Kisalföld logö

2017. 03. 23. csütörtök - Emőke 5°C | 19°C Még több cikk.

Csúcstechnológia az Audi biztonsági tesztjeihez

Járműveinek biztonságát mérő tesztjeinek optimalizálására a német Audi AG autógyár a Fujitsu - Siemens Intel alapú szervereit használja a jövoben. Az Intel(r) Pentium(r) III és Pentium(r) 4 processzorokkal felszerelt szerverek gyorsabbá és hatékonyabbá teszik az Audi töréstesztjeit.
A második fázis során egy még hatékonyabb infrastruktúra, a legújabb Intel(r) Xeon(tm) processzor alapú szerverek bevezetése történik meg. Az egyedi architektúráról és RISC alapú rendszerekről áttelepített alkalmazások futtatásához clusterkonfigurációba kapcsolják az Intel alapú platformokat.

A kezdeti Intel alapú megoldás egy - 52 Pentium III kétprocesszoros csomópontból és 24 Pentium 4 egyprocesszoros csomópontból álló - integrált Linux* clusterrendszer. A cluster nemcsak roppant jól méretezhető és könnyen bővíthető, hanem kimagasló teljesítményt is biztosít. A partnerkapcsolat második fázisa során 64 darab, Intel Xeon processzorokból álló kétprocesszoros csomóponttal bővül a cluster.

Az Audi megoldásának további összetevői: 57 gigabájt RAM, 10 terabájtnyi lemeztárhely, Fast Ethernet (100 Mbit/s) kapcsolók, valamint a PamCrash* (ESI), a Nastran* (MSC) és a Storm* (Easy Engineering) szoftverei. A megoldás előnyei, amelyeket az Audi virtuális tesztkörnyezete számára biztosít, egyértelműek: a cluster valamennyi valószerű törési példahelyzetet kiszámít, anyagfelhasználás és a helytelen tesztkörnyezet kialakításának kockázata nélkül. A törésszimulálással kapcsolatosan az Audi a járművek biztonsága érdekében a törésteszt-szimulációk támogatására is használja az eszközt.

"Az Intel alapú szerverek olyan korban biztosítanak impozáns ár-teljesítmény arányt, amikor az ipar minden szektorában létfontosságú a költséghatékonyság" - mondta John Woodget, az Intel EMEA (Európa,
Közel-Kelet és Afrika) üzleti és kommunikációs megoldásokért felelős
csoportjának igazgatója. "Az Intel szabványos és méretezhető megoldásokat kínál, amelyek a növekvő üzleti követelményeknek megfelelően arányosan bővíthetők. Ez jelentősen hozzájárul az Audi az autóbiztonság terén elért szakadatlan sikereihez."

"Úgy tapasztaltuk, hogy a hagyományos RISC alapú rendszerekkel szemben az Intel Pentium 4 alapú szerverek igen vonzó abszolút teljesítményt kínálnak, elsősorban a lebegőpontos számítások terén nyújtott, kiváló teljesítményük miatt" - mondta Karl Huber, az Audi CAE
rendszerigazgatója.

"Az Intel alapú clusterrendszerek kimagasló teljesítményteszt-eredményeket értek el és - az ár/teljesítmény-arány szempontjából - igazán versenyképesek." A csúcstechnológia nyújtotta támogatást az autóipar is egyre inkább igénybe veszi a folyamatok hatékonyságának maximalizálása és a legnagyobb pontosság elérése érdekében. Az Audi az autóiparban úttöroként alkalmaz clustermegoldást teljesítményének fokozására. 2001-ben az Audi legújabb A4 luxusszedánja a Euro NCAP töréstesztjén négycsillagos biztonsági minősítést nyert, és a cég igyekszik megőrizni a biztonság, illetve a technológiai fejlesztés terén szerzett jó hírnevét. 

 Az INFO-TECH rovat partnere:

Győr
Tihanyi Árpád u. 2.
Telefon: (96) 502-200
Fax: (96) 318-658
Email:info@szintezis.hu
Sopron
Móricz Zsigmond u. 1-3.
Telefon: (99) 341-500
Email:sopron@szintezis.hu

 http://www.szintezis.hu

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nyári fotóáradat

Augusztusban még küldhet képet a Kisalföld Online és a győri Murányi Áruház közös nyári… Tovább olvasom