázkodásról és könnyelmű ígérgetésekről szól, miközben az ország tragikus helyzetbe kerül."

A nagygyűlés keretein belül mutatta be a Harmadik Út a megyében induló képviselőjelöltjeit. Csurka István, a MIÉP elnöke azt mondta: „Annak, aki megundorodott a parlamenti pártok tevékenységétől, lehetősége lesz az egész országban a MIÉP, a Jobbik és a kisgazdák szövetségére adni a szavazatát, mivel a négy parlamenti párt után a MIÉP lesz az ötödik, amely teljes országos listát képes felállítani."

Az első választókerületben (Győr) Tar Julianna, a másodikban (Győr) Farkas Ádám, a harmadikban (Győr) Kelemen István, a negyedikben (Mosonmagyaróvár) Tuba Kálmán, az ötödikben (Csorna) Németh Miklós, a hatodikban (Kapuvár) Nagy István, a hetedikben (Sopron) pedig Sárdi Barbara indul a választásokon.

A Harmadik Út mind a két elnökének feltettük a kérdést: nem tartanak-e attól, hogy a szövetség a jobboldal kormányra kerülését veszélyezteti, amennyiben szavazatokat von el a Fidesztől?

Csurka István MIÉP-elnök:

– Számos támadás ér minket ezzel kapcsolatban, a jelöltjeinket helyenként megkeresik, megpróbálják lebeszélni az indulásról, de meg is fenyegetik néha. Sok emberünket sajnos sikerült elcsábítani. A magyar társadalom jobboldali érzelmű felével elhitetik, hogy két választása van: vagy a gonosz megtestesítőjére, vagy a nemzet ezzel szembeállított megmentőjére, a félistenre szavaz.

Természetesen mi sem akarjuk, hogy Gyurcsány Ferenc tovább kormányozzon, de a szembeállítás pontosan azt a célt szolgálja, hogy a két nagy párton kívül senki más ne számítson. Magam nem hiszem egyébként, hogy a jobboldal a Harmadik Út szavazatai miatt veszítene, de semmiképpen nem tartom tisztességesnek annak a hangulatnak a fenntartását, hogy mindenkinek a Fideszre kell adnia a szavazatát. Ha nem ezzel kampányolnának, hanem egy kényelmes győzelmet ígérnének és elmondanák, hogy itt más jobboldali pártok is léteznek, akkor nem tudnának minden erőt beolvasztani és tag osítani. Tudomásul kell venni, hogy nekünk nem az a célunk – különösen a kétezerkettes választás után –, hogy a Fidesz szekerét toljuk.

Kovács Dávid
Kovács Dávid Jobbik-elnök:


– Mi éppen azt gondoljuk, hogy a
mi parlamentbe jutásunk a garanciája a jobboldal győzelmének. A két nagy párt fej fej mellett halad, s ha az SZDSZ bejut a parlamentbe, akkor ismét balliberális kormány vezeti az országot. Ezt a szövetség mindenképpen el akarja kerülni, s ennek garanciája a Harmadik Út parlamentbe kerülése. A támadásokra mindig csak azt tudjuk felelni: mi nem a Fidesztől veszünk el voksokat, mivel a mi nemzeti, radikális érzelmű választóink biztos szavazótábort jelentenek.

Az elmúlt négy évben sokszor megkaptuk, hogy elveszett a MIÉP-re leadott négy egész háromtized százalék. Fel kell hívnunk a figyelmet, hogy ezen az elven nemcsak az veszett el, hanem a jobboldalra leadott, nem egész ötven százalék is. Mindent összevetve tehát meggyőződésem, hogy az MSZP és az SZDSZ együtt több szavazatot kap, mint a Fidesz, tehát ha mi nem jutunk be a parlamentbe, akkor az egész jobboldal, a kormányváltás ügye vesztésre van ítélve.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Részt vesz a március 15-i ünnepségeken?

Tovább olvasom