Kisalföld logö

2018. 08. 16. csütörtök - Ábrahám 17°C | 28°C Még több cikk.

Csüggedő Fesztivál

Az idén július 19-én 13.00-kor kezdődő Csüggedő Fesztivál a Csepel-szigeten egyedülálló rendezvény, amatőr rockzenekarok évenkénti találkozója, koncertje.
A Csüggedő Fesztivál elnevezés nem a koncerteken uralkodó hangulatot jelöli és nem is a szervezés nehézségeitől kissé meggyötört önkéntesek lelki állapotát hivatott kifejezni. A név egyszerűen Ráckeve egyik kedvelt játszóterétől származik, mely focipályáján kezdődött a fesztiválok sora.

1994-ben mindenféle szervezett intézményi háttér nélkül fiatalok kezdeményezésére, önerőből indult a fesztivál. Akkor is és a mai napig valós probléma, hogy klasszikus és népzenén kívül eső zenei irányzatok a hivatalos (elismert) kultúra és az erre épülő támogatási rendszer keretein kívül esnek. A ráckevei Ács Károly Művelődési Központ 1997-ben karolta fel a kezdeményezést, látva a létrejöttéért dolgozó fiatalok elszántságát és az első három fesztivál közönségsikerét, mely jelezte igenis helye van könnyűzenei, rockzenei programoknak Ráckevén.

Az elmúlt évek során kialakult rendszer, hogy a délutáni, koraesti órákban a környék zenei kínálata kerül színpadra, majd az esti programban országos hírű és színvonalú, de a felvállalt műfaj miatt (akár 2-3 kiadott nagylemez ellenére is) csak a másodvonalba sorolt zenekarok mutatkoznak be.

Az idei tizedik fesztiválon a Csirkepogó, a Rockin’ RockCats, a Kraft, a Boo Boo’s Punch, a Roof Top Rollers, a replugged, a Da Capo, a Wall Street, Abscence, Supernatural, Blind Myself, Hollywoodoo, Neck Sprain, Strong Deformity, a Mindcontrol és a Testimony játszik.

Rocktörténeti játékok színesítik a műsort, szexuális felvilágosító sátor, szenvedélybetegségekkel kapcsolatos segítő beszélgetések és az elmúlt években mind inkább hangsúlyt kapva drogprevenció és lelki tanácsadás kíséri a zenei programokat.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Vízikirálynő: a tündérrózsa

Bármilyen formában legyen jelen a víz a kertben – tó, medence, csobogó, szökőkút –,… Tovább olvasom